Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Όσων τα σπίτια βρίσκονται στην οδό Νικομάχου, στα σκαλάκια δίπλα στην εκκλησία του Πρ. Ηλία, ανησυχούν. Ανησυχούν αρκετά. Τα δέντρα μεγάλωσαν και σε πολλές περιπτώσεις έχουν κλαδιά που ακουμπούν στα καλώδια του ρεύματος. Ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να πάει άμεσα εκεί. Να δει και να κλαδέψει.


 

Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν στην πόλη και στον Ν. Καβάλας δύο μεγάλες «εκρήξεις». Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ευχάριστες. Η πρώτη το περασμένο Σάββατο το πρωί στην Κεραμωτή. Η «έκρηξη» ήταν τόσο δυνατή που έκλεισαν όλοι οι δρόμοι! Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι αλλά στο τέλος άπαντες ταξίδεψαν στη Θάσο όπως είχαν προγραμματίσει. Η δεύτερη «έκρηξη» έγινε αντιληπτή χθες πρωινές ώρες, στην άφιξη στη στεριά των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου. Ήταν πολλοί. Πήγαν στο κέντρο, ανέβηκαν στην Παναγία. Έφθασαν στο Φρούριο, κολύμπησαν σε κοντινές και μη παραλίες.

 

Αυτές οι δύο τουριστικές «εκρήξεις» βοήθησαν φυσικά την τοπική οικονομία. «Έφεραν» στην περιοχή το πραγματικό Καλοκαίρι. Για το οποίο δεν είμαστε και τόσο έτοιμοι αλλά αυτό ας το … υποβαθμίσουμε. Ας το βάλουμε στην άκρη. Δικαιούμαστε να δώσουμε προτεραιότητα στα ευχάριστα, γνωρίζοντας φυσικά τα προβλήματα. Που όλα επανήλθαν όπως προηγούμενα χρόνια, προηγούμενα Καλοκαίρια.

 

Αποδεικνύεται ότι δεν κάναμε σχεδόν τίποτα για αυτά αλλά… Αλλά πάλι δεν πειράζει… Καθώς είμαστε γνήσιοι Έλληνες, σπρώχνουμε συστηματικά κάτω από το χαλί όσα δεν μας αρέσουν. Πιστεύοντας ότι έτσι θα είναι καλύτερα. Γνωστή τακτική. Μέχρι που κάποια στιγμή μια επόμενη «έκρηξη» θα είναι δυσάρεστη. Θα τρέχουμε και δεν θα φθάνουμε… Ως τότε έχει ο Θεός. Πάμε λοιπόν κι όπου βγει!

 

Ευτυχώς υπάρχουν χειρότερα. Αν διαβάσει κάποιος τι γίνεται αυτήν την εποχή στη Λευκάδα, θα καταλάβει. Εκεί διαπιστώνεται μπόλικος τουρισμός αλλά και οξύ πρόβλημα επάρκειας νερού. Ταυτόχρονα στην όμορφη Λευκάδα υπάρχει- διαβάζουμε- και μια ενοχλητική επίμονη μυρωδιά. Από τους βιολογικούς καθαρισμούς που δεν λειτουργούν σωστά.

 

Λέγεται -και πρέπει να είναι αλήθεια- ότι καθημερινά στην Καβάλα γίνονται ως και 20 αποκοπές ρεύματος σε ασυνεπείς πελάτες όλων των εταιριών. Πρόκειται για παροχές με χρέη, τα οποία αντιμετωπίζονται καταλλήλως… Προχθές στο δικαστήριο επρόκειτο να δικαστεί υπόθεση με κατηγορούμενη εκπρόσωπο καταστήματος εστίασης. Η ρευματοκλοπή ήταν 4 συνεχόμενων ετών σε επιχείρηση του Νομού. Το δε χρέος που δεν είχε καν ρυθμιστεί, πλησίαζε το ποσό των 10.000 ευρώ!

