Dark Mode Light Mode

Με ποιο τρόπο συνδέονται τα chakra και οι ασθένειες;

Τα τελευταία χρόνια, τόσο η επιστήμη όσο και πολλοί από εμάς έχουμε διαπιστώσει πως η ψυχική και η σωματική υγεία συνδέονται μεταξύ τους. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει πως όταν δεν είστε καλά ψυχολογικά αρρωσταίνετε πιο εύκολα. Ή, όταν αντιμετωπίζετε πόνους ή ασθένειες για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διάθεση σας πέφτει ή έχετε εκνευρισμό. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να έρχεστε σε επαφή με τον γιατρό σας. Όμως, πέρα από τα όσα είναι γνωστά για την εμφάνιση ασθενειών, υπάρχει και μια ακόμη προσέγγιση. Σύμφωνα με τις παραδόσεις της Ανατολής, τα chakras παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του οργανισμού. Αν τα chakras είναι μπλοκαρισμένα, τότε εμφανίζονται οι διάφορες ασθένειες. Σύμφωνα με την Ενεργειακή Θεραπεία, για κάθε ασθένεια, οφείλονται μπλοκαρίσματα σε διαφορετικά chakras. Ακολουθεί ανάλυση παρακάτω.

Κοινό κρυολόγημα

Σύμφωνα με διάφορους θεραπευτές, όπως είναι ο Martin Brofman, τα συμπτώματα που έχουμε όταν αντιμετωπίζουμε κοινό κρυολόγημα συνδέονται με διάφορες εντάσεις στα τσάκρα. Για παράδειγμα, τα ρινικά συμπτώματα δείχνουν ότι υπάρχουν ανισορροπίες στο τσάκρα της βάσης, όπως επίσης και ένα αντιληπτικό φίλτρο ανασφάλειας. Ο ερεθισμένος λαιμός από την άλλη, υποδηλώνει ότι το άτομο έχει μέσα του αρκετό ανέκφραστο θυμό. Ο πονοκέφαλος του κρυολογήματος από την άλλη, συνδέεται με κάποιο μπλοκάρισμα στο τσάκρα του στέμματος, το οποίο εκφράζει ζητήματα που προκύπτουν με κάποια μορφή εξουσίας.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη θεραπεύτρια Louise Hay, οι διάφορες ασθένειες είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, και κυρίως συναισθηματικών. Όσον αφορά το κρυολόγημα, δείχνει ότι το άτομο αισθάνεται πίεση και ότι έχει ανάγκη για ξεκούραση και αυτοφροντίδα.

Ενοχλήσεις στο έντερο

Οι ενοχλήσεις και οι ασθένειες του εντέρου σχετίζονται με διάφορα τσάκρας. Αυτό έχει να κάνει με το σημείο που βρίσκεται η ενόχληση. Για παράδειγμα, αν η ενόχληση εντοπίζεται στο λεπτό έντερο, συνήθως υπάρχει δυσλειτουργία στο δεύτερο τσάκρα, αντανακλώντας τη σχέση που έχετε με το φαγητό. Από την άλλη, οι παθήσεις στο παχύ έντερο συνδέονται με το τσάκρα της ρίζας, και σχετίζονται με θέματα που περιλαμβάνουν την επιβίωση. Ακόμη, οι ενοχλήσεις στο έντερο εκφράζουν την δυσκολία και τον φόβο του ατόμου να αφήσει πίσω του το παρελθόν, και παλιές ιδέες και συναισθήματα.

Πονοκέφαλοι

Η εμφάνιση πονοκεφάλων σχετίζεται με διάφορες καταστάσεις. Συνήθως, είναι αποτέλεσμα των αρνητικών σκέψεων που κάνει κανείς για τον εαυτό του, όπως επίσης και της θυματοποίησης του. Αν κάποιος κάνει διαρκώς αρνητικές σκέψεις, τότε συγκεντρώνεται βρώμικη ενέργεια στο τσάκρα της κορώνας, η οποία δεν μπορεί να απελευθερωθεί και να φύγει από το σώμα. Όση περισσότερη βρώμικη ενέργεια συγκεντρώνεται στο σημείο αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίζονται πονοκέφαλοι.

Δεν είναι απίθανο όμως ο πονοκέφαλος να είναι αποτέλεσμα αρνητικής ενέργειας που έχει συσσωρευτεί στο κεφάλι και προέρχεται από άλλα chakras. Μια ακόμη πιθανότητα είναι να μην είναι ισορροπημένο το Τρίτο Μάτι, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των φρυδιών. Η ανισορροπία αυτή συνήθως προκύπτει όταν το άτομο δεν μπορεί να κατανοήσει τον εαυτό του και τις ανάγκες του.

Πόνοι στη μέση

Όταν υπάρχουν πόνοι στη μέση, τότε υπάρχει μπλοκάρισμα στο πρώτο και το τρίτο τσάκρα. Συνήθως ο πόνος είναι απόρροια ανασφάλειας σε θέματα που αφορούν την οικογένεια, τις σχέσεις, ή τα εργασιακά. Για τον λόγο αυτό, πολλοί εμφανίζουν προβλήματα στη μέση σε περιόδους μεγάλων αλλαγών. Σε περίπτωση που μαζί με τους πόνους προκύπτουν και εκρήξεις θυμού, τότε μπορεί να υπάρχουν διαταραχές στο τρίτο τσάκρα.

Όταν εμφανίσετε σημάδια μιας ασθένειας, σε συνδυασμό με τις ιατρικές λύσεις, μπορείτε να αναζητήσετε και εναλλακτικές μεθόδους ενεργειακής θεραπείας. Οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας θα ενισχύσουν τις ιατρικές λύσεις και θα οδηγήσουν στην εξισορρόπηση των τσάκρας και την απομάκρυνση των συμπτωμάτων. Ο βελονισμός, η yoga, το reiki, οι ασκήσεις αναπνοής, ο διαλογισμός, η κρυσταλλοθεραπεία είναι μερικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε σωματική και πνευματική ευημερία.

Προηγούμενο άρθρο

Πολλά Ταξί στην πιάτσα της πλατείας Καπνεργάτη (φωτογραφίες-video)

Επόμενο άρθρο

Επίσκεψη του Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε Περιοχής Καβάλας στον Δήμαρχο Θάσου