«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι σε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση στην παιδεία, την υγεία και την οικονομία.Θυμίζω ότι ήταν απέναντι και στο νομοσχέδιο για το πανεπιστημιακό άσυλο. Υπερασπίζεται τη βία και την ανομία, υπερασπίζεται τις κλειστές σχολές και τους τραμπούκους που κάθε τόσο τα σπάνε και προπηλακίζουν καθηγητές».
Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, όπως σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «δεν προτείνουν λύσεις. Θέλουν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν για να ψαρεύουν πελάτες και να καλλιεργούν ιδεοληψίες.Οι φοιτητές και οι γονείς τους θέλουν πανεπιστήμια ανοιχτά, πανεπιστήμια με ασφάλεια.
Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα επιστρέφει στην ασφάλεια και την τάξη. Αυτά που γίνονταν επί των ημερών του τελείωσαν».
Αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση, υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση, προς λύπη όσων έχουν επενδύσει στην καταστροφολογία και παρά τις όποιες επιμέρους αστοχίες τις οποίες έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, διαχειρίζεται με επιτυχία την πανδημία. Αυτό ήταν ξεκάθαρο και κοινώς αποδεκτό στο πρώτο κύμα, ενώ, όσο και να μην το θέλουν κάποιοι, είναι σαφές και τώρα, στο δεύτερο -πιο βίαιο- κύμα.
Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά τα ανανεωμένα στοιχεία του χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) που παρουσιάζει όλα τα δεδομένα του κορωνοϊού για όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα εμφανίζει καλύτερη εικόνα από το σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών Κρατών, αφού, μαζί με την Φινλανδία, είναι οι δύο χώρες που βρίσκονται στο κίτρινο, ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι στο κόκκινο».
Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι «από την πρώτη στιγμή αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, ο Πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει πως τα δεδομένα θα αξιολογούνται διαρκώς και ο σχεδιασμός θα αναπροσαρμόζεται, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο.
Αυτό γίνεται μέχρι και τώρα. Ακούμε συνεχώς τους ειδικούς και, βάσει των εισηγήσεων τους, λαμβάνονται και οι όποιες αποφάσεις για το κλείσιμο ή το άνοιγμα των δραστηριοτήτων».
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)