Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Είναι ή όχι περίεργο; Η Δημοτική Αστυνομία το αρνείται. Ισχυρίζεται ότι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν κλήσεις παράνομης στάθμευσης που βεβαιώνονται και σε δημοτικά οχήματα. Κάτι τέτοιο πάντως έγινε χθες το πρωί. Φαίνεται στη φωτογραφία. Μικρό φορτηγό του Δήμου στάθμευσε μπροστά από το Δημοτικό σχολείο του Άη Γιάννη (12ο Δημοτικό) κι έλαβε κλήση 40 ευρώ. Δήμος χρεώνει, Δήμος πληρώνει!

 


 

Νέο αίτημα χορήγησης μιας ακόμη παράτασης κατέθεσε στο Δήμο ο ανάδοχος του έργου στην πλατεία Καπνεργάτη. Η παράταση θα συζητηθεί και θα εγκριθεί. Αφορά το πάνω μέρος της νέας πλατείας. Αυτό θα τέλειωνε χθες 30 Σεπτέμβρη. Με την παράταση δίδεται επιπλέον χρόνος ενός ακόμη μήνα. Που όπως όλοι εκτιμούν, δεν θα είναι αρκετός. Πρόσφατα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Α. Γούλας διατύπωσε τον νέο στόχο, να τελειώσει το πάνω μέρος και να λειτουργήσει. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβαίνει στο κάτω.

 

Τα πράγματα στο συνολικό έργο δεν είναι άσχημα. Είναι πάρα πολύ άσχημα. Κινδυνεύει να μην τελειώσει ούτε το 2025! Και δεν είναι αστείο, ούτε υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα. Από τον ανάδοχο λείπουν και εργάτες και μέσα. Υπό αυτές τις συνθήκες τα καταφέρνει στο να ξηλώνει τα υφιστάμενα, αργεί πάρα πολύ στο να κατασκευάζει τα καινούργια.

 

Κι ένα ακόμη παράδειγμα. Την περασμένη Παρασκευή στην οδό Θ. Καβαλιώτου το έργο του φυσικού αερίου δούλευε μέχρι τις 8 το απόγευμα! Το πρωί του Σαββάτου το συνεργείο δούλευε κανονικά στη νέα νησίδα της οδού Κουντουριώτου. Στη δε πλατεία Καπνεργάτη κι αυτό το Σάββατο δεν δούλευε κανείς. Λες και όλα πάνε καλά με το συγκεκριμένο έργο….

 

Εκτάκτως και για μία μόνο μέρα διακόπηκαν χθες οι εργασίες στο υπό ανακαίνιση Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Η στατική ενίσχυση που είναι σε εξέλιξη, προχωρά ικανοποιητικά. Το έργο επανέρχεται από σήμερα.

 

Στην ανακαινισμένη πλατεία Ποταμουδίων τα παιδιά μπήκαν και την … «εγκαινίασαν». Κάθε μέρα και περισσότερα. Τυπικά το έργο είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Η κανονική χρήση των καινούργιων κατασκευών είναι θέμα λίγων ημερών. Αυτήν ή το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα η περιοχή θα «ζωντανέψει» πάλι. Κανονικά φωτισμένη (απόγευμα και βράδυ).

 

Κατά μήκος του προσήνεμου μόλου «δένουν» εδώ και λίγες εβδομάδες και τα δύο πυροσβεστικά πλοία που διαθέτει η Καβάλα. Είναι το νέο σημείο που θα τα εξυπηρετεί. Μέχρι πρόσφατα και τα δύο πλοία βρίσκονταν –περίπου- μπροστά στην αίθουσα επιβατών. Στη νέα τους θέση κρύβουν τον φωτισμό του προσήνεμου μόλου. Ξοδεύτηκαν χρήματα ώστε υπάρξει και κυρίως να δημιουργεί μια όμορφη εικόνα στο λιμάνι μόλις «πέφτει» το σκοτάδι. Αυτό εξ αιτίας του νέου σημείου πρόσδεσης των συγκεκριμένων πλοίων, δεν ισχύει.

 

Η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Καβάλας είναι σε φάση προετοιμασίας, επαφών και συσκέψεων για τα προληπτικά μέτρα εν όψει του Χειμώνα. Χθες μάλιστα έγινε μια τέτοια διαδικασία- σύσκεψη στο Δήμο Παγγαίου. Με την παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου. Ταυτόχρονα η αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται. Εξ αυτού του λόγου θα είναι εδώ και τον Οκτώβρη τα δύο αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ.

 

Εξ αιτίας προσωπικών και έκτακτων λόγων απουσίασε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Τετάρτης ο κ. