Dark Mode Light Mode

Μια βραδιά με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη

Κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά. Ουσιαστική και πλούσια σε περιεχόμενο και συναισθήματα. Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο Θανάσης Τσιρταβής παρουσίασαν το καινούριο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη, το «Κάτι μου κρύβεις» των εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μπροστά σε ένα πολύ φιλικό κοινό, μια μεγάλη παρέα παλιών και νεότερων Καβαλιωτών όπου η διάθεση ήταν χαλαρή και η συζήτηση που ακολούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε το αίσθημα προσφοράς στην γενέθλια πόλη που έχει η Μανίνα Ζουμπουλάκη, μια οικογενειακή κληρονομιά αφού είναι γνωστό σε όλους οι μεγάλες δωρεές που έκαναν ο πατέρας της Πέτρος και ο θείος της Σωκράτης στην γενέθλια πόλη τους. Η ίδια δεν εξακολουθεί απλώς να έχει και να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και διαχρονικές φιλίες με την Καβάλα αλλά και είναι έτοιμη με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να προσφέρει τη βοήθειά της όποτε της ζητηθεί. Και στα βιβλία της ακόμη η Καβάλα κυριαρχεί.

Ο Θανάσης Τσιρταβής, που ήταν και ο επιμελητής του βιβλίου, ανέπτυξε διεξοδικά και με σαφήνεια το ακριβές περιεχόμενο και την ουσία του μυθιστορήματος της Μανίνας που είναι κατά βάση ένα αστυνομικό και συγχρόνως πολιτικό βιβλίο ενώ ο Θόδωρος Θεοδωρίδης επεσήμανε μικρά αποσπάσματα με χιούμορ αλλά και ευαισθησία με την οποία η πρωταγωνίστρια του βιβλίου (που έχει πολλά κοινά στοιχεία με την συγγραφέα) αντιμετώπιζε τα παιδιά της.

Το απόλαυσαν όλοι, η Μανίνα το χάρηκε, οι περισσότεροι προμηθεύτηκαν το βιβλίο και περίμεναν υπομονετικά για μια αφιέρωση από τη συγγραφέα.

Άψογη η οργάνωση από το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη ενώ στο τέλος σχηματίστηκαν μικρές και μεγαλύτερες παρέες που κατηφόρισαν προς τις ταβέρνες και τα μπαράκια της Θεοδώρου Πουλίδου γιατί η δροσερή Καβαλιώτικη βραδιά επέβαλε την παράτασή της μέχρι τα μεσάνυχτα και βάλε.

Τη Μανίνα τίμησαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Παπαδόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Τζατζάρης και πολλοί συνάδελφοί της συγγραφείς όπως ο Κοσμάς Χαρπαντίδης, ο Αντώνης και ο Κωνσταντίνος Κούφαλης, η Γεωργία Τριανταφυλλίδου.

Προηγούμενο άρθρο

Αετός Ορφανού: Ψηλά στη λίστα Στυλιανού, ο Φώτης Δουμάνης

Επόμενο άρθρο

Ανακοίνωση στήριξης της ΛΦΚ προς ΑΟΚ