Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στη φωτογραφία τα μάρμαρα που πρόσφατα απομακρύνθηκαν από την πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου. Βρίσκονται σε δημοτικό χώρο, μέσα στο πρώην στρατόπεδο «Κωτσάλου». Προφανώς όσοι τα απομάκρυναν ως επικίνδυνα, δεν είχαν τι να τα κάνουν. Κι έτσι τα δώρισαν στο Δήμο. Κι αυτός τα αφήνει σε μια γωνιά του πρώην στρατοπέδου. Τι λέτε, θα αξιοποιηθούν; Φαίνεται πώς όχι. Μετά από λίγα χρόνια θα πεταχτούν. Όσα εν τω μεταξύ θα έχουν μείνει στο σημείο…. (Κάποια τελευταία παραμένουν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το δικαστικό μέγαρο. Περιμένουν τον Δήμο να τα πάρει και να τα μεταφέρει εκεί που είναι κι όλα τα άλλα).

 


 

Συνεχίζεται η κριτική στον ΟΛΚ που αν και σε τουριστική περίοδο, διατηρεί τα ξεπερασμένα ως προς το περιεχόμενο τους μπάνερ στο λιμάνι. Επί της οδού Ερυθρού Σταυρού (παλιά ψαράδικα). Ενώ είναι απλό πράγμα να τα απομακρύνει. Έπρεπε να το έχει κάνει ήδη. Αναφερόμαστε στα προεκλογικά του ΚΚΕ, με αναφορές στις Ευρωεκλογές που πέρασαν, κι αυτό του λαϊκού γλεντιού που επίσης έγινε (στο Πόρτο Λάγος). Το συγκεκριμένο έπεσε στο έδαφος, βρώμισε κι είναι ακόμη χειρότερη η εικόνα του. Και μετά μιλάμε για τουριστική Καβάλα… Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μας ξεφεύγουν μα δυστυχώς αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά.

 

Ο λαός σοφά σημειώνει: «Δρυὸς πεσούσης πας ανὴρ ξυλεύεται». Ταιριάζει απόλυτα στην ιστορία που «έρχεται» από το παρελθόν, είναι όμως επίκαιρη. Τον Γενάρη του 2018 που όλα ήταν πολιτικά αλλιώς, είχε επισκεφθεί την Καβάλα ο τότε Γραμματέας της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Τότε υπήρχαν θέματα στην οργάνωση της Καβάλας κι ο Γραμματέας προσπάθησε να τα λύσει. Η αποτυχία της προσπάθειας του ήταν μεγάλη. Οφείλονταν στα … θέματα κι όχι στον ίδιο. Κάπου εκεί στην προσπάθεια του, έγινε επεισόδιο. Το θυμήθηκαν τώρα και για ευνόητους λόγους. Ήταν –λέει- μέσα σε ένα δωμάτιο στα γραφεία της ΝΟΔΕ και λίγο ακόμη να έρθουν στα χέρια. Ο Αυγενάκης με τον Καλαντζή. Σωτήρια επέμβαση και απομάκρυνση των δύο ανδρών φέρεται να έκανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Γράφτηκαν διάφορα κείμενα για τον πολιτικό βίο του Λευτέρη Αυγενάκη. Τώρα πολλοί επιμένουν ότι είχε δώσει κι άλλα δικαιώματα. Τώρα είναι αργά αλλά τώρα επανέρχεται στο μυαλό των τοπικών παραγόντων της ΝΔ εκείνο το επεισόδιο. Τότε φυσικά δεν είχαν πει τίποτα. Κι αν κάτι ελάχιστο είχε γίνει γνωστό, έσπευσαν να το περιορίσουν λειτουργώντας ως άριστοι … πυροσβέστες.

 

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε την Καβάλα και ως Υπουργός Αθλητισμού. Είχε υποσχεθεί έργα στο «Ανθή Καραγιάννη». Σε σχέση με το Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια ΑΜΘ. Και τότε ήταν όλα διαφορετικά. Η υπόσχεση του δεν τηρήθηκε αλλά αυτό τότε δεν είχε καμία σημασία. Τότε ήταν παντοδύναμος και σε όλα είχε δίκιο…

 

Η τοπική ομάδα των υποστηρικτών του Νίκου Ανδρουλάκη υφίσταται και δυναμώνει. Προετοιμάζεται και αισιοδοξεί. Λόγω Θέρους δεν αναλαμβάνει ιδιαίτερη δράση. Βρίσκεται σε διαδικασία … προπόνησης ώστε το αργότερο τον Σεπτέμβρη να κάνει όλα όσα πρέπει. Οι άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, τώρα προσπαθούν να βρουν ντόπιους υποστηρικτές. Είναι στο ξεκίνημα με λίγα λόγια.

