cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στον κόμβο του Αγίου Σίλα δούλευε και χθες συνεργείο της ΠΕ Καβάλας. Έκοβε και καθάριζε τα χόρτα στα επικίνδυνα σημεία και δίπλα στο δρόμο. Ταυτόχρονα μαζεύονταν και απομακρύνονταν σκουπίδια. Όλα αυτά που οδηγοί και συνοδηγοί συνήθως πετούν από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

 


 

Χαράς ευαγγέλια για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Δεύτερη συνεχόμενη με πολύ κόσμο, εξ αιτίας του γνωστού προβλήματος που ανέκυψε στη λειτουργία αρκετών Δημοτικών Σχολείων. Στην προηγούμενη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι οδηγοί Ταξί. Προχθές απουσίασαν. Παρόντες αντίθετα ήταν πολλοί γονείς. Κι έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο απέκτησε πάλι «ζωή». Διότι επί μεγάλο προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεδρίαζε χωρίς καθόλου κοινό. Ούτε καν έναν πολίτη!

 

Στο δεύτερο ημίχρονο της συνεδρίασης την Τετάρτη κι αφού οι γονείς αποχώρησαν, παίχτηκε το γνωστό έργο των αντιπαραθέσεων σε υψηλούς τόνους. Των χαρακτηρισμών και των ειρωνικών αναφορών ή υπονοούμενων. Εκεί ήταν μόνοι τους. Γεγονός που δεν τους πτόησε. Πρέπει άλλωστε να συνεχιστεί η παράδοση. Η οποία σε αντίθεση με όλα τα άλλα, δεν επηρεάζεται από την 5ετη θητεία. Η αντιπαράθεση τους είναι τέτοια που νομίζεις ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν αύριο. Άντε το πολύ μεθαύριο.

 

Απομονώνουμε κάποια από τα στιγμιότυπα, τα οποία δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης σχολίασε αρνητικά τα συχνά και πολυήμερα ταξίδια του Δημάρχου στην Αθήνα και ειρωνικά πρόσθεσε: «… του εύχομαι να περνά καλά σε αυτά». Ο κ. Μουριάδης αμέσως του απάντησε, ανταποδίδοντας τις ευχές. «Επίσης και στα δικά σας ταξίδια» είπε προς τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

 

Στη συνεδρίαση και αρχικά, παραβρέθηκαν στο Δημαρχείο αστυνομικοί. Μόνο δύο (σε σχέση με τους πολλούς της προηγούμενης συνεδρίασης). Της Ασφαλείας. Κι όταν ετέθη θέμα έντονης αστυνομικής παρουσίας στην προηγούμενη συνεδρίαση- ποιος την κάλεσε; ρώτησε η αντιπολίτευση- η διοίκηση απάντησε ότι δεν έκανε τίποτα το σχετικό. Προέκυψε λοιπόν το συμπέρασμα ότι οι αστυνομικοί πήγαν μόνοι τους, κατά το γνωστό «… είδαν φως και μπήκαν».

 

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο κ. Σωτήρης Τσεκμέζογλου που προτίμησε να συμμετέχει την ίδια πάνω κάτω ώρα σε μια άλλη διαδικασία. Της συγκρότησης των οργάνων του ΤΕΕ ΑΜ. Λίγοι παρακολούθησαν και συνεδρίασαν από απόσταση, οι περισσότεροι ήταν παρόντες στην αίθουσα. Στο τέλος και μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ποτόλιας όχι μόνο διαφώνησε με τη συμφωνία για το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» αλλά ζήτησε- μόνο αυτός- να αποχωρήσει ο Στρατός από το στρατόπεδο «Καρακώστα» προκειμένου η έκταση να αποδοθεί στην κοινωνία. Πρόκειται για το γνωστό στρατόπεδο στον Άγιο Λουκά, έδρα της ΧΧ Μεραρχίας.

 

Μιας και βρισκόμαστε σε… εδάφη στρατιωτικά, να σημειώσουμε τη νέα πρωτοβουλία του Στρατηγού Διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας κ. Ηλία Κωστάκη. Ώστε να συνδεθεί κι άλλο με την τοπική κοινωνία. Προχθές επισκέφθηκε το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο. Ξεναγήθηκε από τον κ. Χρήστο Τζανάκο. Χθες το ίδιο μουσείο επισκέφθηκαν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

 

Ούτε χθες το μεγάλο πλοίο μπήκε στο λιμάνι. Την Κυριακή όμως ο λιμένας Καβάλας «Απόστολος Παύλος» θα … πάρει το αίμα του πίσω. Το κρουαζιερόπλοιο «Explora 1» και θα έρθει στην Καβάλα και θα μπει κανονικά στο λιμάνι.

