Dark Mode Light Mode

Μάθημα αρχαίας μουσικής στην έκθεση που έλαβε παράταση

Παράταση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου έλαβε η έκθεση που φιλοξενείται στη Δημοτική Καπναποθήκη από τις 2 Νοεμβρίου, με τίτλο «οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων». Ο κ. Κοτσανάς αποδέχτηκε το αίτημα του Δήμου Καβάλας κι έτσι η έκθεση θα συνεχισθεί και πέραν της 29ης Νοέμβρη και θα ολοκληρώσει την παρουσία της στην Καβάλα, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Τα σχολεία βρίσκονται κάθε μέρα στο χώρο της έκθεσης. Οι μαθητές είναι πολλοί, προερχόμενοι κι από όμορους νομούς.

Κάθε Τρίτη, όπως έγινε χθες το πρωί, τους μαθητές υποδέχεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γιούλης Παπαδόπουλος. Χθες ήταν η 3η Τρίτη που υποδέχθηκε μαθητές, ενώ το ίδιο θα γίνει τουλάχιστον δύο ακόμη φορές, δηλαδή τις δύο επόμενες Τρίτες μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης.

Ο Γ. Παπαδόπουλος προετοιμάζει τα παιδιά να επισκεφτούν τα εκθέματα, τους κάνει μία σύντομη παρουσίαση της αρχαίας ελληνικής μουσικής, μέσα από πηγές και συγκεκριμένα παρτιτούρες, κείμενα και εικόνες. Επιμένει να τονίζει την πρωτοπορία των Αρχαίων Ελλήνων και στον τομέα της μουσικής.

Τουλάχιστον 12 σχολεία έχουν επωφεληθεί αυτής της ομιλίας παρακολουθώντας τον κ. Γιούλη Παπαδόπουλο, για περίπου 30 έως 40 λεπτά. Μεταξύ των μαθητών που επισκέφθηκαν την έκθεση και ενημερώθηκαν από τον Γ. Παπαδόπουλο, ήταν και αυτοί του Μουσικού σχολείου της Δράμας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

Μέχρι και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 παρατείνεται η λειτουργία της Έκθεσης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Μουσικών Οργάνων στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Aρχαίων Ελλήνων», λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος με το οποίο αγκάλιασαν την έκθεση επισκέπτες από το Δήμο Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειάς μας.

Ξεναγοί, πολύ καλοί γνώστες των εκθεμάτων, είναι διαθέσιμοι σε όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, πρόθυμοι να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία και απάντηση στα ερωτήματα του κοινού, διευκολύνοντας έτσι την κατανόηση της έκθεσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2510 620 680 & 2510 222706, για την καλύτερη οργάνωση των επισκέψεων.

Διάρκεια Έκθεσης: 3 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Πρωί: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 -13.00

Απόγευμα: Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο 18.30 – 21.00

Κυριακή 11.00 – 13 .00

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δηλώσεις Λαζαρίδη- Παυλίδη για τις εκλογές στο ΤΕΕ ΑΜ

Επόμενο άρθρο

Με ανεβασμένη ψυχολογία, θέλει τη νίκη - Τα δίνει όλα σήμερα ο ΑΟΚ στην Καλαμαριά