• 4 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Μια ακόμη ερώτηση στη Βουλή για την Αλάνα

 Μια ακόμη ερώτηση στη Βουλή για την Αλάνα

Ο επικεφαλής του κόμματος Ελληνική Λύση κ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε νέα ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση της Αλάνας.

Την απευθύνει μέσω της Βουλής στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η ερώτηση κατατέθηκε στις 27 Ιουνίου. Ουσιαστικά ο πρόεδρος του κόμματος αποδέχεται μέρος των διαμαρτυριών, ζητά στην αξιοποίηση του ακινήτου όλα να γίνουν νόμιμα: «Στην Π.Ε. Καβάλας στο παραθαλάσσιο χωριό Ν. Ηρακλείτσα και ακριβώς δίπλα υπάρχει η «Αλάνα», όπως την ξέρουν οι κάτοικοί της.

Είναι ένα οικόπεδο 159 στρεμμάτων που εφάπτεται στη θάλασσα σε μια περιοχή με τεράστια τουριστική ανάπτυξη. Αυτό το οικόπεδο με τεράστια άξια το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ σε έναν επενδυτή σε υποπολλαπλάσια άξια χωρίς διαβούλευση και τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής.

Από τα 159 στρέμματα θα πρέπει τα 43 να γίνουν αφενός κοινόχρηστοι χώροι για θέσεις παρκινγκ και δρόμοι για πρόσβαση στους λουόμενους – κατοίκους του χωρίου και αφετέρου για τους επισκέπτες καταστήματα.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου το 2023 με το από 19/05/2023 έγγραφο 1315 και 1317 σταμάτησε την περίφραξη, διότι ήταν παράτυπη. Η «Αλάνα» της Ν. Ηρακλείτσας πρέπει να αξιοποιηθεί για το καλό της περιοχής, όχι όμως «αξιοποίηση» χωρίς κριτήρια και περιορισμούς.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να ελέγξουν και να διασφαλίσουν ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που θα διασφαλίσουν τη σωστή τουριστική ανάπτυξη και ότι ο επενδυτής θα συμμορφωθεί με όλους τους κανόνες και τη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έγινε έλεγχος ως προς το τίμημα της πώλησης;

2. Έχει κατατεθεί ολοκληρωμένο ρυμοτομικό σχέδιο από τον επενδυτή;

3.Έχει διασφαλιστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου και τις υπηρεσίες του κράτους ότι θα τηρηθούν οι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της πρόσβασης των λουόμενων, των θέσεων στάθμευσης, της ανέγερσης και εν τέλει και ως προς το υγειονομικό μέρος;».

Διαβάστε επίσης