Dark Mode Light Mode

Μεγάλη κινητοποίηση υπέρ των πυρόπληκτων

Το απόγευμα της Τρίτης άρχισαν να φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία της Καβάλας οι ανακοινώσεις των τοπικών φορέων και των συλλόγων, σχετικά με τις πρωτοβουλίες συγκέντρωσης βοήθειας που θα προωθηθεί στους πυρόπληκτους της Αττικής. Από χθες το πρωί κινητοποιήθηκε ολόκληρη η πόλη. Τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις ήταν αμέτρητα. Σε δύο σημεία του κέντρου της πόλης συγκεντρώνονταν φάρμακα, ξηρά τροφή, είδη πρώτης ανάγκης και μπόλικα εμφιαλωμένα νερά.

Ήταν δύο διαφορετικές πρωτοβουλίες που σίγουρα στην πορεία θα ενωθούν. Ο δήμος Καβάλας διαδραμάτισε το δικό του συντονιστικό ρόλο. Οι πολίτες πρόσφεραν τη βοήθειά τους, εκδήλωναν το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο, τόσο στο δημοτικό κήπο, όσο και στο ισόγειο κατάστημα του επιμελητηρίου, εκεί όπου λειτουργούσε το γραφείο της αιμοδοσίας.

Στο κτήριο του επιμελητηρίου βρίσκονταν η ΠΝΟΗ, η Διασωστική Ομάδα, οι Γιατροί του Κόσμου, το σωματείο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ και φυσικά το επιμελητήριο, μαζί με αρκετούς ακόμη συλλόγους κι εθελοντές. Συγκεντρώνονταν κυρίως φάρμακα. Επειδή το σημείο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης αμέτρητοι πολίτες ρωτούσαν ποια ακριβώς βοήθεια μπορούσαν να προσφέρουν, ώστε να επανέλθουν.

Στο δημοτικό κήπο η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Εκεί βρισκόταν η Action Team και άλλοι εθελοντές, μεταξύ των οποίων και η Ντόρα Καλοκάρδη, η σύζυγος του Γιώργου Καλαντζή. Στο δημοτικό κήπο η συλλογή βοήθειας εξελίσσονταν καλύτερα αφού ο χώρος ήταν άνετος και βολικός. Ωστόσο παρουσιάστηκε ένα μη αναμενόμενο πρόβλημα έλλειψης χαρτοκιβωτίων. Αυτά όμως εξασφαλίστηκαν σύντομα κι έτσι τα είδη που παραλάμβαναν οι σύλλογοι χωρίζονταν, ομαδοποιούνταν και συσκευάζονταν στα χαρτοκιβώτια προκειμένου να αποθηκευτούν.

Χθες το μεσημέρι ο δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι η βοήθεια που συγκεντρώνονταν στα δύο σημεία επρόκειτο να αποθηκευτεί στο γυμναστήριο του 12ου δημοτικού σχολείου. Εκεί βρισκόταν ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης, εθελοντές και πρόσκοποι.

Όλα αυτά εξελίσσονταν μέσα σε κλίμα σύγχυσης αναφορικά με το ακριβές είδος βοήθειας που χρειάζονται οι πυρόπληκτοι της Αττικής και εάν έχουν ή όχι ανάγκη από βοήθεια. Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο εκπρόσωπος της Action Team Νίκος Βουγιούκας και στην Καβάλα επικράτησε εσφαλμένα η άποψη ότι οι πυρόπληκτοι έχουν καλύψεις τις ανάγκες τους. Ο κ. Βουγιούκας διευκρίνισε ότι η βοήθεια είναι απαραίτητη και ορθώς συγκεντρώνεται. Οι δύο προαναφερόμενες πρωτοβουλίες φαίνεται πως θα συνεχιστούν τουλάχιστον για σήμερα. Δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή. Το πώς θα μεταφερθεί η βοήθεια εκεί όπου χρειάζεται είναι ένα καθήκον του δήμου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

Η περίεργη στάση της ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα

Επόμενο άρθρο

Λύκε, Λύκε, είσαι εδώ;