Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στο περιθώριο της ημερίδας των φαρμακοποιών την Κυριακή το πρωί, ο πρόεδρος του Πανελληνίου σε συζήτηση και με την Σ. Ρακιτζή και με τον πρόεδρο του ΣΥΦΑΚ Ανδρέα Κωνσταντινίδη. Εκτός από τα καλά λόγια του κ. Βαλτά για το σύλλογο φαρμακοποιών της Καβάλας, πολύ καλά ήταν τα σχόλια του και για τον Συνεταιρισμό. Που προοδεύει συνεχώς και γίνεται εξ αυτού του λόγου γνωστός σε όλη την Ελλάδα.

 


 

Οδεύει προς το τέλος της μια διαφορετική προεκλογική περίοδος, ίδια -ως προς τη μικρή συμμετοχή του κόσμου- σε όλη την Ελλάδα. Το συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε και με τα γεγονότα στην πόλη μας το προηγούμενο τριήμερο. Γιατί ναι μεν η συγκέντρωση και ομιλία Ανδρουλάκη έσωσε τα προσχήματα, όλα τα άλλα ωστόσο έγιναν με μικρή προσέλευση. Πολύ μικρή. Ίσως και συνηθισμένα μικρή. Οι αρχηγοί, ακόμη κι αυτοί, αποφεύγουν τις πλατείες που κάποτε γέμιζαν. Επιλέγουν μικρούς χώρους. Συχνά και καφετέριες. Τις καφετέριες τις γεμίζουν, τους μικρούς χώρους μάλλον όχι.

 

Χαρακτηριστική ήταν η εκδήλωση ομιλία του κ. Φάμελλου την Παρασκευή το απόγευμα στην παραλία. Λίγοι άνθρωποι άκουσαν έναν σοβαρό πολιτικό που πάντα κράτησε και συνεχίζει να κρατά αποστάσεις από τον λαϊκισμό. Το προσόν λαμβάνεται υπόψη γενικώς αλλά δεν σώζει την περίσταση. Λίγα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ τον άκουσαν και τον χειροκρότησαν. Θα ήταν ακόμη λιγότεροι αν εν τω μεταξύ δεν υπήρχαν «ενισχύσεις» από την πόλη της Δράμας. Σχολιάστηκε αρνητικά το ότι δεν υπήρχαν στο χώρο καρέκλες. Όρθιος ο ομιλητής αλλά κι όλοι όσοι τον άκουγαν.

 

Μια μέρα νωρίτερα, σε άλλο σημείο της παραλίας, λίγος κόσμος στην εκδήλωση του ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανάρτηση -ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του 902.gr έχει φωτογραφίες όλων των ομιλητών. Καμία του κοινού.

 

Η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη, κατόπιν γενικής κινητοποίησης, έγινε στο γεμάτο Marine. Ναι, ο Μεϊμαράκης γέμισε το Marine. Επιτυχία ή κατάντια; Ας πούμε επιτυχία, δεδομένων των συνθηκών της εποχής. Στην πραγματικότητα μια κατάντια. Που δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο υποψήφιο και το κόμμα του. Ίδια είναι παντού. Κι αν κάποιος ψάχνει να βρει εξαιρέσεις, δύσκολα θα τις εντοπίσει.

 

Η εκδήλωση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη απευθύνθηκε στον σκληρό πυρήνα της τοπικής ΝΔ, στους ανθρώπους που μια ζωή τη στηρίζουν. Καταλάβαμε ότι λιγόστεψαν κι αυτοί. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προστέθηκε στους ομιλητές για ακόμη καλύτερα. Κι ενώ ο πολιτικός λόγος ήταν όντως ενισχυμένος, η προσέλευση σχεδόν καθόλου. Σημειώνουμε ότι χαιρετισμό απηύθυνε ο Μπάμπης Δράκος ενώ εκτάκτως και κατόπιν συνεννόησης παραβρέθηκαν και μίλησαν δύο ακόμη υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ο Γιώργος Μπλούμης και η Μαρία Σπυράκη.

 

Κανείς δεν κατάλαβε από πού μας προέκυψαν. Ο κ. Μεϊμαράκης ήξερε. Κι όχι μόνο αυτό. Ο ίδιος τους κάλεσε στο βήμα, να πουν κι αυτοί δύο λόγια. Πολιτικό και προεκλογικό υπονοούμενο που όσο κι αν είναι κατανοητό στο «κυνήγι» του σταυρού προτίμησης, μάλλον δεν έχει προηγούμενο. Πηγαίνεις στην εκδήλωση να ακούσεις Μεϊμαράκη και Παναγιωτόπουλο, σου προκύπτουν – κάτι σαν μπόνους- δύο ακόμη…

 

