Dark Mode Light Mode

Μια ακόμη επιτυχημένη γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους (φωτογραφίες-video)

Επιτυχημένη και η φετινή γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους. 

Ήταν μάλιστα η 20η που και αυτή συγκέντρωσε πολύ κόσμο. Κόσμο από το  Δήμο Παγγαίου αλλά και απ’ όλο το νομό Καβάλας. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στο πιο σπουδαίο αγαθό της γης, το καλαμπόκι, αλλά και στους εθελοντές της εκδήλωσης, στην καρποφόρα γη, στις πολιτισμικές παραδόσεις του Παγγαίου και των προσφύγων Μικρασιατών, Θρακιωτών και Ποντίων και στους μετανάστες που επιστρέφουν αυτή την εποχή στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να νιώσουν τη ζεστασιά της οικογένειας και της κοινότητας.

Στην εκδήλωση έλαβε χώρα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα Ρωμέικη Κομπανία. Την εκδήλωση  πλαισίωσαν  χορευτικά το παιδικό και εφηβικό τμήμα του συλλόγου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουδουνίων και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ψυχικού Σερρών.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ρούλα Μανωλαρά καλωσόρισε τους  παρευρισκόμενους ενώ βραβεύτηκε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου κ. Χρόνης Ιωαννίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης. 

Ο Βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε στην εκδήλωση ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Απασχόλησης, Στέλιος Ιγνατιάδης. Ακόμη παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κΠαπαθανασίου, Τσάκαλος, Τσιπουρόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου Ανδρέας Καλλινικίδης. 

Από το Δήμο Παγγαίου παραβρέθηκε επίσης η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Μαρία Βαρύτη, με συνεργάτες της παράταξης της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ: Παραμένει στο πόστο του γενικού αρχηγού ο Γιώργος Μανάφης

Επόμενο άρθρο

Επικίνδυνη κολώνα φωτισμού για τους πεζούς στο Παληό (φωτογραφίες)