Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Έκανε απολογισμό της επίσκεψης Τοψίδη σε όλο το Νομό, επίσκεψη που έγινε από το πρωί ως το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουλίου. Ο κ. Ιωσηφίδης συμφώνησε ότι σημαντικότερη εξαγγελία του Περιφερειάρχη ήταν αυτή της δημοπράτησης της μελέτης για την κατασκευή νέου λιμένα στην Κεραμωτή. «Θα είναι πολλαπλά τα οφέλη του έργου όταν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει» είπε ο κ. Ιωσηφίδης. Σημειώνουμε ότι το νέο λιμάνι προβλέπεται να γίνει βόρεια του σημερινού και έξω από το χωριό (περιοχή προς διασταύρωση Πηγών).

Για το προτεινόμενο μεγάλο φωτοβολταϊκό στη Λεκάνη δήλωσε «… ναι μεν με τη νέα πρόταση το πάρκο μικραίνει αλλά δεν παύει να είναι μια επένδυση φαραωνικού τύπου». Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κατέληξε: « Η διοίκηση Τοψίδη έχει για την Καβάλα μόνο καλά νέα. Θα κάνουμε πράξη όλα όσα είπαμε προεκλογικά».

 


 

Πάρα πολλές φορές αυτά που βλέπουμε και ζούμε στην Καβάλα, είναι ακριβώς ίδια όλων των άλλων τουριστικών προορισμών στη Β. Ελλάδα. Τις προάλλες αναρτήθηκε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που καθημερινά επικρατεί στους δρόμους της Λήμνου. Καταστάσεις που ανακύπτουν λόγω τουρισμού, κυκλοφοριακά προβλήματα που δυστυχώς δεν λύνονται.

 

Αστυνόμευση και μόνο αστυνόμευση. Αυτή είναι ή πρέπει να είναι η απάντηση. Κάθε μέρα, από το πρωί ως το βράδυ. Οι υπηρεσίες αισθάνθηκαν προσβεβλημένες από τη σκηνή της περασμένης Δευτέρας όπου πολίτης ρύθμιζε την κυκλοφορία στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτου και Βενιζέλου. Όταν υπάρχει κενό και κυκλοφοριακό πρόβλημα, αναλαμβάνουν να βοηθήσουν οι πολίτες. Που το περίεργο;

 

Χθες το πρωί σημειώθηκε μικρής διάρκειας διακοπή ρεύματος σε συνοικίες της πόλης. Οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν κι ελπίζουν. Ότι τα συστήματα του ΔΕΔΔΗΕ θα αντέξουν για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού.

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Επιμελητήριο το δεύτερο και τελευταίο σεμινάριο επί θεμάτων ασφαλείας λιμένα. Απευθύνονταν σε επαγγελματίες οδηγούς. Κυρίως Ταξί. Προσήλθαν όσοι οδηγοί Ταξί δεν ήταν παρόντες στο πρώτο σεμινάριο. Λέγεται ότι σε αυτό προχθές ενημερώθηκαν για τα θέματα ασφαλείας και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων. Τα δύο σεμινάρια έγιναν με πρωτοβουλία του ΟΛΚ και εισηγητή που αυτός επέλεξε.

 

Ο Νίκος Ίμβρος, πρόεδρος των Αστυνομικών της Καβάλας, ευχήθηκε πρώτος και με «θερμή» ανάρτηση καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα του Γιάννη Σαρρή στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Το κείμενο του κ. Ίμβρου αναφέρει: «Επειδή τίποτα δεν σου χαρίστηκε στη ζωή, ξέρω ότι μπορείς να κολυμπήσεις και σε αυτά τα βαθιά νερά… Καλή επιτυχία».

 

Πρώτος και καλύτερος ξεκίνησε τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Γερουλάνος. Η Καβάλα δεν είναι προς το παρόν στο πρόγραμμα του. Και δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα ενταχθεί. Ο κ. Γερουλάνος είχε υποβιβάσει τον ΑΟΚ στο ερασιτεχνικό κι αυτό ακόμη κι αν πέρασαν χρόνια από τότε που συνέβη, ουδείς το ξεχνά.

 

Έντονες ήταν το προηγούμενο διάστημα οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες θα αναβαθμίζονταν σε γενικό γραμματέα Υπουργείου ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Όταν οι πολλές αλλαγές ανακοινώθηκαν, το όνομα του κ. Μέτιου δεν ήταν σε αυτά που αναλαμβάνουν τα πόστα. Ίσως την επόμενη φορά.

 

Τα δύο μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ που είναι μέλη και στο δ.σ. του ΟΛΚ ήταν χθες στην Καβάλα. Συνεδρίασαν δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη που είναι το πιο συνηθισμένο. Στο νέο λιμάνι συχνή είναι η παρουσία των εκπροσώπων της ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο προετοιμασίας του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τους Τοξότες. Το έργο δημοπρατείται αρχές Σεπτέμβρη. Όσο για τον υπό παραχωρησιούχο, συνεχίζει να μην δίνει σημεία ζωής ή πληροφορίες για το πότε θα εγκατασταθεί στο νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’».

 

Τα παιδιά επέστρεφαν από την κατασκήνωση της Θάσου νωρίς το πρωί προχθές Τρίτη. Μέσω Κεραμωτής. Γονείς διαμαρτύρονται. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τα περίπου 200 παιδιά ήταν μέσα στα λεωφορεία. Η ναυτιλιακή εταιρία που ρωτήθηκε, απάντησε ότι αυτό ήθελε ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης. Για να έχει υπό πλήρη έλεγχο τα παιδιά. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τα κλιματιστικά των λεωφορείων δούλευαν. Ωστόσο οι γονείς θεωρούν εντελώς λάθος την απόφαση. Και επικίνδυνη, όπως σημείωσαν.

 

Παράπονα και διαμαρτυρία συμπολίτη για το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην κεντρική πλατεία: «Εθνική Τράπεζα. Κεντρικό κατάστημα Καβάλας. Τα ΑΤΜ Δεν δέχονται καταθέσεις μετρητών εδώ κι ενάμιση μήνα! Την τελευταία εβδομάδα δεν δέχεται καταθέσεις μετρητών ούτε το εσωτερικό μηχάνημα! Εξυπηρέτηση ΜΟΝΟ από ένα και μοναδικό ταμείο! Πώς το λέει η διαφήμιση; “Η τράπεζα σήμερα”;».

 

Καλά καλά δεν ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, δέχεται κριτική από την Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών. Σωματείο του ΠΑΜΕ: «Αγαπητοί συνάδελφοι, από τις εκλογές για την ανάδειξη του Συλλόγου μας και έπειτα, το ΔΣ συνεδρίασε μονάχα μία φορά (24/06/2024) με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση του ΔΣ. Για όλα τα κρίσιμα ζητήματα αναγκαζόμαστε να επικοινωνούμε μαζί τους μέσω e mail και στις πλείστες των περιπτώσεων δε λαμβάνουμε καμία απάντηση. Αποφάσισαν πως ο Σύλλογός μας το καλοκαίρι βάζει λουκέτο και κάνει διακοπές, προσφέροντας έτσι τη μεγαλύτερη διευκόλυνση στο έργο Διεύθυνσης & Υπουργείου που εφαρμόζουν όλα τα αντιδραστικά μέτρα με τα σχολεία κλειστά».

 

Ενημερώνουμε τους ευσεβείς Χριστιανούς ότι την Παρασκευή 2 Αυγούστου (αύριο) και ώρα 7 το απόγευμα θα βρίσκεται στον ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κρηνίδων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ.κ. Παύλος ο οποίος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Ολοκληρώθηκε το έργο καθαρισμού του δάσους της Παναγούδας; Ο ιδιώτης που το ανέλαβε (κατ’ εντολή του ΕΦΚΑ) δεν είναι στην περιοχή εδώ και μέρες. Η εικόνα του δάσους δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε. Είτε δεν έγινε καθαρισμός, είτε δεν έγινε σωστός καθαρισμός. Κοντά στην Παναγούδα και δίπλα σε κάδους πετάχτηκαν τμήματα της ξύλινης περίφραξης. Τα οποία κάποιος έκρινε ότι έπρεπε να ξηλωθούν. Όλα αυτά είναι τουλάχιστον περίεργα.

 

Σε πάρκο δίπλα στην οδό Σκρα έγινε το βράδυ της Τρίτης μια διαφορετική μουσική εκδήλωση. Η κ. Μαρία Παπανικολάου που μένει στην περιοχή, περιγράφει την εμπειρία: «Εκεί που καθόμουν, άκουγα μια χορωδία. Μια φωνή γνωστή, που τραγουδούσε με συνοδεία αρμόνιου. Βγήκα να δω, πιστεύοντας ότι είναι μάλλον οι Μικρασιάτες, που τα κάνουν κάτι τέτοια στις γειτονιές. Είδα κάποια μέλη της χορωδίας της Σοφίας Νεοχωρίτου, καθηγήτριας μουσικής, που προσπαθεί να ζωντανέψει παλιά έθιμα, καντάδες στις γειτονιές, κάλαντα τα Χριστούγεννα, μια εξαιρετική γυναίκα με πάθος και όραμα. Μια ένοικος της πολυκατοικίας επί την Κομνηνών, είχε μια ιδέα: να πάνε και να τραγουδήσουν στο παρκάκι. Και ήρθαν και μας ομορφύναν το απόγευμα. Μετά, την Βίσση, τον Βέρτη πέρυσι, τον Ρέμμο κλπ, των πανάκριβων “εκδηλώσεων” του Δήμου, που το πάει όλο και χειρότερα, μια πρωτοβουλία, χωρίς λεφτά και διαφημίσεις, ανθρώπων που κατέβηκαν με τις καρέκλες τους και τα ποτάκια τους να τραγουδήσουν, έκαναν την διαφορά, και ομορφύναν την ασχήμια του χώρου».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Επόμενο άρθρο

Δύσκολα τα πράγματα ...