 

Μεσημέρι Κυριακής η Πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας έλαβε ειδοποίηση για πυρκαγιά στα ορεινά, σε ρέμα κοντά στη Λεκάνη. Κινητοποιήθηκε αλλά πολύ νωρίτερα είχε φθάσει στο σημείο η υπηρεσία της Σταυρούπολης. Λογικό. Είναι πολύ πιο κοντά στη Λεκάνη σε σχέση με την Πυροσβεστική της Χρυσούπολης. Τελικά το περιστατικό ελέγχθηκε γρήγορα χωρίς να χρειαστεί ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής του γειτονικού Νομού.

 

Το Σαββατοκύριακο ήταν γενικά ήσυχο για την Πυροσβεστική Καβάλας. Στα θετικά της η διάσωση μικρής γάτας. Βρέθηκε σε κίνδυνο και σε μεγάλο ύψος εντός πόλης. Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την επέμβαση έκανε ο φιλοζωικός σύλλογος «Αίσωπος».

 

Με την συνάντηση χορωδιών το Σάββατο στην παραλία, εκδήλωση του συλλόγου των Μικρασιατών, ολοκληρώθηκαν για φέτος οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων. Χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και διαφορετικό. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ίσως και να ήταν από τις καλύτερες. Την Δευτέρα 14 Ιουλίου θα γίνονταν στο αρχαίο θέατρο η χορευτική συνάντηση των τοπικών συλλόγων με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Ενταγμένη στα φετινά «Ελευθέρια». Αλλά αυτή ως γνωστών ματαιώθηκε. Λόγω της αρχαιολογικής υπηρεσίας που δεν της έδωσε έγκαιρα άδεια.

 

Κατάμεστο από κόσμο ήταν το βράδυ της Κυριακής το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, στην πρώτη εκδήλωση του φετινού φεστιβάλ Φιλίππων. Στη συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Καταχειροκροτήθηκε, αποθεώθηκε από το κοινό. Ίδια θερμή υποδοχή είχαν το Σαββατοκύριακο όλες οι συναυλίες στο Νομό. Ακόμη κι αυτές με λαϊκό ή ποντιακό πρόγραμμα. Ξεχώρισε του Σταύρου Φωτιάδη στο γήπεδο του Δάτου. Γιατί όπως λέει και το γνωστό σλόγκαν, «…ο λαός τραγούδι θέλει». Πάσης φύσεως και όλων των ειδών.

 

Ανακοινώθηκε και προβάλλεται ήδη, αν και νωρίς ακόμη, μια ακόμη μουσική εκδήλωση. Στις Κρηνίδες. Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου των Φιλίππων. Θα εμφανιστεί ο γνωστός τραγουδιστής Τριαντάφυλλος. Το γεγονός αποφασίστηκε να γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου. Με τη συνδρομή και του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

Περίπου 40.000 ευρώ θα κοστίσει στο Δήμο Παγγαίου η φετινή Λευκή Νύχτα. Αυτό αναφέρει το πρακτικό σχετικής ομόφωνης απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου. Τα περισσότερα χρήματα, πάνω από τα μισά, αφορούν τα έξοδα της συναυλίας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη θα γίνει την 1η Αυγούστου κι όπως έχουμε ήδη σημειώσει, οικονομικά την στηρίζει ο Δήμος Παγγαίου και το Επιμελητήριο.

 

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής η γιορτή του καρπουζιού στο Ερατεινό. Παραδοσιακή εκδήλωση που φέτος έγινε αρκετά πιο νωρίς. Μεταξύ αυτών που την παρακολούθησαν οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Αγγελική Δεληκάρη. Εκεί ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στα τραπέζια περισσότερα σουβλάκια και ρετσίνες, παρά καρπούζια…

 

Μια χαρά πήγε η εκδήλωση του Ομίλου Κουρτίδη τις προηγούμενες μέρες στην παραλία Οφρυνίου. Κάτι σαν κερασάκι στην τούρτα ήταν με την παρουσία του ο γνωστός παρουσιαστής ταξιδιωτικών εκπομπών Ευτύχης Μπλέτσας. Όλοι έσπευσαν να τον πλησιάσουν, να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Με την ευκαιρία επισκέφθηκε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη.

 

Τώρα ο Όμιλος Κουρτίδη ετοιμάζει μεγάλο συνέδριο αναπτυξιακού χαρακτήρα. Λέγεται ότι σε αυτό θα είναι παρόντα αρκετά μέλη της Κυβέρνησης. Το συνέδριο έχει διαπεριφερειακό χαρακτήρα κι εξ αυτού του λόγου αποφασίστηκε να γίνει στην Αμφίπολη.

 

Παντρεύτηκε το Σάββατο ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Τσεκμέζογλου. Το μυστήριο και το γλέντι που ακολούθησε έγιναν με πολύ κόσμο. Και πολλές ευχές για έναν ανθόσπαρτο βίο για το ζευγάρι. Τον Σωτήρη και την Γιώτα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Επόμενο άρθρο

Ξεκίνησε καυτό δεκαήμερο!