Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στις καθημερινές εργασίες του στο κεντρικό λιμάνι ο ΟΛΚ πρόσθεσε και την απαραίτητη συντήρηση στο μεγάλο κιόσκι, αυτό δίπλα στο παράλιο τοίχος. Ξύλα σε ορισμένα σημεία ήταν επικίνδυνα να καταρρεύσουν. Η δουλειά που προγραμματίστηκε, έπρεπε να γίνει.

 


 

Δεν περίμενε κανείς ότι το θέμα θα πάρει τόσο μεγάλη έκταση. Ακόμη και χθες, αρκετές μέρες μετά, συζητιόνταν η συναυλία της Άννας Βίσση στο «Ανθή Καραγιάννη». Συζητιόνταν για την επιτυχία της, για τη μεγάλη προσέλευση κόσμου. Οι λεπτομέρειες του γεγονότος, αν είναι λεπτομέρειες, έχουν τη σημασία τους. Αναφέρονται από τους ειδικούς και τους γνωρίζοντες. Λένε λοιπόν ότι η συναυλία της Άννας δεν ξεπέρασε την περσινή του Αργυρού. Δηλώνουν με βεβαιότητα ότι ως τώρα, η συναυλία με τον περισσότερο κόσμο ήταν του Κωνσταντίνου Αργυρού πέρσι το Καλοκαίρι. Παραδέχονται ότι αμέσως μετά είναι της Βίσση.

 

Όσοι ξέρουν αμφισβητούν νούμερα 10.000 και παραπάνω θεατών (στη συναυλία της Βίσση). Αναφέρονται σε 8.500 εισιτήρια που έκοψε η Βίσση ενώ τονίζουν ο Αργυρός πέρσι έκοψε περισσότερα. Έπεται – από πλευράς εισιτηρίων- η συναυλία της Νατάσσας Θεοδωρίδου κι αμέσως μετά αυτή του Αντώνη Ρέμμου.

 

Όπως πέρσι έτσι και φέτος με το τέλος της κάθε συναυλίας ιδιώτης εκπρόσωπος των διοργανωτών καθάρισε τους χώρους του «Ανθή Καραγιάννη». Εξωτερικά η καθαριότητα έγινε και από το προσωπικό του γηπέδου, το οποίο ακόμη και χθες μάζευε όσα ο ιδιώτης παρέλειψε. Σε γενικές γραμμές και αμέσως μετά το τέλος της κάθε συναυλίας το γήπεδο επανέρχεται στην προηγούμενη του κατάσταση.

 

Όλες οι συναυλίες, όπου κι αν έγιναν, είχαν πολύ κόσμο. Χιλιάδες κόσμο. Είναι ως εκ τούτου απορίας άξιο που δεν πραγματοποιήθηκε αυτή με την Πρωτοψάλτη στα Κάστρα. Κάτι λάθος υπήρξε από πλευράς διοργανωτών. Ίσως έπαιξε ρόλο ο τόπος. Κάποιοι λένε ότι φταίει κι η τραγουδίστρια που γενικά σημειώνουν, «… φέτος δεν τραβάει». Επόμενες συναυλίες αυτή με τις «Μέλισσες» (παραμονή 15Αυγουστου στο «Ανθή») και του Νίκου Βέρτη στην Τούζλα στις 17 του μήνα.

 

Η επιτυχία όλων αυτών των εκδηλώσεων πείθει τους επαγγελματίες της εστίασης να προσκαλέσουν γνωστούς καλλιτέχνες στα μαγαζιά τους. Τα σχέδια στηρίζονται στην προθυμία του κοινού να μην αφήσει καμιά συναυλία χωρίς να την παρακολουθήσει. Μια αντίδραση πρωτόγνωρη. Ένας κόσμος που όπως φαίνεται δεν κουράζεται και δεν βαριέται. Προέρχεται φυσικά από την ΑΜΘ γενικώς και όχι μόνο από το Ν. Καβάλας.

