Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Κοσμοσυρροή σημειώνεται καθημερινά στις αθλητικές και λοιπές κοινόχρηστες εγκαταστάσεις του περιβάλλοντα χώρου του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Οι εργασίες που έγιναν κι όσα δημιουργήθηκαν, λειτουργούν ως μαγνήτης. Για μικρούς και μεγάλους. Τα έργα είναι άγνωστο αν ολοκληρώθηκαν, πολύ περισσότερο αν παραδόθηκαν στο Δήμο. Στη φωτογραφία ένα σημείο που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μια δίοδος από το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου προς τον υπόλοιπο χώρο. Από αυτό το στενό, μεταξύ συρμάτων και κάγκελου, διέρχονται και παιδιά. Με κίνδυνο φυσικά να τραυματιστούν. Είναι απαραίτητη μια παρέμβαση, μια διόρθωση. Ώστε η κίνηση στο σημείο να αποκλειστεί ή αν διατηρηθεί, να γίνεται με ασφάλεια.

 


Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέφθασε στο «Άπαρτο» με μεγάλη καθυστέρηση, η οποία φυσικά και σχολιάστηκε αρνητικά. Κάποιοι κουράστηκαν να τον περιμένουν κι αποχώρησαν. Οι πολλοί, είχαν την υπομονή. Κι αυτός αμέσως μόλις πήρε τον λόγο παρουσίασε το ειλικρινές, το ανθρώπινο και όχι το πολιτικό πρόσωπο του. Πικραμένος για τα όσα δρομολογήθηκαν, αν και τα αποφάσισε ο ίδιος, τα σχολίασε με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Θεωρεί ότι δεν έπρεπε να γίνει τώρα διαδικασία εκλογής προέδρου. Γιατί όπως το δηλώνει, είναι νωρίς ώστε να κριθεί. Πολύ νωρίς για να τεθεί τελικά θέμα ηγεσίας.

 

Αυτά ήταν πάνω κάτω τα πρώτα του λόγια. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τα κλασικά. Για το ΠΑΣΟΚ που σύντομα θα κυβερνήσει, για την Κυβέρνηση που παραπαίει και για τον ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμά ότι διαλύεται. Πριν φύγει από την Καβάλα συνάντησε κάποια στελέχη σε κλειστό χώρο. Ζήτησε να στηρίξουν την υποψηφιότητα του. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει την περιοδεία του ενώ η οργάνωση της Καβάλας αναμένει εντός των ημερών τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους.

 

Από τη συνάντηση της Κυριακής υπήρξαν φυσικά και απόντες. Δικαιολογημένοι οι περισσότεροι. Το μήνυμα των Καβαλιωτών του ΠΑΣΟΚ ήταν το αναμενόμενο. Ενότητα. Κι ο Νίκος Ανδρουλάκης την εγγυήθηκε. Χθες ερωτηθείς σχετικά και ο Χάρης Σεϊτανίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με τον ίδιο τρόπο. «Δεν κινδυνεύει η ενότητα» είπε με σιγουριά θαυμαστή. Για τη διαδικασία εκλογής προέδρου- σαν υποστηρικτής του Νίκου Ανδρουλάκη που φαίνεται ότι είναι- πρόσθεσε: « Είναι αχρείαστη. Μας πληγώνει αλλά πρέπει να γίνει για να τελειώνουμε».

 

Στις 6 χθες το πρωί το λεωφορείο για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε. Είχαν ραντεβού στο Δημοτικό Κήπο. Παράγοντες της πόλης, πιστοί και φυσικά εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου θα είναι παρόντες αύριο στην ημερίδα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Αναχώρηση και επιστροφή στην Καβάλα την Πέμπτη. Ως το απόγευμα της Πέμπτης άπαντες θα είναι σπίτι τους.

 

Συμπαθής ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με παρελθόν στην Καβάλα. Την εποχή που ήταν νέος. Ο Υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος μας απογοήτευσε αφού ναι μεν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο αλλά η επίσκεψη του μοιάζει να έγινε υπό άκρα μυστικότητα. Γιατί αλήθεια; Για να αποφύγει ενοχλητικές συζητήσεις, ερωτήσεις κτλ; Μάλλον.

 

Καιρό τώρα η τοπική κοινωνία αναζητά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να θέσει υπόψη της διάφορα ζητήματα. Όλα του Νοσοκομείου Καβάλας. Αυτό όφειλε να το γνωρίζει ο Υφυπουργός και να φροντίσει ώστε να ακούσει όσα έπρεπε. Στη συνέχεια να τα λύσει. Κι άντε, είναι δύσκολη η δημιουργία της Ογκολογικής Κλινικής. Απαραίτητη αλλά δύσκολη. Χάρη της συζήτησης ας το δεχθούμε. Υπάρχουν κι άλλα, πιο απλά. Κύριε Βαρτζόπουλε (και κύριε Άδωνι Γεωργιάδη) το Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει διοικητικό συμβούλιο. Εδώ και μήνες, ίσως χρόνια. Γιατί συνεχίζεται αυτή η εκκρεμότητα;

 

Υπάρχουν επίσης σημαντικά κενά στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Υπάρχουν θέματα που καλώς ή κακώς λύνονται μόνο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Όταν αυτή έρχεται στην Καβάλα στα… μουλωχτά, τότε το μήνυμα που εκπέμπεται είναι μήνυμα απογοήτευσης. Κι εννοούμε το μήνυμα που εισπράττει η τοπική κοινωνία απ’ όλους αυτούς που από την ίδια και την ψήφο της προέκυψαν.

 

Μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας η εκπαιδευτικός Ευγενία Ζαχαροπούλου, φαίνεται να σχολιάζει την εσωκομματική επικαιρότητα. Η ανάρτηση της έχει ενδιαφέρον κι ας είναι της προηγούμενης εβδομάδας: «Όταν σε χαρακτηρίζει η εμπάθεια και προσπαθείς να το εκλογικεύσεις με δήθεν “πολιτικά” επιχειρήματα, τότε μάλλον γελοιοποιείσαι. Και όταν μάλιστα αντιλαμβάνεσαι ότι οι υποστηρικτές σου είναι καμιά κατοσταριά και όχι ο “προοδευτικός” κόσμος όπως το φαντάστηκε το ανιστόρητο μυαλό σου, τότε είσαι και κρίμα! Ο πόλεμος εναντίον του Προέδρου είναι μια απέλπιδα προσπάθεια ιδεολογικοποίησης της μιζέριας».

 

Η Πολιτική Προστασία κεντρικά κήρυξε αρχικά σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης μόνο τον Πλατανότοπο και την Μεσορόπη. Το έμαθε ο Δήμαρχος Παγγαίου, κίνησε γη και ουρανό ως που κατάφερε τον στόχο του. Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας είναι όλος ο Δήμος Παγγαίου.

 

Στασιμότητα στο έργο της Πλατείας Καπνεργάτη. Η στρώση των μαρμάρων στην συγκεκριμένη έκταση και περιοχή ολοκληρώθηκε. Το ειδικό τσιμέντο θα μπει στους νέους πεζόδρομους όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Μέχρι τότε τίποτα ή σχεδόν τίποτα!

 

Μεγάλη έκταση έλαβε το θανατηφόρο τροχαίο στη Θάσο όπου θύμα ήταν εποχικός πυροσβέστης και κάτοικος Λιμένα. Καταγγέλλονται πολλά και διάφορα, για τα οποία σωστά διατάχθηκε ΕΔΕ. Με όλο το σεβασμό στο βασικό γεγονός και στην απώλεια τόσο άδικα μιας ανθρώπινης ζωής. Αν δεν υπήρχε το περιστατικό, δεν θα καταγγέλλονταν όσα περιγράφεται να συμβαίνουν στην Πυροσβεστική της Θάσου; Δηλαδή έπρεπε να σκοτωθεί άνθρωπος για να μιλήσουν όπως μιλούν οι συνάδελφοι του εποχιακού πυροσβέστη;

 

Με έντονη και την ενδοπεριφερειακή συνείδηση  οι Καβαλιώτες πήγαν το προηγούμενο διήμερο στην Ξάνθη για να διασκεδάσουν συμμετέχοντας στις γιορτές της Παλιάς Πόλης. Η βροχή το πρώτο βράδυ, το Σάββατο, τους χάλασε τα σχέδια αφού η προγραμματισμένη συναυλία δεν έγινε. Πιο ομαλά το δεύτερο βράδυ, όπου ο καιρός ήταν σύμμαχος των διοργανωτών. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθημερινά.

 

Ένα ποντίκι σκότωσαν κάτω από τις κερκίδες του «Ανθή Καραγιάννη» όσοι καθημερινά βρίσκονται στον αθλητικό χώρο. Ανησυχούν, ζητούν καλύτερη καθαριότητα και συντήρηση των εγκαταστάσεων. Φυσικά και έχουν δίκιο. Το αν θα το βρουν, αυτό είναι μια άλλη ιστορία… Ο Δήμος Καβάλας προετοιμάζεται ώστε μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα να ξαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο. Ήταν όπως πάντα κλειστό, για όλον τον μήνα Αύγουστο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Έτοιμος να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο κόμμα!