Dark Mode Light Mode

Μέσω Δήμου Νέστου η ενεργειακή αναβάθμιση του Εκθεσιακού Κέντρου

Ο σχετικά νεοσύστατος αναπτυξιακός οργανισμός του Δήμου Νέστου «NΕΣΤΟΣ Α.Ε.» προοδεύει.

Μετά τη συνεργασία του με το Δήμο Νέστου και το Δήμο Θάσου σε θέματα στελέχωσης των ΥΔΟΜ των δύο Δήμων, αναλαμβάνει να στηρίξει και το Επιμελητήριο. Πρόσφατα αποφασίστηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Επιμελητήριο, η διευκόλυνση του τοπικού φορέα ώστε να εκτελέσει έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης.

Προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις κι η λειτουργία του να είναι περισσότερο συμφέρουσα από οικονομικής πλευράς. Το Επιμελητήριο απευθύνθηκε στον οργανισμό επειδή αν και κύριος του προς χρηματοδότηση έργου, δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία. Στο τέλος της ωρίμανσης του έργου, αυτό θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «ΝΕΣΤΟΣ ΑΕ» αναφέρει: Αποφασίζουμε να εγκριθεί η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Επιμελητηρίου Καβάλας με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε. για την τεχνική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας για την ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ στην υπ’ αριθμ. 3207/ΑΜΘ38 Πρόσκληση για την Υποβολή Προτάσεων στη Δράση RSO2.1.α.

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια / δημοτικά κτίρια περιφερειακής και τοπικής αρμοδιότητας της Προτεραιότητας 2 – Βιώσιμη διαχείριση πόρων και υποδομών (ΕΤΠΑ) του Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία, Θράκη” 2021 – 2027 ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του εκθεσιακού κέντρου του Επιμελητηρίου Καβάλας».

Θυμίζουμε ότι το Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης παραχωρήθηκε επί Άρη Γιαννακίδη από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Επιμελητήριο Καβάλας. Για πολλούς και διάφορους λόγους οι εκδηλώσεις δεν αυξήθηκαν, η σταθερή και ίσως μοναδική που γίνεται εκεί είναι η έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας Kavala Expo. Κάθε Φθινόπωρο.

Προηγούμενο άρθρο

Στο νέο λιμάνι πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ; 

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΗ 2024