Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ήταν εδώ και τις προηγούμενες μέρες. Για τη συναυλία της με την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Φωτογραφία από την ταβέρνα ουζερί «Περδίκης» όπου είχε γεύμα. Σημειώνουμε ότι η συναυλία που δεν έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, θα γίνει την Κυριακή το βράδυ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.


Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε καμία απολύτως αντίδραση περί του θέματος του «Ζέφυρου» και του ότι φαίνονταν να διακόπτει ξαφνικά και πρόωρα τη λειτουργία του. Κατά συνέπεια ο σχολιασμός γίνεται επί δεδομένων που ίσχυαν το απόγευμα της Τετάρτης, συνεχίστηκαν ίδια χθες το πρωί.

 

Λέγεται από πολλούς ότι όλα είναι πρωτοβουλία του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Το ισχυρίζονται όσοι του τηλεφώνησαν για να του ζητήσουν να κάνει κάτι. Αν αυτοί οι άνθρωποι μας λένε αλήθεια, τότε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος έκανε όντως κάτι. Επέκτεινε – μέσω υπηρεσίας αρμοδιότητας του- το έργο του Αμφιθεάτρου στον «Ζέφυρο» ώστε εμμέσως πλην σαφώς ο θερινός κινηματογράφος να κλείσει αμέσως. Και να μην προβληθεί το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ. Στην Καβάλα μάλλον κανείς δεν το έχει δει. Όλα τα προκάλεσε η αφίσα που το διαφημίζει.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που συνήθως τους αποκαλούμε «ανθρώπους της εκκλησίας», οι οποίοι ενοχλήθηκαν. Υπάρχει και η οργάνωση Καβάλας του κόμματος «Νίκη». Ορισμένοι εξ αυτών είχαν το θάρρος, κάλεσαν στο τηλέφωνο τον κ. Μαρκόπουλο. Φέρεται να τους είπε να περιμένουν. Μετά ήρθε το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας. Ωραία ντρίπλα…

 

Αν κάποιος θέλει να εμποδίσει την προβολή, να το κάνει ευθέως και να μην κρύβεται (πίσω από το δάκτυλο του). Αυτό είναι ένα το κρατούμενο. Η αφίσα δεν αρέσει σε ορισμένους. Σε πολλούς αρέσει και σε πάρα πολλούς δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Είναι άδικο ένα ντοκιμαντέρ να κρίνεται και να «απαγορεύεται» όχι από το περιεχόμενο του αλλά από την αφίσα του. Κι εν πάση περιπτώσει επειδή είναι και θέμα ελεύθερης έκφρασης, το ντοκιμαντέρ πρέπει να προβληθεί στην Καβάλα. Ας ψάξουν κάπου αλλού να το προβάλλουν. Θα βρουν εύκολα.

 

Φανερά απογοητευμένος ο Βασίλης Τραϊφόρος. Και να ήταν ο μόνος; Από τη χθεσινή του ανάρτηση απομονώνουμε το πιο ουσιαστικό του συμπέρασμα: «Νομίζω ότι για την επόμενη δεκαετία και βάλε η Αριστερά γενικά ως πολιτικός οργανισμός θα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μαζεύοντας τα κομμάτια της». Ο κ. Τραϊφόρος συνεχίζει να ελπίζει- όπως συχνά σημειώνει- σε ένα μόνο πράγμα. Τη συμπόρευση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Αλλά αυτό, με τις ηγεσίες που υπάρχουν ή θα υπάρξουν, φαίνεται απίθανο.

 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Κυβέρνησης για τη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες Πρωθυπουργού και Υπουργών, η τοπική ΝΔ έστειλε κείμενο προτάσεων ή διεκδικήσεων. Πρώτο και βασικό θέμα της ο νέος δρόμος Δράμα – Καβάλα. Παρά τις πανηγυρικές εξαγγελίες, κατασκευάζεται ένα μόνο τμήμα του. Πλησίον του Αμυγδαλεώνα. «Τα άλλα αν και απαραίτητα, δεν έχουν καν δημοπρατηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Μπάμπης Δράκος. Κι έχει απόλυτο δίκιο.

 

Η τοπική οργάνωση της ΝΔ ζητά επίσης επίσπευση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες και υλοποίηση του έργου αποθήκευσης του φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Νότια Καβάλα». Ειδικά αυτό το τελευταίο, είναι σίγουρο. Δεν θα γίνει ποτέ!

