Dark Mode Light Mode

Μια βροχή , μια βροχή θα μας σώσει!

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες για την πυρκαγιά του Παγγαίου έχουν σηκωθεί πάρα πολλά εναέρια μέσα , από πετζετέλ και ελικόπτερα μέχρι Canadair η πυρκαγιά δεν λέει να ελεγχθεί.

Από το απόγευμα της Κυριακής είναι σίγουρα καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς και σε αυτό έπαιξε  μεγάλο ρόλο και η άπνοια που βοηθά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Αν πάνε όλα καλά και δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο η πυρκαγιά σύντομα( αν δεν έχει γίνει ήδη ) θα έχει ελεγχθεί.

 

Με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας  μας λένε οι μετεωρολόγοι ότι θα μας αποχαιρετήσει ο Αύγουστος.

Από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά φαίνεται ότι η αστάθεια θα κυριαρχήσει και θα προκαλέσει νέα μεταβολή του καιρού η οποία όμως θα επηρεάσει κυρίως την Ηπειρωτική χώρα.

 

Το καλύτερο δώρο για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους το πάντρεμα της NOVA με την COSMOTE  που δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές και των δύο  αυτών τηλεοράσεων   να απολαμβάνουν όλα τα αθλητικά κανάλια.

Είσαι συνδρομητής της NOVA ;

Από τις 25/8 στο μενού της τηλεόρασης σου υπάρχουν και όλα τα αθλητικά κανάλια της COSMOTE για ένα μήνα δωρεάν και με μία συμβολική οικονομική επιβάρυνση μετά το πέρας του μήνα  αυτού.

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί  και με αυτούς που είναι συνδρομητές της COSMOTE TV και θα επωφεληθούν τα αθλητικά κανάλι της NOVA.

 

Κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Φανουρίου και το έθιμο θέλει να φτιάχνονται πίτες προς τιμήν του, οι φανουρόπιτες, που διαβάζονται και μοιράζονται στην εκκλησία την παραμονή της γιορτής το απόγευμα, στον εσπερινό ή ανήμερα το πρωί μετά την εορταστική λειτουργία. Πολλοί τη φτιάχνουν για να τους «φανερωθεί» κάποιο χαμένο αντικείμενο ή πρόσωπο, ή ό,τι άλλο έχουν ανάγκη να ζητήσουν από τον Άγιο. Είναι όμως και εκείνοι που τη φτιάχνουν ανεξαρτήτως γιορτής και εποχής, γιατί είναι πολύ νόστιμη και ελαφριά, αφού φτιάχνεται με λάδι και χυμό πορτοκαλιού και όχι αυγά και βούτυρο.

Εμείς για να γνωρίζετε προτιμάμε την φανουρόπιτα που είναι σκληρή σαν παξιμάδι και όχι μαλακή σαν κέικ.

 

Δεν είναι ψέμα ότι και εδώ στην Καβάλα περιμένουμε με λαχτάρα την πρώτη σοβαρή μεταβολή του καιρού που θα ρίξει την θερμοκρασία θα μειώσει την υγρασία και θα μας προσφέρει επιτέλους δροσερές νύχτες.

Από τον Ιούλιο και μετά το ζόρι που τραβάμε είναι μεγάλο και έχουμε την εντύπωση ότι σε λίγα χρόνια κάθε τέλη Μαΐου θα μας πιάνουν τα κλάματα για αυτά που θα έχουμε να τραβήξουμε στην διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

* Η φωτογραφία είναι του Αθανάσιου Παρμακίδη

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Άμεση ανάγκη για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου βρέφος 10 ημερών να υποβληθεί σε επέμβαση