Dark Mode Light Mode

Μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν στην Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) μόνο στο Κέντρο Υγείας Καβάλας (πρώην ΙΚΑ) αλλά αφορούν πολίτες όλου του Νομού. Η αύξηση 100 και πλέον εμβολίων την εβδομάδα οφείλεται σε γνωστούς λόγους.

Στην έξαρση των περιστατικών covid. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 28 Δεκέμβρη με 4 Ιανουαρίου έγιναν 342 εμβόλια στο Νομό μας. Εξ αυτών μάλιστα 2 ήταν της α’ δόσης. Όλα τα υπόλοιπα ήταν της επικαιροποιημένης.

Την προ προηγούμενη εβδομάδα τα εμβόλια ήταν 246 ενώ πιο παλιά, αρχές ή μέσα Δεκέμβρη, ακόμη λιγότερα. Εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι και όχι μόνο. Εμβολιάζονται όσοι έκαναν τις προηγούμενες δόσεις. Όχι απαραίτητα όλες τις προηγούμενες δόσεις.

Για το διάστημα 2 με 5 Ιανουαρίου τα ράπιντ τεστ παρουσίασαν μείωση. Γεγονός που οφείλεται στις αργίες των εορτών και στο ότι τα τεστ γίνονται και στην Ελευθερούπολη. Όπου η προσέλευση ήταν και παραμένει μικρή.

Αντίθετα στο Κ.Υ. Χρυσούπολης όπου τα συνεργεία του ΕΟΔΥ πηγαίνουν δύο φορές την εβδομάδα, αντί 5, τα τεστ είναι πάντα αρκετά. Ειδικότερα την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 201 τεστ από 244 την προ προηγούμενη.

Θετικά περιστατικά λίγα και αυτά. 35 από 31 την προ προηγούμενη εβδομάδα. Προ των εορτών τα θετικά περιστατικά ήταν ακόμη και διπλάσια! Τα περισσότερα τεστ έγιναν την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, αμέσως μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς. Εκείνη την ημέρα έγιναν 76 με 10 θετικά περιστατικά. Τα θετικά περιστατικά των προηγούμενων ημερών βρέθηκαν κυρίως στα τεστ στην Καβάλα (αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης»).

Προηγούμενο άρθρο

Αρχή έτους με εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας σε καμένο χώρο επί της οδού Ε. Ιορδάνου (φωτογραφίες)