Dark Mode Light Mode

Μια νέα προσπάθεια για τα Λουτρά και κάποιες επιφυλάξεις…

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ την προηγούμενη εβδομάδα πολύ καλά έκανε και κατέθεσε επερώτηση για τα Λουτρά Ελευθερών ο Δημήτρης Λυμπεράκης. Ξανάκανε το θέμα επίκαιρο.

Σωστά αντέδρασε και ο Χριστόδουλος Τοψίδης που προσκάλεσε στη συνεδρίαση τον επενδυτή κ. Χαρακίδη. Η Περιφέρεια τον στηρίζει αλλά το μπλέξιμο στις υπηρεσίες είναι σημαντικό. Κυρίως πολεοδομικό.

Κοντά σε αυτά, προσθέτουμε τα σχόλια του Χάρη Σεϊτανίδη. Ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, της αντιπολίτευσης, είναι επιφυλακτικός. Επιφυλάξεις που περισσότερο αφορούν τον επενδυτή. Ακόμη κι αν τα προβλήματα λυθούν, έχει τα χρήματα να προχωρήσει; Αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Η δήλωση Χάρη Σεϊτανίδη

«Το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών και η επένδυση σε αυτά είναι ένα θέμα που απασχολούσε και την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ξεκίνησε τώρα ένας καινούργιος γύρος συζητήσεων -επαφών με την καινούργια διοίκηση.

Το θέμα το έφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση ο κ. Λυμπεράκης από το συνδυασμό του κ. Ηλιόπουλου. Δίνει μια ιδιαίτερη ένταση στο θέμα και λόγω εντοπιότητας προφανώς και λόγω αν θέλετε του ότι ο κ. Λυμπεράκης έχει κάποια προηγούμενα με την προηγούμενη διοίκηση της Εργοανάπτυξης.

Αν κατάλαβα καλά. Και δεν το λέω με την κακή έννοια. Θέλω να πω ότι επιμένει ότι υπάρχουν ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της Εργοανάπτυξης και ότι κακώς χειρίστηκε τότε το θέμα.

Για αυτόν τον λόγο έκανε το ερώτημα, για να ανοίξει τη συζήτηση με την προηγούμενη διοίκηση και να αναγκάσει τον κ. Τοψίδη να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα. Ο κ. Τοψίδης στην προκειμένη περίπτωση για να μην κάθεται να απαντάει ο ίδιος αντί άλλων, κάλεσε τον επενδυτή ο οποίος όπως γνωρίζουμε είναι ο κ. Χαρακίδης.

Στη συνεδρίαση μας απάντησε ο ίδιος ο κ. Χαρακίδης. Από εκεί και πέρα όταν άλλαξε η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ και η Εργοανάπτυξη βρέθηκε στον αέρα, ο κ. Χαρακίδης σταμάτησε να πληρώνει τα ενοίκια που είχε υποχρέωση να πληρώνει.

Είπε ότι έχει πληρώσει πάρα πολλά λεφτά και χωρίς την ευθύνη του, αυτά έχουν πάει σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο… Συμφώνησε σε αυτό ο κ. Τοψίδης και είπε λοιπόν ότι δεν θα κάνει έξωση στον κ. Χαρακίδη, θα προσπαθήσει ώστε να μείνει μέχρι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια με το κράτος και τις νομικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Με κάποια προεδρικά διατάγματα, κάποια πράγματα που πρέπει να εκδοθούν. Ώστε στο τέλος να υπάρχει θετική εξέλιξη και να μπορέσει ο κ. Χαρακίδης να προχωρήσει στην περιβόητη αυτήν επένδυση.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να κρατάμε μικρό καλάθι. Στις επιχειρήσεις όταν κάτι σέρνεται για πολύ καιρό, τότε κάτι από πίσω υπάρχει που δεν είναι καλό συνήθως.

Πολλά λόγια ακούω και λίγα έργα βλέπω. Να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Νομίζω ότι καλώς κάνει ο κ. Τοψίδης και δίνει μια ευκαιρία στον επενδυτή αλλά περιμένω να τη δω αυτή την ευκαιρία.

Όταν σαν ιδιώτης θέλεις να προχωρήσεις ένα έργο, κινείς γη και ουρανό και τα κάνεις όλα. Κάτι βλέπω που δεν μου αρέσει. Θα το δούμε, οψόμεθα. Μιλάμε για έργο το οποίο όταν εκτελεσθεί και θα μπει σε φάση υλοποίησης θέλει μεγάλα κεφάλαια.

Τα οποία τα βλέπω δυσθεώρητα. Θα είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση στα Λουτρά. Ίσως η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα, όπως είπε και ο ίδιος ο επενδυτής. Εμείς δεν είχαμε τη δυνατότητα να τον ρωτήσουμε βάση της διαδικασίας για το πώς θα βρεθούν τα κεφάλαια και αν υπάρχουν.

Να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, καλά κάνει και τη δίνει ο κ. Τοψίδης. Για την Εργοανάπτυξη και το μέλλον της, πρώτο και κύριο είναι ότι δεν θα υπάρχει όπως τόσο καιρό υπήρχε».

Προηγούμενο άρθρο

Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της Καβάλας στη νέα Σύγκλητο του Δ.Π.Θ.

Επόμενο άρθρο

Η αγορά ζητά ισχυρή αντιπολίτευση για να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική