Dark Mode Light Mode

Σύλλογος Προστασίας Εμβρύων «Η Αγία Εμμέλεια»: ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ»

Αδερφοί Χριστιανοί της πολύπαθης πόλεως της Καβάλας, με πολύ πόνο γραφούμε αυτές τις γραμμές. Η παρούσα επιστολή δεν είναι αδέσποτη, ούτε πνευματικά ούτε ουσιαστικά, αλλά απευθύνεται σε κάθε, αιρετό και μη, άρχοντα της πόλεως και της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σε κάθε κληρικό και λαϊκό μέλος της Εκκλησίας, πάνω όμως από όλους στον Δεσπότη και Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Μεγάλη θλίψη μας διακατέχει, επειδή οι αιρετοί άρχοντες του τόπου, μαζί με ελάχιστους διαφωνούντες, λογοκρίνουν και φιμώνουν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Καβαλιώτικου λαού και η βλασφημία συνεχίζει να προκαλεί!

Η με άσχημο τρόπο γνωστή στο πανελλήνιο κινηματογραφική ταινία/ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο “Αδέσποτα Κορμιά” που αδυνατούσε να γίνει αλλιώς γνωστή, παρά με το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο και την απροκάλυπτη βλασφημία της αφίσας που γραφικά υβρίζει την Πεμπτουσία της επικρατούσας στον Ελληνικό Λαό Πίστεως, της Ορθοδοξίας, εξυβρίζει, επαναλαμβάνουμε, απροκάλυπτα το Πάνσεπτο και Πανσεβάσμιο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, διαβάσαμε στο διαδίκτυο πως τελικά τίθεται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Καβαλιωτών.

Ειρήσθω εν παρόδω πως το ερώτημα που πλανάται είναι αν η εν λόγω αφίσα έγινε για την ταινία ή η ταινία έγινε για την αφίσα. Ότι και αν ίσως απαντηθεί το γεγονός παραμένει ότι στο υποσυνείδητο των θεατών και της κοινωνίας όλης επικυριαρχεί η αφίσα και πολύ αμφιβάλουμε αν θα βρεθεί έστω ένας άνθρωπος που είδε την ταινία και θέλει να την ξαναδεί.

Φτάσανε ορισμένοι στο σημείο να υπονοούν πως η εξύβριση των ιερών και οσίων του διπλανού τους είναι δημοκρατικό δικαίωμα ελευθερίας λόγου, την στιγμή που οι ίδιοι τους με πολυποίκιλους τρόπους και αισχρά μηνύματα συνθλίβουν την ελευθερία λόγου και έκφρασης της Ορθόδοξης Πίστης, της Πίστης των πατέρων και των παππούδων του Λαού μας, ερχόμενοι σε ευθεία αντίθεση με τα κατοχυρωμένα Συνταγματικά θέσφατα, αλλά και καταπατούν ακόμα και αυτά τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα!

Έχει και ουρά η βλασφημία και κουνιέται η ουρά της και λέει πως όσοι είναι αντίθετοι σε αυτήν, είναι παραθρησκευτικοί και ναζιστές και βρίσκει και άλλους ιδιότυπους χαρακτηρισμούς για να σκεπάσει το πανάσχημο πρόσωπο και περιεχόμενό της!

Δεν έχει δικαίωμα, κύριοι και κυρίες του ΣΦΓΤ Καβάλας όλος ο υπόλοιπος Λαός της πόλης σας να εκδιώξει την ταινία που τον ενοχλεί η αφίσα της, χωρίς να την δει  και μόνο εσείς έχετε δικαίωμα να εκφράζεστε; Δεν έχει δικαίωμα όλος ο Λαός της Καβάλας να διαφωνεί με τα αίσχη που θέλετε να του προβάλλετε και μόνο εσείς έχετε δικαίωμα να επιβάλλετε την παραπληροφόρηση υπέρ του φόνου(έκτρωσης) και της αυτοκτονίας(ευθανασίας);

Αν ισχύουν οι υποδείξεις που διαβάσαμε ότι τέθηκαν από το Δήμο Καβάλας προκειμένω ο τελευταίος να παραχωρήσει το ιστορικό κινηματοθέατρο “Αντιγόνης Βαλάκου” για να παιχθεί το αισχρό αυτό έργο, με την προϋπόθεση δηλαδή να μην διαφημιστεί μέσω της εν λόγω αφίσας, πρέπει να υποθέσουμε πως ο Δήμος Καβάλας ή πλάκα μας κάνει, ή κοροϊδεύει κατάμουτρα το Λαό που κλήθηκε να υπηρετήσει! Είναι παραπάνω από προφανές πως όχι μόνο δεν έχουν καμία απολύτως σημασία οι υποδείξεις αυτές, καθότι στο μυαλό των υποψηφίων θεατών, αλλά και σε όλης της κοινωνίας, έχει εντυπωθεί η βλάσφημη αφίσα που κυκλοφορεί ασταμάτητα στο διαδίκτυο, αλλά και κοροϊδεύουν κατάμουτρα τη συντριπτική πλειοψηφία του Λαού της Καβάλας, αφού όλοι ξέρουμε πως η μη-τύπωση σε χαρτί μιας αφίσας δεν έχει καμία ισχύ και σημασία με τις σημερινές ταχύτητες του διαδικτύου.

Αλγεινές οι εντυπώσεις, κύριε Δήμαρχε Καβάλας. Πράξεις οι οποίες προκαλούν το Λαό που σας επέλεξε και διχάζουν τον κοινωνικό ιστό, δεν συνάδουν με το Αξίωμα που σας εμπιστεύτηκαν οι ψηφοφόροι σας και το γνωρίζετε.

Κύριε Δήμαρχε Καβάλας, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, άραγε έχουμε, υπό τα σημερινά δεδομένα και τα ανοικτά πολεμικά μέτωπα που μας πλησιάζουν δραματικά, την πολυτέλεια να διχάζουμε τον Λαό, τους ψηφοφόρους σας; Έχουμε, ελέω κάποιας υποτιθέμενης και αόριστης ελευθερίας έκφρασης, την πολυτέλεια ή το δικαίωμα να επιτρέπουμε να εξυβρίζεται ο Δεσπότης Χριστός από μια ταινία που τίποτε άλλο δεν έχει να προσφέρει στο θεατή της εκτός από τη βλασφημία της αφίσας της και μονόπλευρη διαφήμιση της έκτρωσης και της ευθανασίας; Έχουμε το δικαίωμα να επιτρέπουμε να εξυβρίζεται η Παναγία Μητέρα Του που άπειρες φορές έσωσε το Λαό και το Έθνος μας;

Στην μικρή και επικίνδυνη διαδρομή της ζωής μας έχουμε ευθύνες πρώτα και έπειτα έχουμε δικαιώματα! Μάλιστα δε, οι ευθύνες καθίστανται σοβαρότερες όταν αποφασίζουμε από θέσεις αρχής. Αξιολογήστε όχι μόνο τις επερχόμενες απώλειες ψήφων των Ορθοδόξων ψηφοφόρων σας, αλλά και την αγωνία των ημερών μας: το τί μέλει γενέσθαι με όλα τα πολεμικά μέτωπα που πλησιάζουν επικίνδυνα την Πατρίδα μας και το πόσο έχουμε άμεση ανάγκη από τον Δεσπότη Χριστό, σήμερα, όλοι μας.

Άρχοντες της Καβάλας, αιρετοί και ισόβιοι, σας καλούμε να πράξετε αυτό που λέει η συνείδησή σας, γιατί στο τέλος των ημερών μας, είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή η συνείδηση του καθενός μας θα τον κρίνει και όχι κάποιος πολιτικός ή θρησκευτικός ή άλλος του προϊστάμενος.

Κύριε των Δυνάμεων, Σε παρακαλούμε, μην μας επιτρέψεις να πέσουμε στην αμαρτία αυτή! Μην επιτρέψεις να μαγαριστούν τα αγιασμένα από το αίμα και τους κόπους τόσων Μαρτύρων και Αγίων Σου χώματα της Χριστούπολης.

Αδελφοί μας, Χριστιανοί, σας καλούμε να στηρίξετε όλοι την αίτησή μας αυτή.

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!

 

Για το ΔΣ του συλλόγου προστασίας εμβρύων «Η Αγία Εμμέλεια»,

Βασίλειος Ν. Αραμπατζόγλου

Προηγούμενο άρθρο

Σοβαρός ο τραυματισμός του Πόποβιτς: Μένει εκτός για 1,5 μήνα

Επόμενο άρθρο

Η παράσταση «Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου» παρουσιάζεται στην Καβάλα το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου