Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Φωτογραφία από τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καβάλα την περασμένη Κυριακή. Οι εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνονται (και είναι) ανακουφισμένοι. Τα δύσκολα τέλειωσαν μαζί με το Καλοκαίρι. Στη διάρκεια του είχαν συνεχώς μια άριστη μεταξύ τους συνεργασία. Βοήθησε πολύ προκειμένου όλα όσα ανέκυψαν να ξεπεραστούν. Άλλα εύκολα και άλλα πιο δύσκολα. Η ζωή συνεχίζεται. Όμως Φθινόπωρο- Χειμώνα και Άνοιξη ο Νομός Καβάλας είναι – κατά γενική ομολογία- σίγουρα περισσότερο ήσυχος.

 


 

Επί σειρά πολλών ετών και όχι άδικα, το θέμα της απαραίτητης συντήρησης του σχολείου των Κρηνίδων ήταν διαρκώς στην τοπική επικαιρότητα. Συχνά το βλέπαμε και ως αντικείμενο «σκληρών» ανακοινώσεων της αντιπολίτευσης. Τόσο στην πρώτη θητεία Μουριάδη (2019-2023) όσο και νωρίτερα. Στην 5ετια της κ. Τσανάκα. Προ λίγων ημερών το έργο τέλειωσε, το σχολείο έγινε σαν καινούργιο κι από την προηγούμενη Πέμπτη λειτουργεί. Εξασφαλίζοντας φυσικά θετικά σχόλια.

 

Κι όμως, η συζήτηση δεν επανήλθε όπως άξιζε. Ακόμη κι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας που τόσα άκουσε, ακόμη κι αυτή αντιμετώπισε την περαίωση του έργου με ιδιαίτερα λίγα λόγια. Αυτό που κάνει αρνητική εντύπωση είναι φυσικά η στάση της αντιπολίτευσης. Δεν ανέφερε το παραμικρό. Λες και δεν ήταν το συγκεκριμένο έργο η αιτία για τόσες συνεντεύξεις, τόσες καταγγελίες, τόσες ανακοινώσεις και δελτία τύπου.

 

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Εκδόθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των σχολείων. Για το συγκεκριμένο σχολείο, ούτε μια λέξη. Ούτε μια κουβέντα. Στο τέλος κοντεύουμε να τρελαθούμε… Για το έργο αυτό κόντεψε να γίνει ο… Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος. Τώρα που όλα επιτέλους έγιναν και έγιναν σωστά, δεν μιλά σχεδόν κανείς!

 

Είναι δύσκολο να διοικείς, είναι δύσκολο να αποφασίζεις κι είναι πολύ δύσκολο τα έργα να γίνονται όταν πρέπει και όπως πρέπει. Ακόμη δυσκολότερο αποδεικνύεται το έργο της αντιπολίτευσης. Της σωστής αντιπολίτευσης, σύγχρονης και χρήσιμης. Υπάρχει μια ορμή και μια υπερβολή όταν ανακύπτει πρόβλημα. Κι όταν το πρόβλημα λύνεται, παρακολουθούμε τους ανθρώπους (ορισμένους και συγκεκριμένους) να στεναχωριούνται… Αυτήν την εντύπωση συνεχίζουν να μας δίνουν (καθώς αναζητούν την επόμενη αφορμή για να κάνουν τη γνωστή και χωρίς κανένα δικό τους όφελος … αντιπολίτευση).

 

Ο Δήμος Καβάλας άργησε αρκετά για να λύσει τα θέματα της σχολικής στέγης στις Κρηνίδες. Είχε επιπλέον πρόβλημα την γραφειοκρατία. Από την άλλη πλευρά ήταν πολύ τυχερός γιατί ο ανάδοχος αποδείχθηκε συνεπής. Αυτή η καλή τύχη βοήθησε τα μέγιστα για να συμβεί κάτι που κανείς μάλλον δεν περίμενε. Το έργο τέλειωσε περίπου στην ώρα του. Αρκεί να δούμε ή να θυμηθούμε τι συμβαίνει στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη. Αυτό και μόνο αρκεί για να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι για τα δημόσια έργα ο κάθε ανάδοχος να τηρεί τις υποχρεώσεις του και να μην επωφελείται μόνο των δικαιωμάτων του.

 

Σε άλλη σελίδα της σημερινής Πρωινής δημοσιεύεται συνέντευξη του πρώην Αντιδημάρχου Καβάλας (με αρμοδιότητα τη ΔΕ Φιλίππων) κ. Θόδωρου Παπαδόπουλου. Στο τέλος της ο κ. Παπαδόπουλος, που συνεχίζει να παρακολουθεί το Δήμο Καβάλας, ζήτησε από τη διοίκηση Μουριάδη ένα μόνο πράγμα. Περισσότερα χρήματα για τη Δ.Ε. Φιλίππων. Κάτι περισσότερο θα γνωρίζει θέτοντας τώρα το συγκεκριμένο αίτημα.

