Dark Mode Light Mode

Μείωση εκλογικών τμημάτων στο Ν. Καβάλας

Με συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, οι εκπρόσωποι της ΠΕ Καβάλας αναφέρθηκαν στην προετοιμασία των εκλογών της Κυριακής.

Στη διαδικασία που θα γίνει στο Νομό μας κατά τις Ευρωεκλογές. Τα εκλογικά τμήματα μειώνονται κατά 100 περίπου αφού λόγω οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών σε κάθε ένα οι εγγεγραμμένοι θα είναι έως 700 άτομα.

Από 400 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές. Η αλλαγή αφορά την μειωμένη προσέλευση ψηφοφόρων (που όλοι περιμένουν) και το ότι οι εκλογές είναι απλές και εύκολες. Σε σχέση με πρόσφατες και προηγούμενες.

Εκλογικό υλικό έτοιμο προς διανομή

Τα εκλογικά τμήματα που πέρσι ήταν πλέον των 300, μειώνονται στο Νομό στα 244. Ειδικότερα 25 στο Δήμο Θάσου, 110 στο Δήμο Καβάλας, 61 στο Δήμο Παγγαίου και 48 στο Δήμο Νέστου. Η μείωση των τμημάτων γίνεται στην Καβάλα, την Ελευθερούπολη και την Χρυσούπολη.

Όχι στα χωριά. Αλλά και στις πόλεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε ψηφοφόρος ακόμη κι αν αλλάζει τμήμα, δεν αλλάζει το κτίριο της ψηφοφορίας. Θα ψηφίσουμε εκεί που ψηφίζαμε, ίσως σε άλλη αίθουσα του ίδιου κτιρίου.

Οι εκλογείς του Ν. Καβάλας υπολογίζονται σε 141.000 περίπου. Όλα τα κόμματα έστειλαν ψηφοδέλτια για το Νομό μας εκτός από ένα. Το ΟΔΕΕ (Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης). Οι επιστολικές ψήφοι των καβαλιωτών συγκεντρώθηκαν σε 2 εκλογικά τμήματα στην Αθήνα (ψηφοφόροι εσωτερικού) και 1 ακόμη.

Επίσης στην Αθήνα, των Καβαλιωτών του εξωτερικού. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Ιωάννα Βαμβατήρα και ο Ευριπίδης Ζαϊμής εκτίμησαν χθες ότι πρώτη εικόνα για το τοπικό αποτέλεσμα θα έχουμε στις 8.30 το απόγευμα της Κυριακής και τελικό τοπικό αποτέλεσμα στις 11 το βράδυ της Κυριακής.

Προηγούμενο άρθρο

«Εγώ ο Ερασιτέχνης», βιβλίο 3ο

Επόμενο άρθρο

Συνωστισμός πλοίων την Κυριακή στο λιμάνι!