Τρεις βαθιά γνώστες των Ναυτικών θεμάτων, Πολεμικό Ναυτικό Λιμενικό Σώμα και Εμπορικό Ναυτικό μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους ο καθένας στο δικό του τομέα, στους Προσκόπους και στα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρουπόλεως.
Την θαυμάσια αυτή σημερινή επίσκεψη-ξενάγηση συμπλήρωσαν φιλμάκια εκπαιδευτικά-ενημερωτικά της HELMEPA και Υποβρύχια Βιντεοσκόπηση του Αγησίλαου Κουρματζή προβάλλοντας τη υποβρύχια ζωή στις καταδύσεις του στις θάλασσες του κόσμου.
Στο τέλος της επίσκεψης οι Ναυτοπρόσκοποι προσέφεραν στο Δ.Ν.Μ.Κ. αναμνηστική πλακέτα και ημερολόγιο του Συστήματος. Ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ εα Αθανάσιος Κατσίκης ποζάρει δίπλα στο ομοίωμα του με τη δική στολή του Πλωτάρχη ΠΝ. Υπέροχη και απρόσμενη η σημερινή επίσκεψη.
πηγή: Ναυτικό Μουσείο Καβάλας