Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Παραπονιόμαστε για την ακρίβεια κι έχουμε απόλυτο δίκιο. Κάνουμε κριτική στην Κυβέρνηση, κι έχουμε επίσης δίκιο. Προσπαθεί όπως λέει μα δεν σταματά, δεν αντιμετωπίζει καν την ακρίβεια. Άλλες φορές εμείς οι ίδιοι την ενισχύουμε. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το προς ενοικίαση μικρό διαμέρισμα; Περιγράφεται «studio γκαρσονιέρα» 38 τμ. Βρίσκεται στην περιοχή του Βύρωνα. Κι έχει ενοίκιο 350 ευρώ! Δεν είναι εξωπραγματικό το ποσό;

 

Φυσικά και είναι. Αυτή η ακρίβεια δεν είναι ούτε της Κυβέρνησης, ούτε των «μεγάλων» και πανίσχυρων επιχειρηματιών. Μάλλον οφείλεται στην εντύπωση που έχουν κάποιοι ότι λόγω της γενικότερης κατάστασης αποκτούν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν. Εκμεταλλευόμενοι και την έλλειψη κατοικιών στην Καβάλα. Αλίμονο στους γονείς που θα δίνουν για το παιδί τους, νέο φοιτητή κατά πάσα πιθανότητα, 350 ευρώ μόνο για ενοίκιο….

 

Συνεχίζει να είναι προβληματική η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών μπροστά στην Ιχθυόσκαλα. Αργεί πολύ το κόκκινο και για αυτούς που έρχονται στην Καβάλα από την Καλαμίτσα και για όσους βγαίνουν από την Καβάλα μέσω της οδού Χρ. Σμύρνης. Μα είναι τόσο δύσκολο να ρυθμιστεί αλλιώς η λειτουργία των φαναριών; Φαίνεται πώς είναι αφού καιρό τώρα κάτι τέτοιο απαιτούν οι γενικότερες κυκλοφοριακές συνθήκες αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.

 

Ξεσηκώθηκαν κατά του Δημάρχου τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τον καταγγέλλουν ότι συνεργάζεται διαρκώς με ιδιώτες, τόσο στην Καθαριότητα όσο και στην απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων. Μπορεί να κάνει αλλιώς; Δεν μπορεί. Και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ουσιαστική απαγόρευση προσλήψεων. Άρα και για αυτόν τον Δήμο ο ιδιωτικός τομέας είναι κάτι σαν μονόδρομος.

 

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου το απόγευμα αναμένεται στην Καβάλα η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου. Εκτός από τη συνάντηση της με φίλους και μέλη του κόμματος φαίνεται ότι θα επιδιώξει και πρόγραμμα συναντήσεων με θεσμικούς τοπικούς φορείς. Η κ. Γιαννακοπούλου είναι η πρώτη εκ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ που έρχεται στην Καβάλα. Σε γενικές γραμμές και ως την ημέρα της ψηφοφορίας, αναμένονται κι όλοι οι άλλοι.

 

Ήδη η κ. Διαμαντοπούλου κάνει διακοπές και περιοδεία στην περιοχή της Χαλκιδικής. Δεν αποκλείεται να είναι η δεύτερη που θα ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία επίσκεψης στην Καβάλα. Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι από καιρό σε περιοδείες αφού ο χρόνος που έχουν στη διάθεση τους δεν είναι τόσο πολύς όσο νόμιζαν.

 

Τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ διακοπών και καθημερινής δραστηριότητας. Λίγο πολιτικής, περισσότερο επαγγελματικής. Ο Δημήτρης Παπουτσής με ανάρτηση του σχολιάζει τα δυσάρεστα γεγονότα από τη νέα πυρκαγιά στην Αττική: «Μαύρισε η ψυχή μας πάλι…Δεν υπάρχει διάθεση για τίποτε. Η σκέψη μας σε όσους τους καταπίνουν οι αδηφάγες φλόγες του ολέθρου τους κόπους μιας ζωής και σε όσους αγωνίζονται να σώσουν ό,τι σώζεται απ’ αυτές».

