Dark Mode Light Mode

Μ. Τζιτζικώστα: «Αυτή η χώρα δε χάνεται»

Στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ πραγματοποιήθηκε χθες από το πρωί έως αργά το μεσημέρι η εκδήλωση που διοργάνωσε στην πόλη μας το ΤΕΙ με την ευκαιρία της έδρας της UNESCO που ανέλαβε. Ήταν η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων εδρών της UNESCO από χώρες της Βαλκανικής. Σ’ αυτή τη συνεδριακού τύπου διαδικασία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι 13 διαφορετικών εδρών, ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονταν από διαφορετικά σημεία της χώρας όπως για παράδειγμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το ρόλο του οικοδεσπότη κρατούσε ο κ. Εμμανωλούδης και ο κ. Ζαϊμης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της έδρας της UNESCO που εξασφάλισε το ΤΕΙ ΑΜΘ. Στις εργασίες της συνάντησης έλαβε μέρος και η κυρία Μαρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της UNESCO. Η κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα στη Δράμα ως εξαιρετικές, εντυπωσιάστηκε δε από την αυξημένη συμμετοχή.

Η κοινωνία, παρατήρησε η κ. Τζιτζικώστα, πλέον ενδιαφέρεται. Η περιοχή της Καβάλας και της Δράμας δεν περιλαμβάνεται μόνο μεταξύ των άλλων της UNESCO αλλά εντάσσεται πια στη διεθνή κοινότητα. Επανέλαβε και την πρόταση που κατέθεσε στην εκδήλωση της Δράμας, την ένταξη δηλαδή Καβάλας και Δράμας στις πόλεις μάθησης της UNESCO, όπως είναι ήδη η Λάρισα και το Ηράκλειο.

Σχετικά με την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η κ. Τζιτζικώστα αποφάνθηκε πως επρόκειτο για επιτυχία του υπουργείου πολιτισμού και προέβλεψε ότι η συγκεκριμένη επιτυχία θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Σε ερώτησή μας για την πορεία της χώρα, η κ. Τζιτζικώστα χρησιμοποίησε επιχειρήματα από το δικό της αντικείμενο, δηλαδή από την ελληνική επιτροπή της UNESCO. Εκδηλώσεις όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα είναι ένας ακόμη λόγος ώστε να είμαι αισιόδοξη για την Ελλάδα. Αυτή η χώρα, κατέληξε, δε χάνεται.

Στην εφημερίδα μας μίλησε και ο αντιπρόεδρος της έδρας καθηγητής του ΤΕΙ ΑΜΘ Γιώργος Ζαϊμης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εκδηλώσεων στη Δράμα, αλλά και για την ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το έργο μας, είπε ο κ. Ζαϊμης, αναβαθμίζεται. Για το μέλλον της έδρας της UNESCO που διαθέτει πλέον το ΤΕΙ ΑΜΘ πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. μόλις τώρα αρχίσουμε, αλλά αρχίζουμε καλά. Οι εκπρόσωποι άλλων εδρών που βρίσκονται σήμερα στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, θα μας βοηθήσουνε με την εμπειρία τους στο ξεκίνημά μας. Ταυτόχρονα, επειδή η UNESCO δε δίνει χρήματα πρέπει να βρούμε χορηγούς και προγράμματα ώστε να τα αξιοποιήσουμε. Απαιτείται δουλειά και υπομονή. Στοχεύουμε τελικά στο να κινητοποιήσουμε την κοινωνία της Καβάλας και της Δράμας».

 

**********

Προηγούμενο άρθρο

Η ενημέρωση συνεχίζεται

Επόμενο άρθρο

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους παίκτες του ΑΟΚ - Ατομικό πρόγραμμα Παππάς, Ζλατκόφσκι