 

Σε μια άλλη υπόθεση -υποτιθέμενης αυτήν την φορά- ρευματοκλοπής, επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, ο κατηγορούμενος απέδειξε την αθωότητα του. Αν και υπό την πίεση του παρόχου είχε αναγκαστεί να ρυθμίσει και να πληρώνει σε δόσεις το χρέος που υπήρξε σε βάρος του. Τώρα που αθωώθηκε θα πάρει πίσω τα χρήματα; Ιδού η απορία. Αρμόδια να μας απαντήσει είναι η συνήγορος υπεράσπισης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Αθώωσε τον πελάτη της πανηγυρικά, γεγονός όχι συνηθισμένο σε υποθέσεις ρευματοκλοπών.

 

Νέα παράταση ως τις 20 Αυγούστου έλαβε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας το γνωστό έργο στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Ο ανάδοχος είχε ζητήσει παράταση έναν μήνα ακόμη. Ως το τέλος Σεπτέμβρη. Η υπηρεσία πρότεινε ως τις 20 Αυγούστου. Για ποιους λόγους ζητήθηκε και δόθηκε η παράταση. Διαβάζουμε το πρακτικό της απόφασης, σύμφωνα με το οποίο ο ανάδοχος επικαλέστηκε: βροχές, κρύα, αρχαιολογικά ευρήματα και το ότι οι εργασίες γίνονται σε στενούς δρόμους όπου δεν μπορούν να εργάζονται πολλά συνεργεία ταυτόχρονα!

 

Κατά έναν περίεργο τρόπο και παρά τα αντίθετα που λέγονται, στον Άγιο Νικόλαο ακόμη δεν στρώθηκε με νέες πλάκες όλη η οδός Σπετσών. Τα δε πεζοδρόμια στην οδό Κριεζή δεν έγιναν κι αυτά. Φαίνεται φταίνε οι ζέστες… Οι καύσωνες των ημερών που διανύουμε…

 

Το έργο στο Φρούριο τελειώνει αλλά δεν θα τελειώσει στην ώρα του. Δηλαδή αυτήν την εβδομάδα. Τα καθίσματα δεν ήρθαν όλα για να εγκατασταθούν ενώ δεν έγιναν οι απαραίτητες συνδέσεις στη νέα εξέδρα. Η οποία ευτυχώς είναι σχεδόν έτοιμη. Οι εκδηλώσεις της τρέχουσας εβδομάδας δεν θα γίνουν. Θα δούμε για αυτές τις επόμενης.

 

Επιστρέφουμε στα έργα πέριξ του Αγίου Νικολάου για να σημειώσουμε την βιασύνη επαγγελματία. Ακόμη δεν στρώθηκε με πλάκες όλος ο νέος χώρος έναντι του π. δικαστηρίου, αμέσως μπήκαν τραπεζοκαθίσματα. Κάθε επιπλέον τετραγωνικό μέτρο που ετοιμάζεται με πλάκες, αμέσως πάνω σε αυτό μπαίνουν τραπεζοκαθίσματα. Αυτή η ελεύθερη υποτίθεται περιοχή που προέκυψε σύμφωνα με την μελέτη του έργου, σύντομα δεν θα υπάρχει καθόλου. Θα έχει γεμίσει όλη με τραπεζοκαθίσματα!

 

Ο Μπάμπης Κουφατζής λέγεται ότι ενδιαφέρεται για τις εκλογές στη ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας. Έρχεται η ώρα τους άλλωστε. Θα γίνουν το αργότερο το προσεχές Φθινόπωρο. Θα υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, είναι βέβαιο. Για τον Μ. Κουφατζή δεν είναι νωρίς, για όλους τους άλλους μάλλον είναι. Άρα τους περιμένουμε. Όλα δείχνουν ότι και η επιτροπή θα αλλάξει αρκετά και ο πρόεδρος της επίσης.

 

Πλακόστρωση θα γίνει το επόμενο διάστημα μπροστά από το κτίριο της Π.Υ. Λιμένα Καβάλας. Κάτω από το στέγαστρο της εισόδου. Χθες δούλευαν και στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Φάληρο, αλλάζοντας τις πινακίδες της. Βάζουν καινούργιες, της νέας εταιρικής της ταυτότητας.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Επόμενο άρθρο

Ξεκίνησε και ουσιαστικά η τουριστική περίοδος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος