Dark Mode Light Mode

Μερική άρση της απόφασης για το νερό σε οικισμούς της Θάσου

Την Παρασκευή (4/10) το μεσημέρι η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας άλλαξε την απόφαση της αφού προέκυψαν νέα στοιχεία. Επιτρέπει τη χρήση του νερού από τους ανθρώπους στην Παναγία της Θάσου. Αναλυτικά:

«Άρουμε εν μέρει τη σχετική απόφασή μας και επιτρέπουμε τη χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Παναγίας του Δήμου Θάσου. Κατά τα λοιπά και όσον αφορά στη χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο των οικισμών Κάστρου και Μεγάλου Πρίνου ισχύει η αριθ. 279040/3757/3-9-2024 Απόφαση Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. περί περιορισμού χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Η ΔΕΥΑ Θάσου παρακαλείται όπως ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις που υδροδοτούνται από το δίκτυο ύδρευσης των ανωτέρω οικισμών σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο. Η ΔΕΥΑ Θάσου να προβεί σε άμεση λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου που θα διασφαλίζει κανονική παροχή υγιεινού και καθαρού νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ώστε να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας ήτοι: Να προβεί στη συνέχιση του ελέγχου της ορθής λειτουργίας του συστήματος απολύμανσης και στην πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δειγματοληψιών από το δίκτυο ύδρευσης και τις δεξαμενές υδροδότησης των οικισμών Κάστρου και Μεγάλου Πρίνου, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, αποστέλλοντας στη Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.

Σημειώνεται ότι τα δείγματα θα αναλύονται από εργαστήρια που πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Να εξασφαλισθεί η συνεχής και αδιάκοπη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για την ορθή λειτουργία του συστήματος χλωρίωσης του νερού στους ανωτέρω οικισμούς.

Να επιληφθεί τυχόν προβλημάτων στα εν λόγω δίκτυα ύδρευσης και τις δεξαμενές υδροδότησης και να λάβει κάθε άλλο ενδεικνυόμενο μέτρο με σκοπό να εξασφαλισθεί σε σταθερή βάση η υγιεινότητα του νερού και η προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Προηγούμενο άρθρο

Ο Αντιπύραρχος Κυριάκος Τσακιρίδης διοικητής σε Ειδική Μονάδα στον Έβρο (φωταγραφίες)

Επόμενο άρθρο

Άνοιξε τις πύλες της η KavalaExpo 2024 (φωτογραφίες)