Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας. Από προχθές είναι αποκλεισμένο μέρος της κεντρικής εισόδου και δίπλα στην πόρτα, λόγω τζαμιού. Στο παρελθόν ξεκόλλησε κι ήταν έτοιμο να πέσει. Επειδή ουδείς ενδιαφέρθηκε κι επειδή πέρασε καιρός, το πρόβλημα αρχίζει να μεγαλώνει.

 


 

Γεμάτο αστυνομικούς το κέντρο της Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής. Σε κάθε γωνία, σε κάθε πλατεία και δρόμο. Από τη μια οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Από την άλλη τα κύπελλα του Ολυμπιακού στην παραλία. Τι καλά που θα ήταν αυτήν την αστυνόμευση να την είχαμε κάθε μέρα! Ειδικά τα μέτρα τροχαίας.

 

Με μια ενθουσιώδη πρόσφατη ανάρτηση του ο Βασίλης Τραϊφόρος δείχνει τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Φάμελλο. Ο πρώην δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας σχολιάζει για τον κ. Φάμελλο: «Σεμνός, σαφής, ενωτικός, μαχητικός. Λόγος που αποβλέπει στο παρών και το μέλλον της κοινωνίας.

Είχα αποφασίσει να απέχω της εσωκομματικής ψηφοφορίας. Τώρα όμως θα πάω». Η ανάρτηση αρέσει και επιβραβεύεται- μεταξύ άλλων- στους Κώστα Μορφίδη, Θόδωρο Μπόνο αλλά και στο βουλευτή Δράμας του κόμματος Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

 

Την ίδια ώρα (και) στην Καβάλα φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, όλο και περισσότεροι, ετοιμάζονται να ψηφίσουν την Κυριακή. Για τον νέο πρόεδρο του … ΠΑΣΟΚ! Θα ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο- το δηλώνουν ξεκάθαρα- επειδή αν εκλεγεί θα επιδιώξει τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

 

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Παύλος Ζησίμου. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Αν και όπως ακούμε πολλοί του το ζήτησαν. Ο κ. Ζησίμου δηλώνει για Παναγιωτίδη- Δέμπα ότι ήταν μαζί, μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι μαζί. «Είναι ίδιοι» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Μιας και βρισκόμαστε στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Ο Τάσος Μπίλιας που στις προηγούμενες εκλογές εξελέγη με το συνδυασμό Ζησίμου, τούτη την φορά θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Μάρκου Δέμπα. Άγνωστο είναι το τι θα κάνει η κ. Έλσα Βακιρτζή, μίλησε με όλους αφού όλοι όπως λέγεται της έκαναν πρόταση. Δεν θα εμπλακεί στις εκλογές ο Αντώνης Καραγιαννίδης.

 

Ο Γιάννης Σαρρής ανακοίνωσε την εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του. Θα γίνει στο Λούσυ την Τετάρτη 16 Οκτώβρη. Μέχρι τότε θα έχει καθημερινές σχεδόν ανακοινώσεις- εμφανίσεις κτλ ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γνωστοποίησε τις επιτυχίες της για πρώτο 6μηνο του έτους. Κέρδη αυξημένα κτλ. Το πανηγυρικό της δελτίο τύπου περιλαμβάνει αναφορά και στα επόμενα μεγάλα της έργα, στους διαγωνισμούς που σκοπεύει να λάβει μέρος κτλ. Μία ακόμη φορά η εταιρία δεν γράφει απολύτως τίποτα στην ανακοίνωση της για το νέο λιμάνι Καβάλας που εντός των ημερών αναλαμβάνει. Τυχαίο;

 

«Ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό» δήλωσε στο Center ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος. Αναφέρεται στην εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού της Κεραμωτής, η οποία διακόπτεται. Κι αντιδράσεις επ’ αυτού συνεχίζουν να μην υπάρχουν. Ο κ. Βλάχος παραδέχεται ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία του ΟΛΚ με το Δήμο Νέστου. Στην ερώτηση για το αν συζήτησε με το Δήμο Νέστου την αλλαγή στο λιμάνι της Κεραμωτής, απαντά με υποθέσεις: «Υποθέτω, φαντάζομαι ότι συμφωνεί». Σημειώνει τέλος ότι σχετική προτροπή υπήρξε και από το Λιμεναρχείο Καβάλας.

