Dark Mode Light Mode
Και οι άλλοι ...
Με τη συνδρομή της Novafert στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής Νέων στο Νεπάλ! (video)
Απόδραση από τη φυλακή του Maze

Με τη συνδρομή της Novafert στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής Νέων στο Νεπάλ! (video)

Την ερχόμενη εβδομάδα, ειδικότερα από τις 3 ως τις 10 Οκτώβρη, ο νεαρός μαθητής της Α’ Λυκείου (μαθητής του 6ο Λυκείου Καβάλας) Θόδωρος Γκίκας θα βρίσκεται στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Για να συμμετάσχει στην 3η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων. Τα έξοδα του ταξιδιού- διαμονής κτλ τα καλύπτει η εταιρία Novafert, εταιρία που δραστηριοποιείται στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων.

Ο Θόδωρος Γκίκας διαμένει στη Νέα Καρβάλη. Άρχισε να ασχολείται με την αστρονομία από την εποχή που ήταν μαθητής της Δ’ τάξης! «Ξεκίνησα από περιέργεια, βρήκα μια καλή παρέα και μια ηρεμία.

Ειδικά στη διαδικασία της παρατήρησης» είπε σχετικά. Βοηθήθηκε από φίλους της αστρονομίας στη Δράμα, την Πάτρα και τον Βόλο. Μετά ήρθαν οι διαγωνισμοί. Πρώτα οι διακρίσεις σε ελληνικό επίπεδο. Τον βοήθησαν επίσης online μαθήματα αστρονομίας. Τα οποία συνεχίζει.

Η Ολυμπιάδα Αστρονομίας είναι μια δοκιμασία στις θετικές επιστήμες αλλά και στην αστρονομία. Το απόγευμα της Τρίτης (24/9) ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος (αναπληρωτής διευθυντής της Novafert) παρέδωσε στον μαθητή και στους γονείς του την επιταγή για την κάλυψη των δαπανών του ταξιδιού.

Κακά τα ψέματα, αν δεν υπήρχε η υποστήριξη της εταιρίας το συγκεκριμένο ταξίδι θα ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Από πλευράς του Θόδωρου Γκίκα διατυπώθηκαν ευχαριστίες στην εταιρία για την υποστήριξη που του παρέχει.

Προηγούμενο άρθρο

Και οι άλλοι ...

Επόμενο άρθρο

Απόδραση από τη φυλακή του Maze