Dark Mode Light Mode

Μακεδονικός – ΑΟΚ 4-2: «Πλήρωσε» ακριβά τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου… (φωτογραφίες)

Για την 5η αγωνιστική στο Βόρειο Όμιλο της Super League 2 ο ΑΟΚ φιλοξενήθηκε στην Ευκαρπία από τον Μακεδονικό, γνωρίζοντας την ήττα με 4-2.

Ένας συναρπαστικός αγώνας στη Θεσσαλονίκη, με πολλές φάσεις, δύο δοκάρια και 6 τέρματα. Ο -κακός- ΑΟΚ του πρώτου μέρους, που υπέπεσε σε πολλά και ατομικά λάθη που του κόστισαν. δεν είχε την τύχη με το μέρος του, στην αντεπίθεση διαρκείας που επέδειξε στην επανάληψη.

Μείωσε δύο φορές στο σκορ, βρισκόμενος πίσω με δύο τέρματα, όμως και στις δύο περιπτώσεις η εξέλιξη του αγώνα δεν τον ευνόησε. Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Λέλεκα για το 2-2, έφερε στην αμέσως επόμενη φάση το δεύτερο γκολ του Γιακουμάκη (3-1), ενώ μετά το γκολ του Μπόγκνταν Μάντιτς (3-2), ο Ίτσιος αποβλήθηκε, δίνοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους…

Ο Μακεδονικός έβαλε από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση τις βάσεις για τη νίκη. Προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταβάρες και διπλασίασε τα τέρματα του 5 λεπτά αργότερα με σουτ του Γιακουμάκη.

Διάστημα στο οποίο ο ΑΟΚ δέχθηκε μεγάλη πίεση και υπέπεσε σε επιπόλαια λάθη στην άμυνα. Οι «αργοναύτες» είχαν την πρώτη του καλή στιγμή στο 21΄, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Παπαδόπουλου. Στο 29′ ο Μακεδονικός έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, όμως ο Αστράς εξουδετέρωσε εντυπωσιακά πλασέ αντιπάλου από πολύ κοντινή απόσταση.

Στις τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους, η ομάδα του Μαλεζά είχε και δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Παντελίδη. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Νίκος Καραμπετάκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μάντιτς και Λέλεκα.

Στο 49′ ο ΑΟΚ μείωσε στο σκορ με τέρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου (2-1), έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 52′ με τον Λέλεκα, όμως στην αμέσως επόμενη φάση δέχθηκε τρίτο γκολ από τον Μακεδονικό (3-1).

Στο 70′ ο Μάντιτς σκόραρε, βάζοντας ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση ενός θετικούς αποτελέσματος όμως λίγα λεπτά αργότερα (74′) ο Ίτσιος αποβλήθηκε, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μακεδονικός είχε δεύτερο δοκάρι, και πάλι με εκτέλεση φάουλ.

Στο 81′ ο ΑΟΚ απείλησε με τον Μάντιτς, όμως ο Ταλιχμανίδης έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Μακεδονικός σκόραρε ξανά, με φάουλ του Τοπαλίδη, για το 4-2. Το Καβαλιώτικο συγκρότημα έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία της Ελένης Αντωνίου.

Ο ΑΟΚ πάλεψε σε κάθε σημείο του δευτέρου ημιχρόνου για να ισοφαρίσει, όμως τελικά δεν αποκόμισε κάποιο βαθμολογικό όφελος από την αναμέτρηση. Εξακολουθεί να ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ενώ την επόμενη αγωνιστική έχει νέα εκτός έδρας αποστολή, κόντρα στον Καμπανιακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Παντεκίδης, Περέιρα, Τσουκάνης, Τοπαλίδης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Ραμίρεζ, Γιακουμάκης, Ζαφειράκης, Ταβάρες.

Καβάλα (Καραμπετάκης): Αστράς, Κατσούρρι (79′ Π. Δερμιτζάκης), Ίτσιος, Σμίλτος (46′ Μάντιτς), Πάσαγκιτς, Δημητριάδης, Μέτσε, Γαβριηλίδης, Κασέμι (Λέλεκας), Παπαδόπουλος, Γκέκας (60′ Ομπιόχα).

Η βαθμολογία

  1. ΑΕΛ 12
  2. Μακεδονικός 10
  3. ΠΑΣ Γιάννινα 10
  4. ΠΑΟΚ Β’ 8
  5. Καμπανιακός 6
  6. Ηρακλής 5
  7. Διαγόρας 5
  8. Νίκη Βόλου 3
  9. Καβάλα 3
  10. Εθνικός Κεραμιδίου 2

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον Α’ όμιλο

ΠΑΣ Γιάννινα – Καμπανιακός 2-1

ΠΑΟΚ Β’ – Διαγόρας 1-2

Ηρακλής – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0

Μακεδονικός – Καβάλα 4-2

Νίκη Βόλου – ΑΕΛ (21/10, 16:30)

Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής στον Α’ όμιλο

ΑΕΛ-Μακεδονικός

Καμπανιακός – Καβάλα

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Νίκη Βόλου

ΠΑΟΚ Β’ – ΠΑΣ Γιάννινα

Ηρακλής – Διαγόρας

Προηγούμενο άρθρο

Τροχαίο με τραυματισμό, πρόκληση ζημιών σε σταθμευμένο-Aποχώρησε ο υπεύθυνος! (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός για την ΚΑΡΠΑ