• 8 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Το έργο στο Αμφιθέατρο αφορά (και) την ενίσχυση της στατικής του επάρκειας. Είναι εκτεταμένες παρεμβάσεις αλλά απαραίτητες. Η χθεσινή φωτογραφία από το ιστορικό Αμφιθέατρο. Αγνώριστο, για την περίοδο που διανύουμε.

 


 

Υπάρχει θέμα στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη. Σοβαρότατο. Με τους σημερινούς ρυθμούς των εργασιών, το έργο δεν τελειώνει ούτε σε έναν χρόνο! Έχει ήδη καθυστερήσει πολύ και όπως φαίνεται θα καθυστερήσει κι άλλο. Ενοχλούνται οι περαστικοί, ενοχλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Ενοχλούνται και οι επαγγελματίες. Πολλοί δε εξ αυτών έφθασαν προ πολλού στα όρια τους.

 

Φυσικά και υπάρχει ζήτημα διαδικασίας, χρηματοδότησης, προθεσμιών, επιβλέψεων κτλ. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για έργο ΕΣΠΑ. Ενός ΕΣΠΑ που τέλος του έτους λήγει οριστικά. Βασικά υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης. Του κέντρου της. Η συγκεκριμένη εκκρεμότητα ενοχλεί την Καβάλα. Την δυσφημεί. Κατά συνέπεια πρέπει να ληφθούν μέτρα, άσχετα αν από πλευράς νομοθεσίας ο ανάδοχος έχει όλα τα πλεονεκτήματα. Όλα είναι υπέρ του.

 

Όταν μια πόλη παθαίνει όσα παθαίνει από την αδικαιολόγητη –τις περισσότερες φορές- αργοπορία, οφείλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της. Πρέπει να δράσει. Κι αν τρόπος δεν υπάρχει, πρέπει να αναζητηθεί. Να βρεθεί. Πρόσφατα που ζητήθηκε και δόθηκε μία ακόμη παράταση, η υπηρεσία ανέφερε στην έκθεση της ότι συχνά το προσωπικό δεν είναι λίγο. Είναι μηδενικό! Ακόμη κι αν πρόκειται για υπερβολή (ή για κάτι που συμβαίνει σπάνια), καταλαβαίνουμε αμέσως το τι θέλει να μας πει ο ποιητής…

 

Αν δεν αλλάξει κάτι στο έργο, θα τελειώσει ένας Θεός ξέρει πότε και σίγουρα όχι εντός του έτους. Αν ο ανάδοχος δεν ενισχύσει τα συνεργεία του με ακόμη περισσότερο προσωπικό τότε θα δουλεύει στην περιοχή και το 2026! Τελικά στο συγκεκριμένο εργοτάξιο κάτι πρέπει να αλλάξει. Αλλιώς μπλέξαμε. Σημειώνουμε ότι μεταξύ άλλων θα πρέπει στη διάρκεια του έργου το υφιστάμενο περίπτερο (μπροστά στο κτίριο του ΟΤΕ) να απομακρυνθεί. Και στη συνέχεια να επανέλθει. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να συμβούν κι είναι τόσο λίγοι οι εργάτες που θα τα κάνουν….

 

Πέτυχε η διαδικασία της Τετάρτης (προχθές) στο Τελωνείο Καβάλας. Ο κόσμος της αγοράς ενδιαφέρθηκε για τα προς εκποίηση οχήματα και τα αγόρασε όλα. Και τα 18. Τιμές λογικές. Συμπεριλαμβανομένων και των ευκαιριών. Πλέον η διαδικασία γίνεται πιο συχνά. Και επειδή οι κατασχέσεις οχημάτων είναι περισσότερες και επειδή το δημόσιο θέλει να έχει έσοδα. Κι η εκποίηση τέτοιων οχημάτων είναι μια καλή πηγή.

 

Οριστικοποιήθηκε η ενίσχυση του Νοσοκομείου Καβάλας με μια επιπλέον νοσηλεύτρια. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Σύντομα στο Νοσοκομείο της πόλης θα εργάζεται νοσηλεύτρια που έως πρόσφατα εργάζονταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Από το οποίο ζήτησε και πήρε μετάταξη.

 

Υπογράφηκε η απόφαση που προβλέπει ο νόμος. Το κράτος με καθυστέρηση ενός έτους προσφέρει βοήθεια στους πολίτες, τα σπίτια των οποίων έπαθαν ζημιά στις φωτιές του Αυγούστου του 2023. Σε αυτούς που θα ενισχυθούν περιλαμβάνονται και πληγέντες κάτοικοι χωριών του Δήμου Νέστου. Λόγω της φωτιάς που άρχισε από την Αβραμηλιά. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων προέρχονται και αυτά από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ!