 

Στον ΟΛΚ και στο Λιμεναρχείο διαμαρτυρήθηκε προ λίγων εβδομάδων επαγγελματίας της Κεραμωτής. Επειδή στο λιμάνι δεν υπάρχει ούτε καν ένα στέγαστρο ώστε οι επιβάτες να περιμένουν σε σκιά, πολλοί στέκονται εντός της επιχείρησης του. Ενοχλώντας την. Ο επαγγελματίας ζήτησε να ληφθούν μέτρα αφού το μαγαζί του δεν λειτουργεί σωστά εξ αιτίας των πολλών ανθρώπων που όρθιοι περιμένουν μπροστά και μέσα σε αυτό. Είτε να μπουν στο φέρι μποτ, είτε να βγει το αυτοκίνητο στο οποίο θα επιβιβαστούν. Τώρα που η Κεραμωτή θα έχει μόνο την λειτουργία του πορθμείου, είναι καιρός να κατασκευαστεί ένα στέγαστρο ή ακόμη καλύτερα μια αίθουσα αναμονής επιβατών.

 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη συζητήθηκε το θέμα της πρόωρης διακοπής λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου Ζέφυρου, τάχα λόγω εργασιών στο διπλανό Αμφιθέατρο. Το ερώτημα προς τη διοίκηση ανέπτυξε πολύ πρόχειρα και μόνο πολιτικά ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Λυμπεράκης. «Αδικώντας», ξεχνώντας την αρχική παρέμβαση της υπηρεσίας της ΠΕ. Από την οποία όλα ξεκίνησαν. Ο κ. Μαρκόπουλος και λίγο θυμωμένος, επικαλέστηκε την απόφαση του δικαστηρίου. Μόνο που με αυτή έληξε το θέμα. Το οποίο είχε προκύψει από την … σπουδή των υπηρεσιακών παραγόντων του.

 

Τι αλήθεια είναι χειρότερο; Μια ερώτηση διατυπωμένη λάθος και χωρίς προηγούμενη έρευνα; Ή μια απάντηση που αποφεύγει την αλήθεια; Ο διάλογος θα μπορούσε να αναπτυχθεί διαφορετικά αλλά η όποια ευκαιρία υπήρξε, χάθηκε. Κι εν πάση περιπτώσει σημασία έχουν τα πραγματικά γεγονότα και οι αληθινές προθέσεις. Άλλοι τα απέφυγαν κι άλλοι δεν τα αναζήτησαν όπως θα έπρεπε.

 

Αντί η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου να συνεχίσει το διάλογο με τη διοίκηση της Στέγης και την Επιτροπή Πρωτοβουλίας, επικαλείται και ζητά τη διαδικασία της έξωσης. Ένα ακόμη λάθος. Ο διάλογος ήταν και παραμένει η μοναδική οδός επίλυσης της διαφοράς. Συνεχίζεται ακόμη κι όταν κάποιοι πιστεύουν ότι εξαντλήθηκε. Ο διάλογος δεν εξαντλείται ποτέ. Αρκεί να το θέλεις, αρκεί να τον πιστεύεις.

 

Ο Παύλος Γερουλάνος ξεχνά. Θεωρεί ότι ξεχνούν και οι Καβαλιώτες. Το Καλοκαίρι του 2011 είχε «εξαφανίσει» τον ΑΟΚ καθώς δεν θεώρησε σωστό να τον διαχωρίσει από την όποια παραβατική συμπεριφορά του τότε ιδιοκτήτη του. Δεν είχε την ευαισθησία, δεν είχε το ενδιαφέρον. Μαζί με την ομάδα, καταδίκασε και μια ολόκληρη πόλη. Από τότε ο ΑΟΚ προσπαθεί να επανέλθει ποδοσφαιρικά μα δεν μπορεί.

 

Σήμερα ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μας επισκέπτεται. Να μας μιλήσει για άλλα… Οι εκκρεμότητες του με την τοπική κοινωνία παραμένουν. Κι ενώ αυτός αλλάζει θέμα και συζήτηση, οι Καβαλιώτες απλά δεν ξεχνούν. Καλύτερα να ματαιώσει το πρόγραμμα του στην πόλη μας. Εκτός αν με την ευκαιρία ζητήσει την προβλεπόμενη συγνώμη. Αλλά ποιος πολιτικός ζήτησε ή ζητά συγνώμη, για να κάνει το ίδιο κι ο κ. Γερουλάνος;

 

Επόμενες εκδηλώσεις στην πόλη και το Νομό Καβάλας. Ο Δήμος Παγγαίου όρισε την επόμενη γιορτή του τσίπουρου. Θα γίνει στην Νέα Πέραμο την Κυριακή 3 Νοέμβρη το πρωί. Μια εβδομάδα μετά τη γιορτή του κάστανου στο Παλαιοχώρι. Όσο για το νέο Ραντεβού στην Ερυθρού με την παρουσία του Κώστα Μπίγαλη, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ώρα έναρξης νωρίς. Στις 19.30. Μέχρι όσο πάει…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Ευχόμαστε η περιπέτεια της να είναι περαστική!