Dark Mode Light Mode

Με μια έκθεση αρχίζουν οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ

Την πρώτη συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων δόθηκε χθες, με αφορμή ομαδική εικαστική έκθεση – εγκατάσταση, που εγκαινιάζεται το βράδυ στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων.

Η συνέντευξη τύπου ήταν ένα καλωσόρισμα στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Φιλίππων, που επίσης αρχίζουν σήμερα.

Η έκθεση είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Π. Πετρόπουλος, σχεδιάστηκε για τα δεδομένα του Αρχαίου Θεάτρου. Εξήγησε ότι παρουσιάζονται 16 έδρα δημιουργών και ότι σήμερα στις 8.30 το απόγευμα, η έκθεση εγκαινιάζεται.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ για τις πρώτες εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο και στο Φρούριο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, προπώληση εισιτηρίων, γεγονός που χαροποιεί τους διοργανωτές.

Ο Θοδωρής Γκόνης είπε ότι πρόκειται για μία εικαστική παρέμβαση στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου, μια πολύ σημαντική έκθεση.

Υπενθύμισε ότι η έκθεση έγινε ειδικά για το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων κι επανέλαβε ότι είναι σημαντικό, οι διοργανωτές του φεστιβάλ να κάνουν και δικά τους πράγματα και να μην προσκαλούν μόνο σχήματα, να παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην πόλη μας και στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

«Ξεκινάμε με δική μας καλλιέργεια», είπε ο κ. Γκόνης, χαρακτηρίζοντας την έκθεση «κόσμημα, πάνω σε άλλο κόσμημα», εννοώντας το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης που μετέχει στην προσπάθεια, έχοντας και το εικαστικό μέρος του Φεστιβάλ, των εντύπων του Φεστιβάλ, χωρίς μάλιστα να πληρωθεί, είπε από την πλευρά του: «Επιστρέφω με χαρά στην Καβάλα. Ευχαριστούμε το ΔΗΠΕΘΕ για την 3η συνεργασία με την ομάδα μας. Η έκθεση έγινε με βάση το Φεστιβάλ, με βάση το Αρχαίο Θέατρο».

Η Ίριδα Κρητικού, επιμελήτρια της έκθεσης, είπε ότι και η δική της δουλειά είναι εθελοντική, όπως και των καλλιτεχνών που μετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση. Πρόκειται – είπε – για έργα διακεκριμένων και νέων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Προηγούμενο άρθρο

Συμβασιούχοι Δήμου Καβάλας: Προετοιμασία κι αναμονή

Επόμενο άρθρο

Πρώτη μεταγραφή του Νέστου