Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι μέσα στην αυλή του 6ου Λυκείου (πρώην Πολυκλαδικό) για να δεις το χάλι. Περνάς από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και το βλέπεις μπροστά σου. Το φιλέ του γηπέδου βόλεϊ έχει γίνει κουρέλι. Κρέμεται εδώ και καιρό. Μπορεί να είναι βανδαλισμός. Μπορεί να είναι φυσιολογική του φθορά. Μπορεί και τα δύο. Η εικόνα είναι απογοητευτική. Ο Δήμος Καβάλας έπρεπε ήδη να το έχει αντικαταστήσει. Ή –το πιο εύκολο- να το απομακρύνει. Υπό αυτές τις συνθήκες «ανοίγουν» μεθαύριο τα σχολεία στην πόλη;

 


 

Εντός των ημερών (ίσως και σήμερα) θα κριθεί το κατά πόσο ο θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος» έχει μέλλον. Καθώς θα πρέπει να πείσει τις υπηρεσίες ότι λειτουργεί νόμιμα. Διαφορετικά θα κλείσει. Εξ αιτίας μιας αφίσας κι ενός ντοκιμαντέρ… Τόσο ωραία!

 

Μετριοπαθής, ενωτική και με κριτική στην Κυβέρνηση (και στη ΝΔ) εμφανίστηκε στην εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής στην Καβάλα (στο «Marine») η Άννα Διαμαντοπούλου. Ομολόγησε ότι η υποστήριξη που είχε και από τον Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο έγκαιρα, έπαιξε το ρόλο της για να πάρει την οριστική απόφαση και να διεκδικήσει την θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος ήταν στην συνάντηση. Όπως και τόσα άλλα γνωστά τοπικά στελέχη (Τσακλίδης, Τιμοσίδης, Παπουτσής, Παππάς κτλ). Ο καιρός που ήταν βροχερός εμπόδισε να προσέλθουν φίλοι και ψηφοφόροι του κόμματος.

 

Την κ. Διαμαντοπούλου συνόδευε ο σύζυγος της ενώ κοντά της ήταν διαρκώς ο Απόστολος Αγελαράκης. Η επίσκεψη της στην Καβάλα τέλειωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Ένα τσάνελ. Εκεί έδωσε συνέντευξη στον Γιάννη Χατζηεμμανουήλ. Αυτή θα μεταδοθεί μάλλον σήμερα το βράδυ.

 

Στο περιθώριο του ίδιου γεγονότος κι από τους τοπικούς υποστηρικτές της υποψηφιότητας Δούκα, προκύπτει ότι ήδη προετοιμάζουν την επίσκεψη και ομιλία του στην Καβάλα. Το τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Πιθανότατα την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ο τόπος της ομιλίας. Ο κ. Δούκας εξετάζει το σενάριο παραμονής στην Καβάλα για αρκετές ώρες ώστε μεταξύ των άλλων να κάνει και μια βόλτα στην αγορά.

 

Ο Λεωνίδας Παππάς το έκανε το χρέος του σε σχέση με τον ΑΟΚ. Αγόρασε το εισιτήριο διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κι ο ΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε, προβάλλοντας την ενέργεια του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι ο μόνος. Χαρακτηριστική είναι η πρωτοβουλία του Γιάννη Εριφυλλίδη, του Θόδωρου Μαρκόπουλου, του Γιάννη Πασχαλίδη κτλ. Περιμένουμε τους επόμενους, αιρετούς και επώνυμους Καβαλιώτες που ασχολούνται με τα κοινά. Ο ΑΟΚ χρειάζεται τη βοήθεια τους.

 

Αργούν τα σπίτια στην Αλάνα. Προχθές και στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο επενδυτής ανακοίνωσε ένα νέο χρονοδιάγραμμα του έργου. Το κατασκευαστικό μέρος της πρότασης του θα υλοποιηθεί -όπως είπε- στο τέλος του έτους, αρχές του επόμενου. Ο κ. Χαντιντάγκη ξάφνιασε τους δημοσιογράφους όταν δήλωσε ότι επιθυμεί να πουλήσει τα σπίτια στην Αλάνα σε Αμερικανούς και Καναδούς και όχι σε Βούλγαρους. Μάλιστα φάνηκε ότι για τους Βούλγαρους είναι κατηγορηματικά αρνητικός! Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά ανεπίσημα, όντως όσα σπίτια πουλήθηκαν ως τώρα αφορούν ιδιώτες πέραν του Ατλαντικού!

