Dark Mode Light Mode

Μαθητικό θέατρο χωρίς βραβεία

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου των τοπικών φορέων που και φέτος οργανώνουν τη 3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου. Η διοργάνωση εισέρχεται στο τρίτο έτος της και τα δεδομένα έχουν μερικώς τροποποιηθεί. Αρχικά, οι συμμετοχές κινούνται στα περσινά επίπεδα, τα περισσότερα σχολεία είναι γυμνάσια και λύκεια και λιγότερα είναι τα θεατρικά σχήματα των μαθητών δημοτικών σχολείων.

Το ΔΗΠΕΘΕ που έχει υπό την αιγίδα του την προσπάθεια αποδέχθηκε την πρόταση των εκπαιδευτικών, έτσι φέτος η 3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου δε θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Καπνεργάτη, θα είναι πανηγυρική ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί και θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του εμπορικού κέντρου.

Ο στόχος της διοργάνωσης παραμένει γνωστός. Η ευαισθητοποίηση στη θεατρική παιδεία. Τη συνέντευξη τύπου πλαισίωσαν η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Απόστολος Βαγενάς, εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της δευτεροβάθμιας κ. Τσελεκτσίδου.

Η κ. Πρασσά μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα θεατρικής παιδείας. Το ΔΗΠΕΘΕ στηρίζει την προσπάθεια. Άλλωστε ο στόχος και το όραμα είναι κοινά για την εκπαίδευση και το δημοτικό θέατρο της Καβάλας. η εξωστρέφεια και το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία. Πρόκειται για μια επένδυση στον πολιτισμό».

Η κ. Πρασσά αναφέρθηκε στη συμμετοχή 22 σχολείων, τριών εκτός του δήμου Καβάλας από το Ποδοχώρι – τη Νέα Πέραμο – την Ελευθερούπολη. Στο εγχείρημα συμμετέχουν 85 καθηγητές και 300 μαθητές. Ωστόσο οι παραστάσεις είναι 16 θα αρχίσουν την προσεχή Δευτέρα. Σε ορισμένες υπάρχει συνεργασία σχολείων. Πέραν όλων των άλλων η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ευχαρίστησε το Σύλλογο Δυτικομακεδόνων, το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου και την Αναστασία Σκιπετάρη.

Ο Απόστολος Βαγενάς συνεχάρη το ΔΗΠΕΘΕ και την πρόεδρο για την πρωτοβουλία. Ο θεσμός συνεχίζεται κι αυτό είναι ευχάριστο, σημείωσε, σχολιάζοντας καλλιτεχνικού περιεχομένου επιτυχίες σχολείων της ΠΕ Καβάλας. Αυτές αποδεικνύουν ότι οι καβαλιώτες μαθητές αγαπούν τις τέχνες. Στη διοργάνωση συμμετέχουμε με όλη μας την καρδιά, παρατήρησε ο κ. Βαγενάς, επιβεβαιώνοντας την κ. Πρασσά ότι οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να μην έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα ο θεσμός. Να μη στερούμε από τους μαθητές της χαρά της συμμετοχής, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαγενάς.

Κατά την τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί η βράβευση μαθητή του 5ου γενικού λυκείου Καβάλας η πρόταση του οποίου εξελέγη πρώτη και αποτελεί την αφίσα της 3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου. Οι παραστάσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Μετά το τέλος της τελευταίας παράστασης από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης.

Προηγούμενο άρθρο

Νεαρός Σύριος συνελήφθη να μεταφέρει παράνομα 17 ομοεθνείς του

Επόμενο άρθρο

Βγήκε αλλά θα ξαναμπεί στο νοσοκομείο ο άτυχος δημοτικός υπάλληλος