 

Με ένα κείμενο 700 λέξεων που δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα της σημερινής Πρωινής, ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης μας διηγείται τις λεπτομέρειες μιας ιστορίας που δεν έπρεπε να μας απασχολήσει καθόλου. Γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος και κανένα ιδιαίτερο ζήτημα. Ο Δήμαρχος προκάλεσε κακώς έναν ντόρο, εκεί που αυτός δεν υπήρχε.

 

Προχθές στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πήγε να ανοίξει η ίδια συζήτηση. Σταμάτησε λίγο απότομα με παρέμβαση του προέδρου Παναγιώτη Μαμτσαδέλη. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος λέει: «Πολλά λόγια για το τίποτα». Και πολλά υπονοούμενα επίσης για το τίποτα, θα συμπληρώναμε.

 

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι αύριο τελειώνει και παραδίδεται το έργο στο Φρούριο. Προκειμένου τη Δευτέρα να γίνει η πρώτη εκδήλωση στον ανακαινισμένο και πιο όμορφο χώρο. Είναι ωραία όταν τελειώνουν τα έργα. Αν αυτό γίνονταν λίγο πιο συχνά, θα ήταν ακόμη καλύτερα.

 

Χωρίς ίντερνετ εδώ και καιρό το ΚΕΠ του Αμυγδαλεώνα. Φεύγει- έρχεται λόγω βλάβης. Μα τόσο δύσκολο είναι να διορθωθεί; Βασικό εργαλείο όλων των ΚΕΠ είναι το ίντερνετ. Αν δεν μπορείς να το διαθέτεις, καλύτερα να το κλείσεις το μαγαζί….

 

Οι αθηναϊκές εφημερίδες το σημείωσαν και το ανέφεραν έγκαιρα. Μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που παρακολούθησαν την εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας όπου μίλησαν Καραμανλής- Σαμαράς ήταν και ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Την Τρίτη το βράδυ υπήρξε κακοκαιρία με δυνατό αέρα. Μια κατάσταση λίγο ενοχλητική. Η προβολή στο Ζέφυρο συνεχίστηκε. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Διαμαντή Σταγγίδη: « Παρακολουθήσαμε στον Ζέφυρο υπό συνθήκες θύελλας μογγολικής στέπας μια παράδοξα αισιόδοξη μογγολοκινεζική ταινία το “Αυγό”. Παρόλα αυτά δεν έφυγε κανείς από τους 40 περίπου θεατές που υπέμεναν στωικά τις ριπές του ανέμου που μετακινούσε καρέκλες, ηχεία, τέντες. Όλοι στο τέλος έφυγαν με υποδόρια χαμόγελα. Η μαγεία του κενού χώρου και χρόνου».

 

Με την ιδιότητα του στελέχους της Αριστεράς και φανερό τον μεγάλο του προβληματισμό, ο Βασίλης Τραϊφόρος ακούει- βλέπει- παρακολουθεί. Με χθεσινή ανάρτηση του προτείνει Φάμελλο! Γράφει μεταξύ άλλων: «Ακούω τον λόγο του κ. Φάμελου και λέω να ένας που θα μπορούσε να είναι “ηγέτης” της Αριστεράς και κεντροαριστεράς. Λόγος καθαρός, λογικός, προοδευτικός, μεταρρυθμιστικός, λόγος που πείθει ,που ενώνει χωρίς να προκαλεί. Τέτοιους χρειάζεται η χώρα μας για ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο που να δίνει λύσεις στα προβλήματα του κόσμου χωρίς να τον διχάζει».

 

Ανάρτηση του Αντιδημάρχου Θάσου κ. Γιάννη Μαρκιανού, με αφορμή τις δύο πυρκαγιές στο νησί το πρωί της Τετάρτης: «Κατά την εκδήλωση φαινομένων πυρκαγιάς την ευθύνη αλλά και την αρμοδιότητα ενημέρωσης έχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία Δ. Θάσου. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγάπη για τον τόπο και την αγωνία για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών βεβαιώνουμε πως η ενημέρωση που προέρχεται από τους υπεύθυνους είναι η πλέον έγκυρη. Επαναλαμβανόμενες και άκαιρες γνωστοποιήσεις απο πολλούς μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση και λάθος εικόνα!

Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγονται!».

 

Η χθεσινή βροχή σκόρπισε στους δρόμους τα χαλίκια και τα χώματα έργων. Καθιστώντας το οδόστρωμα ακόμη πιο επικίνδυνο. Προς τιμή τους όσοι εργάζονται στο έργο του δικτύου φυσικού αερίου πήραν σκούπες και σκούπισαν το δρόμο. Διώχνοντας μακριά και τα χαλίκια και τα χώματα. Αυτό έγινε στο έργο επί της οδού Εγνατίας στο Βύρωνα και ακριβώς πάνω από το 2ο Γυμνάσιο.

 

Διαβάστε επίσης