Dark Mode Light Mode

Μέσω ΤΑΙΠΕΔ η αξιοποίηση π. Νοσοκομείου- Διόνυσου

Εντός του έτους και μέσω ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμος Καβάλας θα επιδιώξει να αξιοποιήσει δύο σημαντικά ακίνητα του, του παλιού Νοσοκομείου και του Διόνυσου. Το συμπέρασμα προέκυψε από τη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας.

Σχετικά ερωτήματα για την ακίνητη περιουσία του Δήμου κατέθεσαν η Αναστασία Ιωσηφίδου και ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Ο κ. Μουριάδης είπε ότι οι διαγωνισμοί για να αναζητηθούν επενδυτές θα είναι έτοιμοι για να βγουν στον αέρα εντός του έτους.

Πρώτα μάλλον ο Διόνυσος, στη συνέχεια το παλιό Νοσοκομείο. Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς σκέφτεται η αναζήτηση επενδυτών για τα δύο ακίνητα να γίνει μέσω αυτού. Λόγω εμπειρίας σε θέματα αξιοποίησης ακινήτων.

Η αντιπολίτευση ζήτησε πριν τους διαγωνισμούς ο Δήμος να φροντίσει ώστε τα δύο ακίνητα να είναι «καθαρά». Να μην έχουν οποιαδήποτε προβλήματα κτλ. Χθες η κ. Δρακονάκη ζήτησε ο έλεγχος να περιλαμβάνει και τη στατική τους επάρκεια.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκαν γενικότερα θέματα ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Αναφέρθηκε ότι συνολικά είναι 900 τα ακίνητα. Από αυτά περίπου 180 πρέπει να διορθωθούν με προσφυγή ή διαδικασία στο κτηματολόγιο.

Περίπου 200 είναι υπό μίσθωση και αποφέρουν έσοδα. Ο Δήμαρχος για την Καλαμίτσα και την ΕΤΑΔ φάνηκε να περιμένει τελική πρόσκληση για τελική συνάντηση στην Αθήνα. Η συζήτηση με την ΕΤΑΔ αφορά «πακέτο» την Καλαμίτσα και το ανοιχτό κολυμβητήριο.

Που ο Δήμος το θέλει αλλά όχι ως ανοιχτό κολυμβητήριο. Για την Καλαμίτσα ο Δήμαρχος είπε ότι τα απαραίτητα έργα προϋπολογίστηκαν στο ποσό των 2 εκ ευρώ. «Δεν γίνουμε στην ΕΤΑΔ 90.000 ευρώ το έτος για την παραλία» επανέλαβε.

Προηγούμενο άρθρο

Αυξήσεις σε χώρους στάθμευσης στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Μια ακόμη παράταση στις μελέτες για το υπόλοιπο της Περιμετρικής