 

Τον Οκτώβρη του 2023 και μετά από κακοκαιρία είχε καταρρεύσει τμήμα παλαιάς κατοικίας στην αρχή της οδού Ελληνικής Δημοκρατίας, πολύ κοντά στις Καμάρες. Προ λίγων ημερών και μετά τις πρώτες ενέργειες που έγιναν τότε, κατεδαφίστηκε και το υπόλοιπο του ακινήτου. Ότι είχε απομείνει. Το οικόπεδο άνοιξε κι είναι έτοιμο για αξιοποίηση.

 

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Δήμος Θάσου ετοιμάζει από τώρα τη συμμετοχή του, με δικό του περίπτερο, στην έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης Philoxenia 2024. Για την παρουσία του στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στην Ελλάδα ο Δήμος Θάσου διαθέτει ποσό 12.000 ευρώ.

 

Το ένα μετά το άλλο τα βιβλιοπωλεία- χαρτοπωλεία της Καβάλας ανακοινώνουν ειδικό καθεστώς λειτουργίας τους για τουλάχιστον αυτήν την εβδομάδα. Λόγω της έναρξης των σχολείων. Τα περισσότερα καταστήματα και όπως γίνεται πάντα, σκοπεύουν να λειτουργούν από το πρωί ως το βράδυ. Κάθε μέρα. Για πόσο, θα δούμε. Ανάλογα με την κίνηση.

 

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει σχέση με το έργο της πλατείας Καπνεργάτη και την υφιστάμενη πιάτσα των Ταξί. Οι διαπραγματεύσεις του Δήμου με το σωματείο για το νέο σημείο της πιάτσας συνεχίζονται κι όπως φαίνεται θα ολοκληρωθούν σήμερα. Μαζί τους – μαζί με το σωματείο ιδιοκτητών Ταξί- η μηχανικός και πρώην βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα. Σύμβουλος και συνεργάτης πολύτιμη.

 

Η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας στην αγορά του Άργους (4/9) είχε απρόοπτη εξέλιξη. Μετά από καταγγελία για ενόχληση από τη μουσική, συνελήφθησαν από την αστυνομία ένας Dj και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους! Οδηγήθηκαν και έμειναν για λίγη ώρα στο κρατητήριο!

 

Αναζητήθηκε να συλληφθεί ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης αλλά δεν βρέθηκε, κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Άργους! Στα μέσα ενημέρωσης του Άργους η κ. Αναστασία Τζίμα- πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου- δήλωσε: ««Σε μία πόλη, που συνήθως είναι νεκρή, δεν έχει κόσμο, φασαρία, μία νύχτα που ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, τα μαγαζιά δούλεψαν, υπήρξε μουσική, υπήρξε ζωή, ήθελαν να το διαλύσουν. Αυτό είναι τραγικό».

 

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η καταγγελία για την όχληση από τη μουσική έγινε στην Αθήνα. Στο αρχηγείο της Αστυνομίας! Στο περιστατικό ενεπλάκησαν σκόπιμα αστυνομικοί από το γειτονικό Ναύπλιο. Υπάρχουν υπόνοιες ότι η καταγγελία προέρχεται από ανθρώπους που έχουν αντιπαράθεση όχι τόσο με τον Εμπορικό σύλλογο όσο με το Δήμο του Άργους! Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο αρνούνται κάθε ανάμιξη στα γεγονότα.

 

Τα καλά να λέγονται. Να γίνονται όσο γίνεται περισσότερο γνωστά. Η ανάρτηση είναι του συμπολίτη Θέμη Κοσμίδη: «Πριν δέκα περίπου μήνες μετά από ατύχημα έκοψα τένοντα στο δάχτυλο και εγχειρίστηκα στο νοσοκομείο Καβάλας. Υπήρξε ένα πρόβλημα σε εσωτερικό ράμμα που δεν λύθηκε σε επίσκεψή μου σε ιδιώτη χειρούργο. Επισκέφτηκα χωρίς ενημέρωση τον γιατρό που με εγχείρησε στην κλινική του Νοσοκομείου, όπου ευγενέστατα με κάλεσε χωρίς ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία την μέρα που είχε υπηρεσία. Πήγα ξέροντας τις συνθήκες στην ορθοπεδική. Ένας νέος γιατρός, σεμνός ,ευγενής, με αντιμετώπισε σαν να ήμουν ένας δικός του άνθρωπος. Το πρόβλημά μου λύθηκε και μέσα στον χαμό με απελευθέρωσε λέγοντας πως για οτιδήποτε άλλο είναι στην διάθεσή μου. Δεν τον ξέρω, ελπίζω να μην χρειαστώ ποτέ ξανά την βοήθειά του αλλά χαίρομαι πραγματικά όταν ξέρω πως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που κρατάνε στις πλάτες τους το ρημαγμένο σύστημα υγείας. Το όνομά του Ευτυχιάκος!».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Πακέτο 45 μέτρων εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός-Που να είχε και αντίπαλο...