 

Μεγάλη έκπληξη στο ΤΕΕ ΑΜ. Ναι μεν συγκροτήθηκε η διοικούσα αλλά μετά από συνεργασία της παράταξης ΟΡ.ΜΗ. με την παράταξη Μηχανικοί της Δράμας. Γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΚΜ έμεινε εκτός. Ναι, δεν το περίμενε κανείς. Πολύ περισσότερο όταν είχε προηγηθεί η πετυχημένη συνεργασία της παράταξης ΟΡ.ΜΗ. με τη ΔΚΜ. Η αλλαγή έγινε -όπως φαίνεται- με πρωτοβουλία της παράταξης ΟΡ.ΜΗ. Κάτω από πλήρη μυστικότητα. Ο Σωτήρης Λαζαρίδης διατηρεί τη θέση του προέδρου.

 

Στο ΤΕΕ ΑΜ λένε ότι μένει πρόεδρος έως ότου συνταξιοδοτηθεί. Αλήθεια; Κανείς δεν το γνωρίζει. Η παράταξη ΟΡ.ΜΗ. φαίνεται να είναι μπροστά σε αυτήν την αλλαγή αφού εντός της 4ετιας θα πρέπει να εκλέξει τον νέο επικεφαλής της. Όσο για τη ΔΚΜ, οι εκπρόσωποι της βρέθηκαν μπροστά σε έναν απόλυτο αιφνιδιασμό. Κάποια μέλη της φέρονται να μην άντεξαν και προχθές βράδυ αποδοκίμασαν τη συμφωνία που έγινε πίσω από την πλάτη τους. Όπως την θεωρούν.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κώστα Σιμούδη. Ο πρώτος ζήτησε έντονη παρουσία της Αστυνομίας στην Κεραμωτή, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Ο κ. Μαρκόπουλος προτείνει ότι και το Λιμεναρχείο. Η Αστυνομία να κρατά τα οχήματα εκτός λιμένα Κεραμωτής, ακόμη και έξω από το χωριό. Να μπαίνουν σταδιακά στον οικισμό και μόνο όσα πρόκειται να βρεθούν αμέσως εντός των φέρι μποτ.

 

Η ιδέα του κ. Μαρκόπουλου λύνει το βασικό πρόβλημα. Τι θα συμβεί σε περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης. Ενός έκτακτου περιστατικού. Ο Αντιπεριφερειάρχης σωστά σημειώνει ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι ελεύθεροι για ένα ασθενοφόρο, ένα όχημα της Πυροσβεστικής κτλ. Θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι, συμπληρώνουμε, για τους κατοίκους ή παραθεριστές της περιοχής. Γιατί ακόμη κι αν οι πολλοί πηγαίνουν στην Κεραμωτή για να ταξιδέψουν στη Θάσο, αυτό δεν αφορά όλους όσους προορισμό έχουν την ίδια περιοχή.

 

Δεν είναι μόνο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο Στέλιος Ιγνατιάδης είναι πολλά ακόμη. Ως περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας συνόδευσε την Τετάρτη στην Πρωτοβάθμια γονείς και κηδεμόνες μαθητών δημοτικών σχολείων του Δήμου Παγγαίου. Ανθρώπους που ανησυχούν για το μέλλον των σχολείων των χωριών τους.

 

Τριάντα επτά βουλευτές μίλησαν την Τετάρτη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Τα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών αναφέρουν και το όνομα της Αγγελικής Δεληκάρη. Κατά την ιστοσελίδα protothema.gr η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ ανήκει στην κατηγορία αυτών που έκαναν κριτική αλλά ήπια.

 

Σε μεγάλη ησυχία βρίσκονται εδώ και μέρες οι νομαρχιακές επιτροπές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Λες και δεν υπάρχουν. Τα κομματικά στελέχη των δύο κομμάτων σιωπούν γιατί ανησυχούν. Γιατί παρακολουθούν και γιατί περιμένουν. Άλλοτε κάτι συγκεκριμένο στο κόμμα τους κι άλλοτε κι αυτά δεν ξέρουν τι….

 

Με 22 υποθέσεις συνεδρίασε χθες το Τριμελές Καβάλας. Τουλάχιστον 4 από αυτές είχαν σχέση με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ή ήταν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Φυσικά και είναι πολλά. Προέρχονται όχι μόνο από την πόλη της Καβάλας αλλά απ’ όλο το Νομό.

 

Το χειρότερο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι δίκες δείχνουν μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ανθρώπων που κάποτε αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά και οικογένεια. Στη συνέχεια μάλωσαν μεταξύ τους. Και αυτό είναι το ηπιότερο που μπορεί να σχολιάσει κάποιος. Εξ αυτού του λόγου οι συγκεκριμένες υποθέσεις απασχολούν κάθε δικαστήριο για πολύ ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης