Dark Mode Light Mode

Λύση η Ν. Πέραμος, μέχρι να κατασκευαστεί νέο λιμάνι στην Κεραμωτή

Με αφορμή ερώτηση της αντιπολίτευσης (παράταξη Στέργιου Ηλιόπουλου), το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ στην προχθεσινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε αναλυτικά με το γνωστό πρόβλημα του λιμανιού της Κεραμωτής.

Πρόβλημα που αφορά το ότι από αυτό ταξιδεύουν τα περισσότερα οχήματα προς τη Θάσο. Συνωστισμός, ουρές, ταλαιπωρία. Μπορεί να βρεθεί λύση; Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ απάντησε με την ανακοίνωση του Θόδωρου Μαρκόπουλου περί άμεσης προκήρυξης του διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής νέου λιμανιού στην Κεραμωτή. Δρομολογείται έτσι η διαδικασία για μια οριστική αλλά μακροπρόθεσμη λύση.

Και μέχρι τότε τι γίνεται; Οι περιφερειακοί σύμβουλοι διοίκησης και αντιπολίτευσης συμφώνησαν ότι μέχρι να κατασκευαστεί το νέο λιμάνι έξω από την Κεραμωτή, μια λύση είναι (κάτι σαν μοναδική επιλογή) η εκτέλεση δρομολογίων και από τη Νέα Πέραμο. Μαζί με την αύξηση των δρομολογίων από την Καβάλα.

Είναι κάτι που φυσικά και θα αποσυμφορήσει τη διαδικασία της Κεραμωτής αλλά δεν το θέλουν οι ναυτιλιακές εταιρίες. Απλά κάνουν άριστα τη δουλειά τους από την Κεραμωτή. Οι τοπικοί φορείς μπορούν φυσικά να πιέσουν ελπίζοντας να «ανοίξει» εκ νέου η γραμμή της Νέας Περάμου.

Οι πιθανότητες περιγράφονται λίγες. Εκτός αν στις πιέσεις εμπλακεί και ασχοληθεί με το θέμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας. Στη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η παράταξη Καγκελίδη δήλωσε ότι συμφωνεί με όλα όσα αναφέρθηκαν ήδη.

«Η Κεραμωτή είναι τουριστικός προορισμός και μάλιστα δυνατός, πρέπει να υποστηριχθεί ως τέτοιος και να μην πλήττονται οι επαγγελματίες της από τις ουρές των αυτοκινήτων» είπε χθες στην Πρωινή ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χάρης Σεϊτανίδης.

Προηγούμενο άρθρο

Σφοδρή σύγκρουση επιβατικών στη Ν. Καρβάλη, δύο τραυματίες (φωτογραφίες-video)

Επόμενο άρθρο

Αποσύρονται 16 οχήματα της ΠΕ Καβάλας