Dark Mode Light Mode

Μάγδα Βαρούχα, Argalios και Flicker Motel δίνουν ιδιαίτερο ηχόχρωμα στις συναυλίες του CosmoHome

CosmoHome– Συναυλίες Τρίτης 27 Αυγούστου

Το CosmoHome είναι και πάλι εδώ! Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Το «μενού» της ημέρας περιλαμβάνει τη Μάγδα Βαρούχα, τους Argalios και τους Flicker Motel. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30, ενώ η είσοδος σε όλες είναι ελεύθερη

Μάγδα Βαρούχα: Παρκάκι στην αρχή της Θεοδώρου Πουλίδου (πριν το 5ο Γυμνάσιο)

Η Μάγδα Βαρούχα είναι μια πολυσύνθετη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, με πλούσια δημιουργική φλέβα, με ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα και περίτεχνα φωνητικά γυρίσματα που αντλεί από το παραδοσιακό τραγούδι, δίνοντας τον προσωπικό της τόνο σε ότι ερμηνεύει.

Η φετινή χρονιά τη βρίσκει στο πλευρό του Μπάμπη Στόκα στις ζωντανές του συναυλίες. Στο trio project της φρέσκιας παράστασης με τίτλο «Σε Φίλησα κι Αρρώστησα» παρουσιάζει τις δικές τις δημιουργίες αλλά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Μάγδα Βαρούχα: φωνή

Δημήτρης Μπασδάνης: ενορχήστρωση, κιθάρες, loops, programming

Αγγελική Παρδάλη: σαντούρι, φωνητικά

Flicker Motel: Παλιά Μουσική

Οι Flicker Motel είναι ένα τετραμελές συγκρότημα. Ο Νίκος, ο Άλεξ, ο Δημήτρης και ο Θανάσης γνωρίζονται μεταξύ τους και παίζουν μουσική μαζί από τα σχολικά τους χρόνια.

Πριν σχηματίσουν τους Flicker Motel, κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ ως μέλη των The Dreamers με τους οποίους εμφανίστηκαν σε όλες τις μεγάλες ελληνικές μουσικές σκηνές και περιόδευσαν στο εξωτερικό.

Η μπάντα παίζει alternative rock με ηχητικές και αισθητικές επιρροές από το garage rock revival, την post-punk και indie rock σκηνή. Ο ήχος τους βασίζεται στη δημιουργία ηχητικών επιπέδων βασισμένων στο chorus, το reverb και το overdrive.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν κυκλοφορήσει τα EPWithin Your Reach EP” και “Under The Influence EP”, τα singleToo Much” και “Bent Outta Shape”, ενώ στις αρχές Ιουλίου κυκλοφόρησε και ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο “Counter life”.

Τα μέλη των Flicker Motel είναι τα εξής:

Νίκος Μπακιρτζής: φωνή, κιθάρες

Αλέξανδρος Κυριλλίδης: μπάσο, φωνητικά

Δημήτρης Φραντζής: κιθάρες, φωνητικά

Θανάσης Κωνσταντινίδης: ντραμς, φωνητικά

Argalios: Τέρμα Οδού Ιερολοχιτών

Οι Argalios είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνέεται από τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου, με έμφαση στην ελληνική δημοτική, για να δημιουργήσουν έναν ήχο σύγχρονο με ξεχωριστό ύφος και έμφαση στον αυτοσχεδιασμό.

Θα μπορούσαν να συμμετέχουν στον ίδιο χορό ο Rachmaninoff, ο Bill Evans και οι Χαλκιάδες; Αν και τρίο, οι Argalios χτίζουν έναν ήχο πυκνό όσο και ευέλικτο, με επιρροές από τζαζ, κλασσική και ψυχεδέλεια, όλες υφασμένες στο αρχαίο groove της δημοτικής μουσικής.

Τα αέρινα φωνητικά συνδυάζονται με τον γήινο ήχο του νταουλιού και το παιχνίδισμα των διάφορων, ενώ το πιάνο χτίζει ιδιαίτερες αρμονίες σε ένα ταξίδι έκφρασης με στόχο το ανθρώπινο συναίσθημα.

Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει τρία EP και ένα single. Το νέο τους EP «INVITE Live Studio Session» κυκλοφόρησε τον χειμώνα του 2023 και πρόκειται για μια ζωντανή στουντιακή ηχογράφηση σε συνεργασία με διάφορους προσκεκλημένους σολίστ.

Οι Argalios είναι οι:

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: πιάνο, ενορχήστρωση

Όλγα Αλεξίου: νταούλι, φωνή, κρουστά

Ζωή Μάντζου: φωνή, κρουστά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τελευταία εβδομάδα της ενότητας CosmoHome, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

Προηγούμενο άρθρο

Απόφοιτοι του ΓΕΛ Ελευθερούπολης συναντιούνται 40 χρόνια μετά

Επόμενο άρθρο

Η ταυτότητα της Καβάλας και η πολιτιστική κληρονομιά των καπναποθηκών της «Στο Κέντρο» του ΕΡΤ News