Δέκα ίσως και περισσότεροι, οι αστυνομικοί που είχαν την επιτήρηση του κ. Μεϊμαράκη όσο ήταν στην Καβάλα. Νούμερο υπερβολικά μεγάλο. Ακόμη κι ο Πρωθυπουργός, δεν θα είχε τόσους. Και μετά αναζητά ο πολίτης αστυνομικό, πολύ περισσότερο στις γειτονιές… Με την ευκαιρία να σημειώσουμε την έλλειψη της Τροχαίας το πρωί του Σαββάτου από το κέντρο της πόλης. Όπου δυστυχώς υπήρχε κίνηση και μποτιλιάρισμα. Λέτε να ήταν όλη τη Τροχαία στο πρόγραμμα του Ανδρουλάκη;

 

Στην Νέα Ηρακλείτσα ήταν να παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Νίκου Ανδρουλάκη. Στο κατάστημα του Γιάννη Σαρρή. Τελευταία στιγμή το πρόγραμμα άλλαξε κι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε πιο νωρίς απ’ ότι υπολόγιζε στο Νομό της Δράμας. Όπου εκτός των άλλων φαίνεται ότι γευμάτισε. Χθες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Καβάλας ήταν στη Θάσο, για τη διανομή των ψηφοδελτίων. Όπως γίνεται πάντα, στην τελευταία προ των εκλογών εβδομάδα. Η διανομή θα συνεχιστεί ως το Σάββατο σε όλο το Νομό.

 

Μια και αναφερόμαστε και στα κοινωνικά. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας αποδείχθηκε άριστος οικοδεσπότης όλων των καλεσμένων στην Κυριακάτικη του ημερίδα. Το προηγούμενο βράδυ παρέθεσε δείπνο στο Franco’s. Μετά μουσικής. Εμπιστεύτηκε τους συναδέλφους του στην όμορφη φωνή της Σοφίας Νεοχωρίτου.

 

Βράδυ Πέμπτης (και όχι Παρασκευής ή Σαββάτου) η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη. Ανακοινώθηκε για την Πέμπτη 1η Αυγούστου με δωρεάν συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Όπως φαίνεται η εκδήλωση προσαρμόστηκε στο πρόγραμμα του τραγουδιστή και όχι το πρόγραμμα του τραγουδιστή στη Λευκή Νύχτα. Βράδυ Πέμπτης δεν γίνεται συχνά. Παρόλα αυτά καλή επιτυχία και … καθόλου βροχή.

 

Σε διακοπή 15 περίπου ημερών οι εκδηλώσεις για τα φετινά Ελευθέρια. Μετά από τις εκδηλώσεις της Κυριακής (προχθές), οι επόμενες είναι προγραμματισμένες για τις 17 Ιουνίου. Φέτος γενικά τα Ελευθέρια είναι αλλιώς αφού άρχισαν αρκετά πιο νωρίς.

 

Σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Καβάλας αναμένεται να συζητηθεί και να γίνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου Λογιστών. Ο σύλλογος θα γίνει μέλος της Ομοσπονδίας όπως το επιθυμεί. Είναι κάτι που ίσως έπρεπε να συμβεί νωρίτερα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν σχέση με την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο αρχαίο θέατρο Θάσου την Κυριακή, η κ. Μενδώνη φέρεται να έκανε πολλές και διάφορες παρατηρήσεις σε θέματα προσβασιμότητας των ΑμΕΑ. Γιατί η προσβασιμότητα δεν είναι εξασφαλισμένη. Κι ενώ έδωσε άδεια για να γίνουν στο ανακαινισμένο θέατρο κάποιες εκδηλώσεις, το έργο θα είναι πλήρως έτοιμο ίσως και μετά από 3 χρόνια! Είναι τέτοια η φύση των εργασιών που έμειναν, που θα αργήσουν πολύ να ολοκληρωθούν. Παρόλα αυτά το θέατρο θα λειτουργήσει αλλά ειδικά στις εκδηλώσεις δεν θα γεμίζει.

 

Παρατηρήσεις έκανε η Υπουργός Πολιτισμού και στην επίσκεψη της στο Παλατάκι. Έδωσε οδηγίες για να αρχίσουν αμέσως εργασίες που έχουν σχέση και με την πυρασφάλεια του κτιρίου. Η εντύπωση είναι ότι τα συγκεκριμένα έργα (καθαρισμοί χόρτων κτλ) ίσως και να άρχιζαν χθες. Έγινε άραγε αυτό;

 

Η Νέα Αριστερά Καβάλας πρωτοτυπεί και πάλι. Η επόμενη συνέντευξη τύπου υποψήφιου ευρωβουλευτή θα δοθεί αύριο το μεσημέρι στο μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η προηγούμενη δόθηκε στο Μουσείο Καπνού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 4  ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Επόμενο άρθρο

΄Oσο το ΠΑΣΟΚ θα πληρώνει τις αμαρτίες – μίζες του συγχωρεμένου του Τσοχατζόπουλου και ο ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο των τραπεζών το καλοκαίρι του 2015 ο Μητσοτάκης θα παίζει χωρίς αντίπαλο !