Μια ζωή στο Νοσοκομείο Καβάλας. Στην πρώτη γραμμή. Συνταξιούχος εδώ και λίγο καιρό, ο Στέφανος Παπαντωνίου ξεκινά μια καινούργια σταδιοδρομία.
Ως ιδιώτης γιατρός. Το σύγχρονο ιατρείο του βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Στην οδό Μητροπολίτου Προκοπίου 8β (πρώην Μητροπόλεως) έναντι ΙΚΑ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2510 621679.
Ο κ. Παπαντωνίου μίλησε στην Πρωινή για την αλλαγή. Τους νέους στόχους που βάζει:
«Είναι μια καινούργια αλλαγή. Μια καινούργια σταδιοδρομία για μένα μετά από πολλά χρόνια στο Νοσοκομείο όπου πρόσφερα τις υπηρεσίες μου. Γνωρίζει ο κόσμος της Καβάλας αυτό που πρόσφερα όλα αυτά τα χρόνια.
Μια φορά γιατρός για πάντα γιατρός. Συνεχίζω τις υπηρεσίες μου στον κόσμο. Θα συνεχίσω τώρα και θα βρίσκομαι στον ιδιωτικό μου χώρο, που είναι κοντά στο κτίριο του ΙΚΑ.
Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις από τον ιδιωτικό πλέον τομέα, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με την ίδια προσπάθεια και αγάπη προς τους συμπολίτες μας. Η εξειδίκευση μου ως παθολόγος είναι στο διαβήτη και στο ήπαρ.
Κυρίως όμως με ενδιαφέρει να προσφέρω στην κοινωνία της Καβάλας μια άλλη εξειδίκευση που δεν υπάρχει πλέον από τη Θεσσαλονίκη και πάνω. Την πρόληψη του διαβητικού ποδιού.
Είναι μια επιπλοκή από τον ζαχαρώδη διαβήτη. Άτομα που πάσχουνε από 5-6 χρόνια και μετά, θα έχουνε επιπλοκές με το πόδι τους. Με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να έχουμε μια ισχαιμία, να έχουνε μια νευροπάθεια ή αγγειοπάθεια.
Να καταλήξουμε σε έλκη ή ακόμη και σε ισχαιμίες και ακρωτηριασμό ποδιών. Πιστεύω ότι μια προσφορά στην πόλη μου και στους συμπολίτες μου θα είναι η πρόληψη του διαβητικού ποδιού με τα αντίστοιχα μηχανήματα και την προσπάθεια που έχουμε να κάνουμε στο ιδιωτικό μας ιατρείο.
Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει το θέμα του διαβήτη και του διαβητικού ποδιού. Για τη ζάχαρη ισχύει το γνωστό. Αυτό που λέω συχνά… Τα τρία κακά της μοίρας μας είναι τα τρία άσπρα: Η ζάχαρη, το αλάτι και η κοκαΐνη.
Αυτό το έλεγα πολλές φορές παλιά στα συνέδρια που συμμετείχα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά πράγματα, υποκατάστατα τα οποία μπορούν με την ίδια ουσία να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να έχουμε τις παρενέργειες και τις αρνητικές εκδηλώσεις της ζάχαρης.
Βέβαια δεν είναι πανάκεια να χρησιμοποιούμε τη ζάχαρη. Άτομα όμως που δεν μπορούνε και πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη, νομίζω ότι πρέπει να την αποφεύγουν, γιατί μαζί με τα γλυκά κυρίως θα έλεγα ότι είναι θανατηφόρα».