Dark Mode Light Mode

Μια σωστή πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας (video)

Από σήμερα Πέμπτη και ως τη διακοπή των μαθημάτων για τις γιορτές, οι φαρμακοποιοί της Καβάλας θα βρεθούν κοντά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κοντά στους μαθητές. Μια σωστή ιδέα που άρχισε από την Κομοτηνή, εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη την Ελλάδα. Οι φαρμακοποιοί δια των συλλόγων τους απευθύνονται στους μεγαλύτερους μαθητές. Σε όσους είναι κοντά στην ενηλικίωση.

Τους μιλούν για τα φάρμακα. Το κυριότερο, κάνουν διάλογο μαζί τους. Το πρώτο μάθημα γίνεται σήμερα στο Α’ Λύκειο Καβάλας με εισηγήτρια την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσυ Ρακιτζή. Θα ακολουθήσουν αρκετά ακόμη. Εισηγητές και εισηγήτριες θα είναι και τα άλλα μέλη του δ.σ. του συλλόγου.

Για αυτήν την ωραία και απαραίτητη πρωτοβουλία δόθηκε συνέντευξη τύπου. Εκεί ήταν η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Καβάλας Δανιήλ Εμμανουηλίδης. Η σύμπραξη των τριών κάνει τα πράγματα ακόμη καλύτερα, πιο οργανωμένα και ουσιαστικά.

Μεταξύ άλλων η κ. Ρακιτζή είπε στους δημοσιογράφους:

«Θέλουμε να ενημερώσουμε και τους συμπολίτες και τους μαθητές για τη συνεργασία μας. Για την πρωτοβουλία μας. Διεύθυνση Υγείας και Δευτεροβάθμια αποδέχθηκαν το αίτημα μας να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα στα σχολεία που αφορά το φάρμακο.

Έχει τίτλο «Ίαμα ή Δηλητήριο;». Θεωρήσαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν τα παιδιά της Δευτεροβάθμιας. Αρχίζουν και γίνονται ενήλικες. Θεωρήσαμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία να ενημερωθούν. Να έχουν μια προσέγγιση για το τι είναι το φάρμακο. Ποιος είναι ο κίνδυνος τους. Τι ακριβώς κάνει.

Πώς πρέπει να το χρησιμοποιούν, να προφυλάσσονται και πολλά ακόμη σχετικά. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η λάθος ενημέρωση από το διαδίκτυο. Γιατί τα παιδιά αυτών των ηλικιών έχουν μεγάλη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Να ενημερώσουμε με λίγα λόγια για τη σωστή χρήση των φαρμάκων. Η κάθε παρουσίαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά».

Προηγούμενο άρθρο

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η 5η Γιορτή Ηπειρώτικης πίτας

Επόμενο άρθρο

Απόστολος Αγελαράκης: Ακατανόητη η στάση του Τ.ΕΘ.Α.