Dark Mode Light Mode

Μεγαλύτερη υποστήριξη χρειάζεται το Ογκολογικό τμήμα

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας.

Ο διευθυντής του τμήματος Αναστάσιος Βαγιωνάς φέρεται να ενημέρωσε προσωπικά κάθε ασθενή ότι αποχωρεί. Παραιτείται. Στη συνέχεια κάθε ασθενής κινητοποιούνταν. Τηλεφωνούσε, ενημέρωνε, διαμαρτύρονταν προκειμένου η απόφαση να γίνει ευρύτερα γνωστή. Και να αλλάξει.

Επειδή όλα αυτά έφθασαν αμέσως στα αφτιά της διοίκησης, στις 9 χθες το πρωί ο διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος είχε συνάντηση με τον κ. Βαγιωνά. Στη διάρκεια της τα δεδομένα μεταβλήθηκαν.

Ο γιατρός ανακάλεσε την παραίτηση του. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δίδεται προθεσμία στο Νοσοκομείο έως τα μέσα Αυγούστου. Διαφορετικά ίσως η παραίτηση επανέλθει. Οριστικά αυτήν την φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τμήμα φέρεται να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα. Κυρίως οικονομικά. Ζητά εδώ και καιρό μεγαλύτερη στήριξη κι όπως φαίνεται αυτή δεν υπάρχει όπως το τμήμα την θεωρεί απαραίτητη.

Ακόμη δηλαδή κι αν η παραίτηση ανακλήθηκε, το επεισόδιο που δημιουργήθηκε χθες είναι μια αφορμή ώστε η διαδικασία της λειτουργίας του ογκολογικού να στηριχθεί περισσότερο.

Σημειώνουμε ότι μεγάλος και βασικός στόχος είναι να αναβαθμιστεί σε κλινική. Αυτό όσες υποσχέσεις και να δόθηκαν, δεν γίνεται πράξη και κακώς. Στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες ασθενείς όχι μόνο από το Ν. Καβάλας αλλά και από όμορους Νομούς.

Οι ασθενείς έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια και για τον κ. Βαγιωνά και για το λοιπό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το τμήμα κάνει περισσότερες από 30 χημειοθεραπείες την ημέρα.

Προηγούμενο άρθρο

Ύπουλες πυρκαγιές στη Θάσο μέσω κεραυνών!

Επόμενο άρθρο

«Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια, κάτι πρέπει να γίνει»