 

Μετατέθηκε για να γίνει μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα συνέντευξη τύπου που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου. Ο Δήμαρχος θα υπέγραφε με τους ανάδοχους τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης περί του κεντρικού παραλιακού δρόμου του Περιγιαλίου. Οι μελετητές τελευταία στιγμή ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να έρθουν στην Καβάλα κι έτσι η συνέντευξη δεν έγινε. Θα μελετήσουν τη μετατροπή του υφιστάμενου κεντρικού δρόμου (Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) σε πεζόδρομο ή δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Μιας και θα κατασκευαστεί νέος, πίσω ακριβώς από το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Ο καινούργιος δρόμος που δεν θα είναι παραλιακός θα καταλήγει περίπου στα δημοτικά κοιμητήρια. Και εκεί θα ενώνεται με τον υφιστάμενο.

 

Συνεχίζονται τα σχόλια των συμπολιτών για την τελετή έναρξης και τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Η έναρξη επικρίθηκε αλλά η λήξη έγινε δεκτή με θετικά σχόλια λόγω της ειδικής αναφοράς στην Ελλάδα. Μας άρεσε αφού μας κολάκευσε και την χειροκροτήσαμε.

 

Η καθηγήτρια Ευγενία Ζαχαροπούλου, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, έγραψε: «Οι Γάλλοι με την τελετή έναρξης και λήξης τίμησαν την ιστορία, την επαναστατικότητα, την ατομική ελευθερία. Τίμησαν και πρόβαλαν την κοινωνία της συμπερίληψης. Τίμησαν εν συνόλω την τέχνη και την αισθητική. Αρχιτεκτονική, ζωγραφική, μουσική, λογοτεχνία, κινηματογράφο. Ακόμη και τη μόδα. Πρόβαλαν τα όμορφα αυτού του κόσμου. Μια μεγάλη γιορτή του ανθρωπισμού. Αν με την τελετή έναρξης συγκινήθηκα, χθες βράδυ με την τελετή λήξης έκλαψα. Συγχαρητήρια! Τίποτα δεν είναι τυχαίο…».

 

 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής επαναφέρει το παλαιό αίτημα για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα: «Έτσι γίνεται! Με ήθος, φαντασία και προπάντων σεβασμό στις θεμελιώδεις αξίες του αντίστοιχου γεγονότος που γιορτάζετε. Αρχαία και σύγχρονη εποχή μαζί και …. ΒΟΥΛΑ!!! Δημιουργία ενός εξαιρετικού γεγονότος που γράφει τη δική του ιστορία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

 

Μια ακόμη ανάρτηση επιβράβευση του έργου της Αντιδημάρχου Έλσας Βακιρτζή: «Πως να μη πεις καλή κουβέντα για έναν άνθρωπο που κοιτάει πάντα να δώσει βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται και κάνει τα αδύνατα δυνατά και τρέχει και ψάχνει και παρακαλάει και υποχρεώνεται μόνο και μόνο για να δώσει χαρά σε ανθρώπους που ζορίζονται…Μιλάω για την Έλσα Βακιρτζή Κακουλίδου που είναι πάντα δίπλα στον απλό άνθρωπο στον άνθρωπο που έχει ανάγκη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βοήθησε μια οικογένεια και της στέλνει αρχικά μια μεγάλη ηλεκτρική συσκευή για να κάνει τη ζωή της νοικοκυράς πιο εύκολη! Χίλια καλά να σου δίνει ο Θεός Έλσα μου γιατί ο κόσμος που βοηθάς ξέρει ότι είσαι δίπλα του».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Τροχαίο με τραυματισμό και έναν οδηγό μεθυσμένο!

Επόμενο άρθρο

4ος διαιτητής ο Παναγιώτης Τσιάρας σε αγώνα του UEFA Conference League