Dark Mode Light Mode

Μ. Αμοιρίδης: Ικανοποίηση από ιδιωτική συμμετοχή στη Philoxenia

Σε μία ακόμη PHILOXENIA συμμετείχε και φέτος η περιφέρεια ΑΜΘ, έτσι ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας ΑΜΘ επί θεμάτων τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης κλήθηκε να κάνει τον απολογισμό της εκθεσιακής παρουσίας. Όπως μας εξήγησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είχε μόνο επαγγελματική σημασία για τους εμπλεκόμενους με τον τομέα του τουρισμού, αλλά και πολιτική σημασία αφού το παρόν δίνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Από μία τόσο σημαντική διοργάνωση επομένως δεν ήταν δυνατόν να λείπει η περιφέρεια ΑΜΘ που διέθετε το περίπτερό της, φιλοξενώντας παράλληλα δήμους, φορείς, ιδιώτες επιχειρηματίες προκειμένου καθένας να παρουσιάσει στους επισκέπτες τα πλεονεκτήματα του. Μάλιστα, στη φετινή έκθεση δυναμικότατη ήταν η παρουσία ιδιωτών από όλη την έκταση της ΑΜΘ, όπως οι πρόεδροι των ξενοδοχειακών συνδέσμων κι ενώσεων καθώς και πολλά από τα μέλη τους, οι επαγγελματίες εστίασης και οι τουριστικοί πράκτορες.

Ικανοποιημένος από τη δυναμική ιδιωτική συμμετοχή δήλωσε ο Μιχάλης Αμοιρίδης ευελπιστώντας ότι μελλοντικά αυτή η συμμετοχή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Το ευχάριστο ήταν πως οι ιδιώτες προέρχονταν από όλα τα μήκη και πλάτη της ΑΜΘ και φυσικά από τα δύο νησιά της περιφέρειας. Η περιφέρεια έχει κηρύξει το 2017 ως έτος τουρισμού και αυτό σημαίνει πως οι πάντες θα πρέπει να πιστέψουν και να προβάλουν τα πλεονεκτήματα, καθιστώντας τα ελκυστικό προϊόν για τους επισκέπτες. Η διοίκηση της περιφέρειας στοχεύει στη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και ορθή προετοιμασία των επαγγελματιών του τουρισμού καθώς και στη μεταξύ τους συνεργασία.

Ενόψει της εορταστικής περιόδου, ο κ. Αμοιρίδης παρατήρησε ότι πολλές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στις μεγάλες πόλεις με κορυφή την Ονειρούπολη της Δράμας, ενώ τριήμερες εκδηλώσεις στις 16-17-18 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματισθεί στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, καθώς και η αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων των Δωδεκαημέρου. Μάλιστα, ο κ. Αμοιρίδης μας πληροφόρησε ότι σε λειτουργία θα τεθούν αποκλειστικά για την εορταστική περίοδο και ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες της Θάσου προκειμένου να υποδεχθούν Τούρκους, Βούλγαρους και Ρουμάνους επισκέπτες. Επιπλέον, οι προκρατήσεις στις μονάδες του ηπειρωτικού τμήματος είναι σε υψηλότατο επίπεδο.

Η αύξηση των κλινών στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών ήταν αξιοπρόσεκτη και δεν αποκλείεται νέες επενδύσεις να τεθούν σε τροχιά υλοποίησης εάν ξεμπλοκάρουν επιτέλους χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ο αναπτυξιακός νόμος και το ΕΣΠΑ.

Προηγούμενο άρθρο

Κι ένα περίπτερο ανάμεσα σε Δήμο και ΟΛΚ

Επόμενο άρθρο

Περί συνεργασία Πολιτιστικών Συλλόγων