Dark Mode Light Mode

Μετά το έντονο καλοκαίρι ακολουθεί έντονος χειμώνας

Τελικά αυτό που καταλάβαμε από το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής είναι ότι το συγκεκριμένο πάρκο και σίγουρα όχι το μοναδικό ήταν υπό διάλυση αλλά υπό την ανοχή και την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών λειτουργούσε κανονικά.

Τους κινδύνους του μηχανήματος είχε αποκαλύψει σε έγγραφό της η κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία είχε προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ πως το συγκεκριμένο μηχάνημα παρουσίαζε ρωγμές στην κύρια δομή της μεταλλικής κατασκευής που συγκρατεί τα οχήματα.

Η συγκεκριμένη βλάβη είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς υπήρχε φόβος το μηχάνημα να μην μπορεί να συγκρατήσει το βάρος όσων βρισκόντουσαν πάνω του. Κάτι που δυστυχώς αποδείχθηκε με τον θάνατο του 19χρονου.

Την οργή της οικογένειας του αδικοχαμένου Γιάννη, φούντωσε ακόμη μία αποκάλυψη που θέλει την ΕΛ.ΑΣ. να είχε ενημερώσει με έγγραφό τον δήμο Κασσάνδρας πως το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Παρόλα αυτά το λούνα παρκ λειτουργούσε κανονικά και έπαιζε κάθε μέρα κορώνα – γράμματα τις ζωές ένα σωρό ανθρώπων που ανέβαιναν στα παιχνίδια του.

 

Τελικά τον Άδωνι ο Μητσοτάκης τον κρατάει στην κυβέρνηση και δεν τον αλλάζει ποτέ , όσους ανασχηματισμούς και να κάνει γιατί βγάζει όλη την «λάντζα» στα δύσκολα.

Μετά από κάθε αστοχία της κυβέρνησης είναι ο πρώτος που βγαίνει για να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο και τις επιλογές της κυβέρνησης παρουσιάζοντας πολλές φορές και επιχειρήματα που σε βγάζουν κοινώς έξω από τα ρούχα σου.

Αυτό έκανε και προχθές ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών για τα καμένα σπίτια στην Πεντέλη στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι δεν είχανε καθαρίσει  – είπε- τα οικόπεδα τους.

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος τα σπάει με αυτά που λέει.

Επειδή όμως δεν υπάρχει κάποιος άλλος  για να τα πει για τον λόγο αυτό είναι και απαραίτητος  και αντικατάστατος σε όλες τις κυβερνήσεις του Μητσοτάκη.

 

Η απογευματινή δροσιά της περασμένης Τετάρτη ξημερώματα Πέμπτης ήταν απολαυστική και δεν θέλαμε να τελειώσει ποτέ.

Δροσιά που θύμιζε Σεπτέμβριο.

 

Κάπου πήρε το αυτάκι μου ότι ο φετινός  χειμώνας καιρικά θα είναι έντονος και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι παράταση του Φθινοπώρου όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές για την εποχή.

Μιλάμε για 36άρι και 37άρια.

 

Υπάρχει όντως μετά τις 20 Αυγούστου μία μείωση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή της τάξης του 20% που γίνει ακόμα μεγαλύτερο προς τα τέλη του μήνα.

 

Η καιρική αστάθεια που είναι κύριο χαρακτηριστικό της εποχής του Φθινοπώρου θα είναι έντονη και την ερχόμενη εβδομάδα μετά το θερμό Σαββατοκύριακο.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στο Παγγαίο: Ορατοί οι καπνοί και από Χαλκιδική