Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Αν και για το θέμα αναμένονταν νεότερα χθες το απόγευμα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλουμε να δημοσιεύσουμε τη φωτογραφία. Πολύ πρόσφατη. Ο χώρος της υποτιθέμενης νέας πιάτσας ταξί στην οδό Βενιζέλου έγινε πάλι χώρος στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων. Από την στιγμή που εκεί δεν παρκάρει κανένα ταξί- κι ούτε πρόκειται- η εξέλιξη είναι η αναμενόμενη. Τσάμπα τα έξοδα που έγιναν. Όσα κι αν ήταν.

 


 

Δυναμικό ξεκίνημα του υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Παναγιωτίδη. Ο λόγος του συγκεκριμένος κι ίδιος σαν έτοιμος από καιρό. Ο Γιάννης περίμενε αρκετά χρόνια αυτήν την στιγμή, αυτήν την ευκαιρία. «Συμπαίκτες» του γνωστοί άνθρωποι της αγοράς. Πάρα πολλοί «πρόεδροι». Κυρίως από την πόλη. Στο ερώτημα αν η υποψηφιότητα έχει πολιτική χροιά, η απάντηση είναι εύκολη. Όχι. Ξεκινά ίσως από κάπου αλλά στο τέλος «απλώνεται» παντού. Ίδια χαρακτηριστικά θα έχουν κι οι προσπάθειες των άλλων υποψήφιων προέδρων.

 

Οφείλουμε να σημειώσουμε τις συνειδητές παρουσίες στην εκδήλωση Παναγιωτίδη: του Θόδωρου Μαρκόπουλου, του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, του Άγγελου Τσατσούλη. Του Ανδρέα Καραμπουρνιώτη, του Ντίνου Κλειτσιώτη. Ακόμη και του Μπάμπη Δράκου. Άλλοι ήταν εκεί όπως θα είναι στις αντίστοιχες εκδηλώσεις και των άλλων συνδυασμών. Ξεχωρίζουμε επίσης τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Μεταξύ των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν από τον Γιάννη Παναγιωτίδη, η σύζυγος του περιφερειακού συμβούλου με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Στέλιου Ιγνατιάδη.

 

Ο κ. Παναγιωτίδης φυσικά και δεν άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του. Ακούγεται ότι μαζί του θα είναι υποψήφιοι ο Μάκης Καφετζής, ο Βασίλης Λεμονίδης, ο Χάρης Σεϊτανίδης κ.α. Ονόματα που θα ανακοινωθούν αργότερα. Γιατί χρόνος υπάρχει.

 

Ο Γιάννης Σαρρής έχει ήδη κοντά του μια μεγάλη ομάδα υποψηφίων και υποστηρικτών, είναι αισιόδοξος αφού όπως αναφέρεται υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Σύντομα θα μάθουμε για αυτόν πιο συγκεκριμένα πράγματα. Ο Μάρκος Δέμπας ετοιμάζεται. Υποχρεώνεται να καταστρώσει ένα εντελώς διαφορετικό ψηφοδέλτιο σε σχέση με αυτό των προηγούμενων εκλογών. Κάποιοι πήγαν στους άλλους, οι πιο πολλοί δεν θα εμπλακούν στις εκλογές.

 

Τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας ήταν θέμα της συνέντευξης που έδωσε χθες στην Πρωινή ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας. Είπε μεταξύ άλλων: « Δεν είμαστε πλούσιοι ως Δήμος. Είμαστε νοικοκυρεμένοι». Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε πολλούς Δήμους της χώρας που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση, έχοντας -όπως σημείωσε- εισπράξει προκαταβολή από το κράτος. Χρήματα επόμενων μηνών. Στο τέλος είπε ότι στις περικοπές που γίνονται και θα συνεχιστούν είναι και αυτές που αφορούν εκδηλώσεις συλλόγων.

 

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Καρβάλης κ. Νίκος Καρακεϊσογλου επιμένει να διαμαρτύρεται, να καταγγέλλει το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες. Σε πρόσφατη ανάρτηση του σημειώνει ότι για το έργο 1)Δεν έγινε διαβούλευση, 2)Δεν υπάρχει ασφάλεια λόγω του ότι η γραμμή περνά κοντά από τις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ, 3) Περιορίζεται η αγροτική γη για τη Νέα Καρβάλη. Καταλήγει με την έκφραση και διαπίστωση: «… οι αρμόδιοι κάνουν την πάπια…»

 

Η προεκλογική περίοδος στο Επιμελητήριο «περνά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια από τις πρώτες αναρτήσεις έχουν την υπογραφή του Γιάννη Πατρόπουλο. Υποψήφιος με τον Γιάννη Παναγιωτίδη. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σ’ αυτήν την προσπάθεια αποφάσισα να λάβω μέρος ως υποψήφιος με το τμήμα της μεταποίησης, όπου και ανήκει το βιοποριστικό επάγγελμα του ηλεκτρολόγου που ασκώ και φυσικά με τον συνδυασμό «Επιμελητήριο για όλους», στηρίζοντας αγωνιζόμενος το πρόγραμμα που ο συνδυασμός παρουσιάζει. Θα ήθελα στην εκκίνηση αυτής της προσπάθειας να ευχαριστήσω τον Γιάννη Παναγιωτίδη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου έτσι ώστε να είμαι υποψήφιος, αλλά παράλληλα να ευχηθώ στον συνδυασμό αποτελέσματα νίκης και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες υποψηφίους καλή επιτυχία με έναν καθαρό, τίμιο και υπερήφανο αγώνα».

 

Κατηγορούμενος στο Μονομελές Καβάλας για χρέη στο δημόσιο ήταν χθες ο συμπολίτης επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Γεωργούλιας. Το επίδικο χρέος δημιουργήθηκε όταν σταμάτησε να πληρώνει τον ΟΛΚ για την έκταση που μίσθωσε και εκεί θα κατασκεύαζε Εμπορικό Κέντρο. Στο κεντρικό λιμάνι. Ο άνθρωπος σαράντα και πλέον χρόνια επιχειρηματίας στην Καβάλα, άλλα χρέη προς το δημόσιο δεν είχε και δεν έχει.

 

Θυμίζουμε ότι έχει καταγγείλει τον ΟΛΚ για το ότι η υλοποίηση του σχεδίου σταμάτησε αναίτια και αιφνίδια. Σχετικά έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Στο μεταξύ ο χώρος που καθαρίστηκε με έξοδα του κ. Γεωργούλια (καθαίρεση των παλαιών αποθηκών), προορίζεται να λειτουργήσει ως χώρος στάθμευσης. Ε δεν είναι και το ηθικότερο… Άλλος να ξοδεύει για να καθαρίζει ένα οικόπεδο, κι ο ΟΛΚ άλλα να επιχειρεί να υλοποιήσει (αντί για το Εμπορικό Κέντρο).

 

Τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας φυσικά και παρακολούθησαν το βράδυ της Τρίτης την τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων του κόμματος. Ο Δημήτρης Παπουτσής σχολίασε: «Κερδισμένο, πέρα από τους υποψηφίους, βγήκε σίγουρα το ΠΑΣΟΚ και ο δημόσιος πολιτικός λόγος, κυρίως αν λάβουμε υπ’ όψη μας αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή και ιδίως το παραπολιτικό ριάλιτι στα άλλα κόμματα… Νομίζω ότι η σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή εκφράστηκε με την γενικότερη στάση και την κατά κανόνα πολιτική σοβαρότητα των 6 υποψηφίων, θα ενισχύσει την προσπάθεια για όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή στις κάλπες στις 6 Οκτώβρη. Το στοίχημα είναι να ξεπεράσουμε τις 350.000 πολίτες. Και φυσικά να μην τους διαψεύσουμε. Ιδού λοιπόν. ΠΑΣΟΚ πάμε!».

 

Ο εκπαιδευτικός Χρήστος Αρβανιτόπουλος είδε το πράγμα λίγο διαφορετικά: «Αυτό μάλιστα! Ήταν ένα πραγματικό depate! Αιχμηρές ερωτήσεις – τοποθετήσεις, έξυπνες απαντήσεις σχεδιασμένες από καιρό και όχι της στιγμής. Γίναμε σοφότεροι; Δύσκολα να απαντηθεί, σίγουρο είναι ότι παρουσιάστηκε η σκληρή πολυπλοκότητα των σχέσεων εντός κόμματος! Γιατί οι πραγματικές μάχες δίνονται εντός και απαιτούν γερό στομάχι».

 

Ο Δήμος Καβάλας είχε παρουσία προχθές, στην άφιξη των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου «Celebrity Infinity». Εκπρόσωπος του βρίσκονταν στο κεντρικό λιμάνι, μοιράζοντας σε όλους από έναν χάρτη με τα αξιοθέατα της πόλης. Κι όπως φάνηκε οι επιβάτες αμέσως άνοιγαν τον χάρτη και τον μελετούσαν. Για όση ώρα ήταν στην Καβάλα, ο χάρτης ήταν σύμβουλος τους.

 

Επανέρχεται ο Χρήστος Μποσμπότης και μας διορθώνει: «Η εφημερίδα «Πρωινή» αναπαράγοντας σχόλιο μου στο Fb με κριτική προς την κυβέρνηση, όπου μεταξύ άλλων σχολιάζω και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, καταλήγει στο αυθαίρετο συμπέρασμα οτι με αυτόν τον τρόπο ασκώ επιπλέον κριτική στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιωτόπουλο. Προφανώς διαφεύγει του συντάκτη του άρθρου οτι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των συνόρων της χώρας είναι οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ, Χρυσοχοΐδης και Εθνικής Άμυνας κ. Δένδιας».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα βροχές!