 

Συμπολίτης νέος επαγγελματίας, περιμένει έναν μήνα τώρα τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εγκαταστήσει στο κατάστημα του τριφασικό ρεύμα. Όσο ο ΔΕΔΔΗΕ αργεί, τόσο επηρεάζεται αρνητικά ο συμπολίτης. Που εν τω μεταξύ πληρώνει όλα τα άλλα έξοδα αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του. Σημειώνουμε ότι από τη δουλειά που θα κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει άμεσα και έμμεσα έσοδα. Γεγονός που δεν τον επηρεάζει. Κι όλο πάει να συνδέσει το τριφασικό ρεύμα κι όλο στο δρόμο βρίσκεται…

 

60 άτομα ήθελε να προσλάβει ο Δήμος Καβάλας με το γνωστό πρόγραμμα «πλησίον της σύνταξης». Κι ενώ έκανε όλες τις προετοιμασίες κι ήταν έτοιμος, το πρόγραμμα έλαβε αναστολή. Για όλους τους φορείς της χώρας. Είναι ένα πετυχημένο πρόγραμμα που όπως φαίνεται κάποιοι το μάτιασαν! Ουδείς γνωρίζει αν η διακοπή του είναι προσωρινή ή οριστική.

 

Συνεργείο της Περιφέρειας και της ΠΕ Καβάλας βρέθηκε χθες στην Περιμετρική οδό για να δει από κοντά τα φώτα του δρόμου που δεν λειτουργούν. Ελπίζουμε όλα να εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και τα φώτα να κάνουν από χθες πάλι τη δουλειά τους.

 

Το Καλοκαίρι τελειώνει αλλά οι εκδηλώσεις όχι. Μετά τις Θερινές, έπονται οι εκδηλώσεις του Φθινόπωρου. Ήδη ανακοινώθηκε η Γιορτή της Πατάτας. Θα γίνει στη Λεκάνη από το σύλλογο «Οι Ρίζες» την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη: «32 χρόνια από την έναρξη της γιορτής σας προσκαλούμε ακόμη μια φορά στην ορεινή Λεκάνη Καβάλας να απολαύσουμε μαζί αέρα βουνού, αρώματα φύσης και αγνές γεύσεις χωριού. Πρόγραμμα Εκδήλωσης: Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στήνονται τραπέζια, όπου προσφέρονται στο κοινό, εδέσματα με βάση την πατάτα. Οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φημισμένες πατάτες της Λεκάνης, με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από ζωντανή ορχήστρα και χορούς με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από τις γύρω περιοχές».

 

Νέος μόνιμος διοικητικός υπάλληλος και για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Φυσικά και ο ΟΛΚ έχει ανάγκη από εργαζόμενους. Πολύ περισσότερους από τον έναν που αποκτά. Υπομονή, θα έρθουν (;) κι οι υπόλοιποι.

 

Στην Τήνο κάνει διακοπές ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. Βρέθηκε σε Πασοκική παρέα (ταυτόχρονα και αυτοδιοικητική), στην οποία ξεχώριζε η υποψήφια πρόεδρος κ. Νάντια Γιαννακοπούλου. Ο κ. Μαμτσαδέλης δεν άνοιξε ως τώρα τα χαρτιά του για τις εσωκομματικές εκλογές, μάλλον θα στηρίξει κάποιον από τους άλλους. Όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη.

 

Άνθρωπος του αθλητισμού ο Στέλιος Ιγνατιάδης, γνωρίζει καλά τις ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων. Έκανε δωρεά στην ομάδα του Δάτου, η οποία πρόσφατα επανήλθε στην ενεργό δράση: «Το Δ.Σ. της ομάδας μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο αθλητισμού ΑΜΘ κ. Στέλιο Ιγνατιαδη για την χορηγία των ποδοσφαιρικών μπαλών για την προετοιμασία και τους αγώνες της ομάδας μας».

 

Για έναν περίπου μήνα θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων του Ν. Καβάλας. Θα γίνονται καθημερινοί έλεγχοι στα ζώα τους. Έφόσον δεν υπάρχει θετικό περιστατικό η επιτήρηση δεν θα αλλάζει. Θα συνεχίζεται ως έχει. Στο τέλος του 30ήμερου η επιτήρηση θα λήξει. Υπομονή λοιπόν και ακρίβεια… Όλα όσα γίνονται στην χώρα επηρεάζουν τις τιμές των κρεάτων, φυσικά προς τα πάνω.

 

Για την κατάσταση ειδικά στην ΑΜΘ όπου κρούσματα της πανώλης των αιγοπροβάτων έχουμε (ως χθες το μεσημέρι) σε Δράμα και Ροδόπη, ο επικεφαλής της υπηρεσίας κ. Νίκος Φωτεινιάς είπε (στην ΕΡΤ Κομοτηνής): «Περίπου για ένα μήνα όλοι οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να έχουν τα ζώα τους έγκλειστα, να μην ανταλλάσσουν ζώα, ή να φέρνουν ζώα από άλλες περιοχές».

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Επόμενο άρθρο

Στην τελική τους ευθεία καλοκαίρι και Ολυμπιακοί Αγώνες