Δηλώσεις στην αθλητική εκπομπή του Ena Channel έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, τονίζοντας ότι ήταν κάτι το αναμενόμενο αφού πλέον είμαστε στα μέσα του Απρίλη.
Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ανοίξουν οι Ακαδημίες για να μπορούν τουλάχιστον να κάνουν προπονήσεις τα νέα παιδιά.
Αναλυτικά το τι δήλωσε στον Τάσο Μπερμπατάκη:
«Ήταν κάτι που το περιμέναμε από καιρό. Από τη στιγμή που δεν άνοιξε μέχρι τώρα στα μέσα του Απρίλη το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, δε νομίζω ότι θα υπήρχε μια διαφορετική εξέλιξη. Εμείς ελπίζαμε να ανοίξει τουλάχιστον στην αρχές Μαρτίου ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μπροστά μας ένα περιθώριο 3-4 μηνών με μια προετοιμασία και ένα πρωτάθλημα ενός γύρου όπως γίνεται και στη Γ` Εθνική.
Δυστυχώς οι υγειονομικές καταστάσεις που επικρατούν στη χώρα δεν επέτρεψαν τους αρμόδιους έως και σήμερα να ανοίξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Από το τέλος του Μαρτίου βλέπαμε ότι πάμε σε αυτή τη λύση η οποία ήταν η οριστική διακοπή. Μεσολάβησαν και οι εκλογές της ΕΠΟ, άλλαξε η διοίκηση η οποία αφού ενημερώθηκε στην πρώτη της συνεδρίαση, το Σάββατο πήρε την απόφαση για την οριστική διακοπή της χρονιάς. Η σεζόν 2020-2021 θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη και χωρίς πρωταθλητή για τη Γ` Εθνική.
Θα συζητήσουμε με τα σωματεία μας είτε δια ζώσης, είτε με τηλεδιασκέψεις για να δούμε πως θα έχουμε για τη σεζόν 2021-2022 μια ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας. Ανάλογα βέβαια με το θα επιτραπεί βάση συνθηκών από τον Αύγουστο και μετά.
Από εδώ και πέρα προέχει η οργάνωση.
Θα υπάρχουν σίγουρα προβλήματα. Το βασικότερο το οικονομικό αφού η πανδημία εδώ και 1,5 χρόνο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο βασίζεται σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία. Καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχουν θέματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε και με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ να βοηθήσουμε όλες τις ομάδες προκειμένου η νέα σεζόν να ξεκινήσει ομαλά και να ξεχάσουμε όλη αυτή την περίοδο η οποία μας απομάκρυνε από τα γήπεδα και από αυτό που αγαπάμε και που είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων της ΕΠΣΚ μετά τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο μας έλεγε ότι θα ήταν μάλλον άσκοπο να παίξουν οι ομάδες από τη στιγμή που τα έσοδα θα ήταν μηδενικά.
Τα περισσότερα σωματεία ήταν αρνητικά σε κάποια επανέναρξη. Βέβαια υπήρχαν κάποια σωματεία όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλη την Ελλάδα τα οποία είχαν προετοιμαστεί για κάτι καλύτερο όσον αφορά τη σεζόν που ξεκίνησε.
Θέλανε να διεκδικήσουν την άνοδο στα Εθνικά πρωταθλήματα. Εκεί υπήρχε το περίμενε. Μετά βέβαια όταν πέρασε ο καιρός και δεν υπήρχε άμεση επιστροφή έστω στις προπονήσεις, υπήρχε καθολική σκέψη όλων των σωματείων μας ότι δεν μπορεί να παιχθεί ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να μην βγει πρωταθλητής στη Γ`Εθνική, νομίζω ότι κάπου όλοι άρχισαν να σκέφτονται την επόμενη σεζόν. Δεν ήταν δυνατό να γίνουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Μετά από 5 μήνες οι ομάδες αντιμετωπίζανε πολλά προβλήματα όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και κυρίως οικονομικά.
Χωρίς έσοδα οι ομάδες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Εμείς πήραμε κάποια μέτρα για να αμβλύνουμε κάπως την κατάσταση αλλά το κακό συνεχίστηκε και μετά τον Οκτώβρη. Δεν υπήρχε στήριξη της πολιτείας στα ερασιτεχνικά σωματεία όπως και της ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα. Ας ελπίσουμε να εξομαλυνθούν τα πράγματα και με τους εμβολιασμούς να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε πάλι το τοπικό ποδόσφαιρο στην επικαιρότητα και τον κόσμο στα γήπεδα με τη νέα σεζόν.
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Αν δεν μπορούμε να έχουμε κόσμο στα γήπεδα, είναι ένα μεγάλο μείον για τη διεξαγωγή των αγώνων αλλά και για την στήριξη των σωματείων. Περιμένουμε και μόλις ξεκινήσουν τα σχολεία τα μικρά παιδιά των Ακαδημιών να μπορέσουνε να μπούνε στα γήπεδα έστω για προπονήσεις. Δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να γίνουν αγωνιστικές δραστηριότητες.
Τουλάχιστον να μπορούν τα παιδιά να κάνουν προπονήσεις, να χαρούν το ποδόσφαιρο. Θα είναι ένα πολύ καλό νέο πρώτα απ` όλα και για την υγεία τους».