Dark Mode Light Mode

Με Παραμυθάδες, «Προστατεύω τον πλανήτη, θέλω έναν όμορφο κόσμο» 

Το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Πελικανίδη  των Κρηνίδων,  η ομάδα των Παραμυθάδων συμμετείχαμε στην διοργάνωση Brevet Φιλίππων 2024. Η δράση ήταν πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Επιστημονική «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και του Ποδηλατικού Συλλόγου Καβάλας «Κύκλοτρον».

«Προστατεύω τον πλανήτη, θέλω έναν όμορφο κόσμο»

Με αφηγήσεις τριών παραμυθιών προσπαθήσαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα στα παιδιά. Ένας ποδηλάτης αναζητούσε και οδηγούσε και τους μικρούς μας φίλους, να ανακαλύψουν τα ζώα που εγκατέλειψαν έναν κατεστραμμένο πλανήτη και αναζητούσαν το μέρος που αυτά κρύφτηκαν.

Στόχος μας ήταν να προβληματιστούμε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας. «Η ξιπασμένη νυχτερίδα», για το βασίλειο των πτηνών, έθιξε την ματαιοδοξία των ανθρώπων. «Το καλό κορίτσι», για τα ζώα της γης, δίδαξε πως πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στην φύση ενώ «Το χρυσόψαρο», για τον υδάτινο κόσμο, απέδειξε ότι η απληστία οδηγεί στην καταστροφή του ανθρώπου.

Συμμετείχαν οι παραμυθάδες: Ελισάβετ Κεσικιάδου, Αδελαΐς Ράπτη, Καλλιόπη Σωτηρέλη, Ζωή Τσαπανίδου, Χρήστος Τσίρκας και Αρετή Τσιφλίδου.

Προηγούμενο άρθρο

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας: Αγιασμός ενόψει της νέας χρονιάς (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Εγκρίθηκε η πραγματοποίηση 4 εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας