Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο συνοικιακός πολιτιστικός σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας διέθεσε ένα τραπέζι της εκδήλωσης του στους αιρετούς. Έχοντας κατά νου προηγούμενες προσελεύσεις τους. Πολλών. Εν ενεργεία και υποψηφίων. Τα πράγματα άλλαξαν. Αυτήν την περίοδο οι αιρετοί συνήθως τις αποφεύγουν τις εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει άλλωστε το κίνητρο των εκλογών. Αυτές αργούν. Η κ. Ζωή Ζαχαριάδη έκανε παρέα στον μοναδικό παρόντα εκείνη την ώρα Αρχέλαο Γρανά. Η Έλσα Βακιρτζή ήταν στην εκδήλωση, με άλλη παρέα φίλων της. Έτσι στον Αρχέλαο προστέθηκε μόνο ο Γιάννης Πασχαλίδης. Ενώ αν είχαμε εκλογές , ένα τραπέζι φυσικά και δεν θα ήταν αρκετό.

 


 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας δεν είναι ευχαριστημένος από την εξέλιξη των θεμάτων του δικαστηρίου της Θάσου όπου μία ακόμη φορά οι υποσχέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης δόθηκαν αλλά δεν τηρήθηκαν. Προγραμματίζει την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού με την ευκαιρία έναρξης του νέου δικαστικού έτους για τις 18 Σεπτέμβρη, ημέρα Τετάρτη. Στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας οι δικαστικοί λειτουργοί που μετατίθενται, δεν αποχώρησαν ακόμη. Αντίστοιχα δεν παρουσιάστηκαν οι νέοι. Αυτό θα γίνει τότε, την εβδομάδα που αρχίζει στις 16 Σεπτέμβρη.

 

Η προεκλογική περίοδος για το Επιμελητήριο ξεκίνησε κι είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Προς το τέλος του μήνα θα υπάρξουν κι οι πρώτες εκδηλώσεις. Για τότε λέγεται ότι προγραμματίζει την δική του ο Γιάννης Παναγιωτίδης. Ο κ. Δέμπας φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με τον Κίμωνα Παπαδόπουλο αλλά και με τον Παύλο Ζησίμου. Χωρίς να γνωρίζουμε αν και οι δύο θα είναι υποψήφιοι (με τον συνδυασμό Δέμπα). Και ο Γιάννης Σαρρής κινείται αρκετά δραστήρια. Μεταξύ άλλων στοχεύει σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες νέους. Ηλικιακά και ως προς τις εκλογές του φορέα. Κι όπως ακούμε οι προτάσεις του έχουν θετική ανταπόκριση.

 

Από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο δεν φαίνεται να είναι εκ νέου υποψήφιοι οι Μ. Καραμπουρνιώτη, Τ. Αγγελίδης, Ε. Κουρτίδου, Π. Ιατρόπουλος. Φήμες υπάρχουν και για άλλους. Δεδομένου του ότι οι επαφές συνεχίζονται, όσα ήδη αναφέραμε υπάρχει πάντα ενδεχόμενο να αλλάξουν. Με λίγα λόγια, τίποτα δεν είναι απολύτως σίγουρο.

 

Με ανάρτηση προ λίγων ημερών ο Μιχάλης Λυχούνας διαμαρτυρήθηκε για τις χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ. Αφού εξήγησε το τι συμβαίνει, χαρακτήρισε τη ΔΕΥΑΚ και τους εκπροσώπους της «κλέφτες» και «λωποδύτες»! Ο κ. Λυχούνας δεν επανήλθε. Έμεινε στην συγκεκριμένη ανάρτηση. Εντύπωση προκαλεί η στάση της ΔΕΥΑΚ. Δεν υπάρχει καμία απάντηση από πλευράς της. Ε δεν είναι κι ότι καλύτερο να σε αποκαλούν «κλέφτη» και «λωποδύτη» και να το αφήνεις να περάσει έτσι…

 

Ωραίος ο Άλκης Ζοπόγλου. Δίκαιος. Στην ερώτηση αν είδε την αντιπολίτευση στις εκδηλώσεις του φετινού Cosmopolis, απάντησε αρνητικά. Κι αμέσως συμπλήρωσε ότι στις ίδιες εκδηλώσεις δεν είδε ούτε τη διοίκηση του Δήμου. Εννοώντας κυρίως τους Αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Και χωρίς όλους αυτούς το φεστιβάλ είχε επιτυχία. Στηριγμένο σε πολλούς απλούς ανθρώπους, όχι απαραίτητα επώνυμους και αιρετούς.