 

Πολλοί και δραστήριοι οι υποστηρικτές στην Καβάλα της Άννας Διαμαντοπούλου. Κινητοποιήθηκαν κατάλληλα ώστε στη σημερινή της εκδήλωση στο «Marine» να έχει πολύ κόσμο. Φαίνεται ότι κάτι θα καταφέρουν. Αν και οι συνθήκες δεν είναι υπέρ τους. Καλοκαίρι που συνεχίζεται, Παρασκευή απόγευμα που οι άνθρωποι έχουν άλλο πρόγραμμα. Και άλλες τεχνικές δυσκολίες. Πριν το Marine η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να πάει στο Δημαρχείο όπου θα την περιμένει ο Δήμαρχος και συνεργάτες του.

 

Χαράς ευαγγέλια για τον Δήμο Θάσου. Πρόσθεσε στο προσωπικό του μόνιμο υπάλληλο, ειδικότητας πολιτικού μηχανικού. Μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έγινε πέρσι. Όλοι εύχονται και ελπίζουν, μιας και ο πολιτικός μηχανικός είναι απαραίτητος, να παραμείνει στη θέση που τοποθετήθηκε και να μην αναζητήσει ευκαιρία μετάθεσης- μετάταξης κτλ. Με συνήθως έμμεσο τρόπο.

 

Ξανάρχισαν χθες τα δικαστήρια στο Δικαστικό Μέγαρο. Συνεδρίαση του Τριμελούς με μία μόνο υπόθεση! Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε. Η συνεδρίαση εξελίχθηκε πολύ γρήγορα με αναμενόμενη καταδικαστική απόφαση. Επόμενη συνεδρίαση δικαστηρίου την Δευτέρα.

 

Συζητιέται ευρύτερα το φωτογραφικό αφιέρωμα σε Καβάλα και Θάσο του περιοδικού Le Figaro. Και προβάλλεται ταυτοχρόνως ως κάτι πολύ θετικό, κάτι που στοχεύει στους πιθανούς επισκέπτες από την Γαλλία. Με μία μόνο παρατήρηση, την οποία διατυπώνει άριστα σε ανάρτηση του ο συμπολίτης κ. Γιώργος Τσακίρης: «Όλα καλά κι ευχαριστούμε θερμά τον Eric Martin, αλλά με το να συμπεριλάβει Καβάλα και Θάσο στη Θράκη μάλλον σημαίνει ότι χρειάζεται ταχύρρυθμα μαθήματα γεωγραφίας».

 

Πριν την KavalaExpo πραγματοποιείται στις Σέρρες η αντίστοιχη έκθεση του Επιμελητηρίου των Σερρών. Κι επειδή η περίοδος είναι προεκλογική για όλα τα Επιμελητήρια, η συγκεκριμένη έκθεση είναι φουλ από παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις: «Ο Αντύπας, ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, με τις αναρίθμητες επιτυχίες, ανεβαίνει στη σκηνή της SEREXPO 2024. Διαχρονική αξία με ένα τεράστιο ρεπερτόριο που όλοι έχουν τραγουδήσει, ο αειθαλής και αστείρευτος Αντύπας έρχεται να προκαλέσει «καταιγίδα» διασκέδασης και κεφιού! Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024-Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». Ώρα έναρξης 21.00. Είσοδος ελεύθερη».

 

Και δεν είναι μόνο ο Αντύπας. Είναι κι άλλοι. Ο Μαραβέγιας, ο Ζωϊδάκης, η Ζοζεφίν, ο Δάντης. Αυτή δεν είναι εμπορική επιχειρηματική έκθεση, αυτό είναι μουσικό φεστιβάλ όπως τόσα άλλα το πρόσφατο Καλοκαίρι!

 

Πάει για ρεκόρ το Τελωνείο Καβάλας! Χθες το πρωί, με την άφιξη των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, οι προς εκτελωνισμό νταλίκες ήταν περισσότερες από 10. Σχεδόν 15. Παρκαρισμένες ακόμη και στο χώρο που προορίζεται για τα αυτοκίνητα Ταξί. Λογικό όταν πρόκειται για τόσο πολλά μεγάλα οχήματα.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Δίνουν τα ρέστα τους αυτό το Σαββατοκύριακο οι Βαλκάνιοι τουρίστες