Dark Mode Light Mode

Μειώθηκαν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Καπλανίδειο Ξενώνα  

Ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών όσον αφορά τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία στον ξενώνα του Δήμου Καβάλας στη Νέα Καρβάλη.

Εκεί βρέθηκαν αρκετές οικογένειες- περίπου 20 άτομα- από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία. Στο μεταξύ και στη διάρκεια του Καλοκαιριού κάποιες οικογένειες αποφάσισαν να επανέλθουν στη χώρα τους καθώς στις περιοχές που διέμεναν δεν υπήρχε πόλεμος.

Σήμερα στον Καπλανίδειο Ξενώνα (φωτογραφία) διαμένουν πέντε άτομα που φέρεται ότι έχουν οριστικοποιήσει την παραμονή τους στην περιοχή μας. Το παιδί της οικογένειας πηγαίνει σε σχολείο στην Καβάλα ενώ από την ίδια οικογένεια υπάρχει εργαζόμενος σε τοπική επιχείρηση.

Προχθές οι υπεύθυνοι του Καπλανίδειου Ξενώνα ενημερώθηκαν ότι σε αυτόν θα αφιχθούν άμεσα δύο ακόμη Ουκρανοί πρόσφυγες. Προερχόμενοι από την Τουρκία. Μεταξύ αυτών υπάρχει παιδί που κι αυτό προγραμματίζει να φοιτήσει σε σχολείο του Δήμου Καβάλας.

Πολλοί πρόσφυγες που από τον περασμένο Μάρτιο είχαν φιλοξενία στη Νέα Καρβάλη δέχθηκαν και επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Αυτό έγινε όταν έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύουν και ότι η εργασία στην οποία απασχολούνταν τους περιμένει και τους προσκαλεί. Φαίνεται ωστόσο ότι αυτά τα δεδομένα δεν ισχύουν για όλους.

Προηγούμενο άρθρο

Κατάργηση κλινικής κορωνοϊού- Σύντομα μόνο θάλαμοι covid στο Νοσοκομείο

Επόμενο άρθρο

Κατασκηνωτικό κέντρο στην παραλία μετά τη Νέα Καρβάλη