 

Τα θέματα των μεταναστών προσφύγων ξανάγιναν επίκαιρα μιας και οι χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης επιθυμούν να τους «επιστρέψουν» και στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση «τρέχει» να προλάβει τα χειρότερα. Εκτός από τις ενέργειες του Πρωθυπουργού, δύο μέρες (χθες και σήμερα) θα βρίσκεται στο Βερολίνο και για αυτόν τον λόγο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κατερίνα Πετράκη από την πρώτη στιγμή ήταν συγκεκριμένη στην πρόβλεψη της. Ανέφερε ότι διοικητή και αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας θα έχουμε με το νέο έτος… Κι όμως, επιβεβαιώνεται. Η κ. Πετράκη επανήλθε χθες, στήριξε την αρχική της εκτίμηση. «Η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνει γνωστή σε 15 μέρες. Ακολουθεί η διαδικασία της συνέντευξης» είπε. Οπότε, καλό νέο έτος…

 

Είχε πολύ κόσμο το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου το Πάρκο Φαλήρου. Οι δύο παιδικές χαρές φιλοξενούσαν μικρούς, υπό την εποπτεία των μεγάλων. Κι ενώ όλα εξελίσσονταν ομαλά, μια παρέα μαθητών Γυμνασίου άρχισε να κάνει … κούνια. Μπήκε στην παιδική χαρά με … «άγριες» διαθέσεις. Σα να δοκίμαζε την αντοχή των παιχνιδιών. Τα αγόρια της παρέας ντε και καλά να χρησιμοποιήσουν τα παιχνίδια αν και δεν προορίζονται για την ηλικία τους. Τα πιτσιρίκια έβλεπαν, οι γονείς τους το ίδιο.

 

Πάλι καλά. Εκεί που … έπαιξαν, υπήρξε αντοχή των κατασκευών. Δυστυχώς η παραμονή τους δεν ήταν σύντομη. Το περιστατικό που δεν είναι μεμονωμένο, δείχνει πόση δουλειά έχει ο Δήμος Καβάλας. Καλός ο έλεγχος κάθε πρωί αλλά δεν αρκεί. Για να έχουμε τις δύο παιδικές χαρές και να τις προστατεύουμε σωστά, χρειάζεται φύλακας. Ειδικά τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Μόνο ο φύλακας θα μπορούσε να διώξει από την περιοχή όσους δεν είχαν κανέναν λόγο να βρίσκονται σε αυτήν.

 

Οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Καβάλας είχαν ειδήσεις. Όχι φυσικά το αποτέλεσμα τους μιας και αυτό ήταν το αναμενόμενο. Η πρώτη είδηση αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στο κτίριο το απόγευμα και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Υπολογίζεται ότι τελικά 10 αντιπρόσωποι σωματείων ψήφισαν με αυτόν τον τρόπο.

 

Η δεύτερη είδηση αφορά τον Απόστολο Χρόνη. Αρχικά δέχθηκε να είναι υποψήφιος με την παράταξη της πλειοψηφίας. Το πρωί του Σαββάτου, της ημέρας των εκλογών, ενημέρωσε με αποστολή e mail ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Το όνομα του κατόπιν απόφαση της εφορευτικής επιτροπής παρέμεινε στη λίστα των υποψηφίων. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο κ. Χρόνης φέρεται να εκλέχθηκε κιόλας! Επόμενη ενέργεια του να παραιτηθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο.

 

Εκδρομή στην περιοχή της Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας. Ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Το Σωματείο μας οργανώνει 4ήμερη εκδρομή στις 2,3,4 και 5 Οκτωβρίου 2024 στην Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία με έδρα την Κοζάνη. 1η μέρα Καβάλα – Βέροια – Κοζάνη. 2η μέρα Κοζάνη – Λιμναίο – Καστοριά. 3η μέρα Κοζάνη – Μετέωρα – Καλαμπάκα – Τρίκαλα. 4η μέρα Κοζάνη – Νάουσα (Αγ. Νικόλαος) – Καβάλα. Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα. Τιμή συμμετοχής 180 €. Ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης με πλούσιο πρωινό. Πληροφορίες τηλ. Προέδρου 6946385369. τηλ. ΚΤΕΛ (Τουριστικό Γραφείο) 2510-833744».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Η παράταση της τουριστικής περιόδου συνδέεται άμεσα με την καιρική παράταση του καλοκαιριου