Dark Mode Light Mode

Μεγάλη Βρετανία: Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Richard Medhurst

Η σύλληψη του δημοσιογράφου Richard Medhurst, ενός από τους πιο ένθερμους επικριτές της γενοκτονίας στη Γάζα και του ισραηλινού κράτους απαρτχάιντ, στο αεροδρόμιο Heathrow, είναι μέρος της συνεχιζόμενης πορείας προς την ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας, κάτι που όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου του Medhurst, κατανοήσαμε πως ήταν στο επίκεντρο του μακροχρόνιου ανθρωποκυνηγητού για τον Τζούλιαν Ασάνζ, γράφει ο Chris Hedges.

Εκεί που ο «κανόνας» ήταν η αστυνομία να κρατά άτομα για ανάκριση σύμφωνα με το Πρόγραμμα 7, ο Medhurst έγινε ο πρώτος δημοσιογράφος στη Βρετανία που συνελήφθη σύμφωνα με το Άρθρο 12 του δρακόντειου Νόμου περί Τρομοκρατίας.

Μετά την κράτηση από έξι αστυνομικούς, οι οποίοι κατέσχεσαν τον ηλεκτρονικό του εξοπλισμό και τον ανέκριναν, τέθηκε σε απομόνωση για σχεδόν 24 ώρες. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση πριν κατηγορηθεί. Θα παραμείνει υπό έρευνα για τουλάχιστον τρεις μήνες και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για αδίκημα που θα μπορούσε να επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 14 ετών.

Αυτή η σύλληψη έχει στόχο να παραλύσει το έργο του και όλων εκείνων που καταγγέλλουν το Ισραήλ για τη σφαγή του. Είναι μια δυσοίωνη προειδοποίηση για όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παλαιστινίων.

Έχει σχεδιαστεί για να έχει ανατριχιαστικό αποτέλεσμα σχετικά με πληροφορίες που ρίχνουν φως στη γενοκτονική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα και, όλο και περισσότερο, στη Δυτική Όχθη, καθώς και στην ενεργό συνεργασία σε αυτήν την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η σύλληψη του Medhurst δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τουλάχιστον για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η δημοσιογραφία δεν είναι τρομοκρατία.

Εάν δεν αντιταχθούμε σθεναρά στη σύλληψη του Medhurst, εάν δεν καταγγείλουμε τη χρήση αντιτρομοκρατικών νόμων προσπαθώντας να φιμώσουν δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου του σκωτσέζου Craig Murray, του ανταποκριτή της Grayzone Kit Klarenberg και του αείμνηστου David Miranda που συνεργάστηκε με τον Glenn Greenwald σε αρχεία που διέρρευσαν από τον πρώην εργολάβο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, η σύλληψη του Medhurst θα γίνει «κανόνας».

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος liberacion.cl

Προηγούμενο άρθρο

Και η ΠΕ Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας

Επόμενο άρθρο

Το CosmoHome αποχαιρετά το καλοκαίρι μαζί με τους Χειμερινούς Κολυμβητές και την Banda TSIMERÂ