Dark Mode Light Mode

Μαρία Βαρύτη: «Οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα ζώα…»

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου… Μα δεν είναι Ημέρα Γιορτής, αλλά ημέρα απολογισμού και προβληματισμού… Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα είναι μια διαχρονική, πρότυπη, αυθεντική, πρωταρχική σχέση, υπαγορευμένη από την ίδια τη φύση.

Από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας συμπορευθήκαμε με τα ζώα. Είμαστε μαζί με αυτά φιλοξενούμενοι στον πλανήτη μας μαζί με εκατομμύρια άλλες μορφές ζωής, τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε.

Η συμβιωτική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της χρησιμότητας για την επιβίωση και ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και ζώου είναι μια αμφίδρομα ωφέλιμη και δυναμική σχέση, που επηρεάζεται από συμπεριφορές απαραίτητες για την υγεία και την ευεξία και των δύο.

«Τα ζώα είναι ό,τι μας έχει απομείνει από την αθωότητα του χαμένου Παραδείσου» και αποτελούν τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με την αθώα και άδολη ύπαρξη, με τον αρχέγονο εαυτό μας, τις ρίζες μας.

Θα πρέπει ο Δήμος Παγγαίου να γίνει ενεργός, δραστήριος και αποτελεσματικός ως προς την ευζωία τους, την προστασία τους και την απόλυτη εναρμόνισή τους στο φυσικό περιβάλλον!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών προς τον δήμαρχο για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά»

Επόμενο άρθρο

Πνιγμός άνδρα στο νέο λιμάνι