Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Είναι ευχάριστο να βλέπεις την κινητικότητα του αναδόχου στο έργο του Αμφιθεάτρου. Κατά γενική ομολογία πήρε φόρα, έλαβε τα μέτρα του κλείνοντας το εργοτάξιο κι είναι εκεί κάθε μέρα. Η παρέμβαση που φαίνεται να είναι σε εξέλιξη αφορά το φουαγιέ. Προς το παρόν μέσα για να αδειάσει, στη συνέχεια στην οροφή του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα λύθηκαν όλα κι από εδώ και πέρα θα βλέπουμε το έργο να εκτελείται. Αν είναι δυνατόν … τρέχοντας!

 


 

Έκρυθμη είναι μια ακόμη φορά η κατάσταση στο Νοσοκομείο, το οποίο δυσκολεύεται. Οι ασθενείς αυξήθηκαν λόγω Καλοκαιριού αλλά τα κενά παραμένουν πολλά. Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν βοήθεια, ζητούν λύσεις από τον Διοικητή Αχιλλέα Γερόπουλο. Κι αυτός από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη.

 

Μόνο που αυτήν την περίοδο στην Αθήνα, σε όλα τα Υπουργεία, δεν λειτουργεί τίποτα. Όλοι περιμένουν τον ανασχηματισμό. Το κράτος των Αθηνών «νέκρωσε» κι ο Πρωθυπουργός το σκέπτεται. Μάλλον πρέπει να βιαστεί. Πάλι τη νύφη την πληρώνουν οι πολίτες!

 

Το ραντεβού του Δημάρχου στην ΕΤΑΔ είναι την ερχόμενη εβδομάδα. Ο κ. Μουριάδης δήλωσε σε διάφορες συνεντεύξεις που έδωσε, ότι θα είναι το τελευταίο. Είτε εξελιχθεί θετικά, είτε εξελιχθεί αρνητικά. Να το πιστέψουμε; Μάλλον όχι. Θα το… διορθώσουμε λοιπόν γράφοντας ότι αυτό (να είναι το τελευταίο ραντεβού) είναι στις προθέσεις του Δήμου Καβάλας. Δυστυχώς στην υπόθεση εμπλέκεται και η ΕΤΑΔ. Άρα όλα είναι πιθανά και «ανοιχτά».

 

Και κάτι ακόμη. Η Καλαμίτσα φιλοξενεί καθημερινά πολύ κόσμο αλλά δεν διαθέτει ναυαγοσώστες. Η ΕΤΑΔ φέτος δεν έκανε έγκαιρα τη διαδικασία. Καλό είναι να πιεστεί από το Λιμεναρχείο για να υποχρεωθεί να καλύψει το κενό. Τόσος κόσμος στην Καλαμίτσα χωρίς ναυαγοσώστη, είναι σα να πηγαίνει κάποιος γυρεύοντας…

 

Σε μια διαδικασία προσαρμογής επί των νέων δεδομένων είναι εδώ και καιρό το Πανεπιστήμιο της Καβάλας. Λύνονται συνεχώς τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα αφού ότι ίσχυε ως Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, αλλάζει. Μετονομάζεται σε Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Αποδεικνύονται πολλά αυτά που πρέπει να τροποποιηθούν. Πρόσφατα με απόφαση τις Περιφέρειας ΑΜΘ, που χρηματοδοτεί το έργο, άλλαξε η ονομασία του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της βιβλιοθήκης μετονομάστηκε σε Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κτιρίου της Βιβλιοθήκης του ΔΠΘ στην Καβάλα.

 

Όπου είναι εφικτό επιλέγονται σύντομες και απλές λύσεις. Π.χ. τυπώνονται αυτοκόλλητες πινακίδες με το όνομα του Δημοκρίτειου προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί όπου αναφέρονταν το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Αυτό που ακόμη δεν άλλαξε είναι η κεντρική πινακίδα στην είσοδο του Πανεπιστημίου. Ακόμη και σήμερα κάνει λόγο για το Διεθνές και όχι για το Δημοκρίτειο. Αλλά που θα πάει, θα αλλάξει κι αυτό.

 

Εκπρόσωποι της οργάνωσης Καβάλας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.) θα βρίσκονται σήμερα στην πόλη των Σερρών. Θα λάβουν μέρος σε συνέδριο που έχει περιφερειακό χαρακτήρα. Στην αποστολή μετέχουν η Ε. Χριστοδούλου, η Ρ. Γλυκοπούλου και η Ε. Βλατσιώτου.

 

Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας παρακολουθεί ανέκφραστο και με έκπληξη τις εξελίξεις στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης προτιμούν να μην μιλούν. Ειδικά δημόσια. Μάλλον περίμεναν την αμφισβήτηση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ίσως όχι στο βαθμό που εκδηλώνεται. Καλού κακού στην Καβάλα ετοιμάζονται. Οι κάλπες των Ευρωεκλογών ίσως «φέρουν» πρόωρα τις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου.

 

Συζητήθηκε αρκετά η προχθεσινή είδηση του αστυνομικού δελτίου. Το επεισόδιο μεταξύ φίλων, ο ένας μαχαίρωσε τον άλλον. Θα συμπληρώσουμε, αν αυτό έχει σημασία, ότι τόσο ο δράστης όσο και το θύμα ήταν γνωστοί στις αρχές αφού είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας.

 

Η καθιερωμένη απόφαση εν όψει του Φεστιβάλ Φιλίππων. Η ΕΡΤ αποδέχθηκε το αίτημα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανακοίνωσε ότι και φέτος θα είναι μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας. Θα διαφημίσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ τόσο μέσω της ΕΡΑ Καβάλας όσο και στα πανελλαδικά της δίκτυα. Κατά τα άλλα η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος κακώς δεν έγινε ως τώρα. Κατά γενική ομολογία άργησε φέτος.

 

Και φέτος το Καλοκαίρι ο Δήμος Νέστου έχει το νου του στο πρόβλημα των κουνουπιών. Ώστε αν χρειαστεί να παρέμβει, με δικό του πρόγραμμα καταπολέμησης. Μια στοχευμένη δράση που φυσικά δεν μπορεί να φθάσει στο επίπεδο του γνωστού προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ. Μια φορά ψέκασε ήδη ο Δήμος Νέστου κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνει. Συνήθως ψεκάζει μέσω ιδιώτη σε χώρους όπου πρόκειται να γίνουν εκδηλώσεις. Μουσικές, πολιτιστικές κτλ. Ψεκάζει μια μέρα πριν την κάθε εκδήλωση και εφόσον το ζητήσει ο διοργανωτής.

 

Παρά το ότι ο μηνυτής είχε πεθάνει, η δίκη έγινε κανονικά χθες στο Τριμελές Καβάλας. Υπόθεση επεισοδίου μεταξύ δύο ανδρών στη Θάσο. Το γεγονός ότι ένας από τους δύο δεν είναι στη ζωή, δεν επηρέασε την υπόθεση. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε πάλι, σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών. Όπως πρωτόδικα. Οι υποθέσεις παύουν να υπάρχουν και δεν δικάζονται μόνο αν πεθάνει ο κατηγορούμενος. Όχι ο μηνυτής.

 

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης, σχολιάζει αρνητικά την εκλογή μιας ηλικιωμένης γυναίκας από τον Έβρο. Που όντως δεν την γνώριζε κανείς: «Αυτούς έστειλες στο Ευρωκοινοβούλιο ελληνικέ λαέ! Αυτοί θα σε εκπροσωπούν. Έστειλες και την κ. Αλεξανδράκη, συνταξιούχο κτηνοτρόφο, απόφοιτο Δημοτικού από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου και κάτοικο Αλεξανδρούπολης που έχει κρεοπωλείο με τον γιο της. Αυτή η αόρατη υποψήφια του κόμματος Βελόπουλου, πήρε πανελλαδικά 51.208 ψήφους και είναι δεύτερη μετά το νυν Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκο».

 

Ο κ. Λυμπεράκης κάνει λάθος. Ο κ. Φράγκος που εξελέγη ευρωβουλευτής επίσης με το κόμμα Βελόπουλου, δεν έχει καμία σχέση με τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ. Απλή συνωνυμία. Η οποία λειτούργησε και υπέρ του κόμματος Βελόπουλου και υπέρ του άγνωστου Φράγκου.

 

Μια εβδομάδα ίσως και παραπάνω. Βρίσκονται στην οδό Σέκερη, κοντά στα κτίρια- αποθήκες της ΔΕΗ, ένα παλιό ντουλάπι και ένας παλιός καναπές. Αυτός που τα έβγαλε δεν ειδοποίησε, άρα ο Δήμος πρέπει να δράσει από μόνος του.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Επόμενο άρθρο

Πρώτη φορά στην Ελλάδα κλείσανε σχολεία λόγω καύσωνα!