 

Η μουσική και η νεολαία. Στα αυτά τα δύο «μονοπάτια» βαδίζει το γνωστό μας Cosmopolis. Και πολύ καλά κάνει. Χρειάζεται περισσότερα χρήματα; Μάλλον. Βολεύεται και προσαρμόζεται κι όταν δεν τα έχει. Επηρεάζει θετικά την πόλη, ενισχύει και ενισχύεται από τον τουρισμό. Βασικά είναι μια σύγχρονη διοργάνωση που υπό αυτές τις συνθήκες έχει μέλλον. Μιας και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Σάμος». Βγήκαν από το πλοίο δεκάδες οχήματα. Κι επειδή άλλη λύση δεν φαίνεται να υπήρχε, ρύθμιση της κυκλοφορίας στους δρόμους έξω από το λιμάνι έκανε η ομάδα ΔΙΑΣ. Ορθή απόφαση. Όταν μας … τελειώνουν οι τροχονόμοι, αναζητούμε άλλο προσωπικό. Δεν είδαμε ακόμη, αλλά θα το δούμε, ρύθμιση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης να κάνουν οι συνοριοφύλακες!

 

Η Ενεργειακή Κοινότητα δεν θα γίνει, επιμένει να δηλώνει ο Γιάννης Εριφυλλίδης. Η Ενεργειακή Κοινότητα θα γίνει, συνεχίζει να απαντά ο κ. Μουριάδης. Αν από την υπόθεση βγάλουμε και τα ονόματα και τα διάφορα προσωπικά θέματα, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα κοινά αποδεκτό. Η Ενεργειακή Κοινότητα πρέπει να γίνει. Αν θα συμβεί αυτό ή όχι, θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως ο Δήμος Καβάλας και οι Καβαλιώτες την χρειάζονται.

 

Κολυμβητές στην παραλία της Καλαμίτσας ορκίζονταν ότι είδαν σωστά. Είδαν μας λένε, τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να κολυμπά εκεί. Το απογευματάκι της περασμένης Κυριακής. Παρέα, συνεχίζουν, με γνωστό δημοσιογράφο των Αθηνών. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται. Μπορεί να ήταν ο Κώστας Καραμανλής, μπορεί κάποιος που του έμοιαζε.

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ για συμμετοχή – μέσω της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας- σε έκθεση τροφίμων στο Ντουμπάϊ. Έκπληξη το ότι η απόφαση είναι ομόφωνη. Το γεγονός θα γίνει στο τέλος του μήνα. Ποιοι θα είναι στην αποστολή, προς το παρόν δεν το γνωρίζουμε. Ωστόσο ένα ταξίδι στο Ντουμπάϊ είναι πάντα ενδιαφέρον και ελκυστικό. Κόστος, σύμφωνα με την απόφαση της ίδιας επιτροπής, ως 18.000 ευρώ.

 

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας για χρόνια, πρώην γραμματέας της ΝΕ Καβάλας, ο Ιορδάνης Χοροζίδης ευχήθηκε για την χθεσινή επέτειο ίδρυσης του κόμματος: «Χρόνια μας πολλά συντρόφισσες και σύντροφοι! Τα όνειρά μας να παραμένουν πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας! Μένουμε ενωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία με ελευθερία , ασφάλεια και αλληλεγγύη!». Στο ίδιο κλίμα και η ανάρτηση του Σάββα Κοσμίδη, επίσης πρώην γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας: «Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα. 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ σήμερα».

 

Οι εργασίες για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πέριξ του Νοσοκομείου συνεχίζονται. Αυτές τις μέρες το συνεργείο δουλεύει πάνω από το οικόπεδο που προορίζεται για νέος χώρος πάρκινγκ. Κόβοντας όπου είναι απαραίτητο και δέντρα. Αν δει κάποιος από μακριά την περιοχή, αμέσως αντιλαμβάνεται ότι γύρω γύρω από το Νοσοκομείο και έξω από την περίφραξη, ο χώρος «άνοιξε».

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Ήταν το Σαββατοκύριακο των γάμων ...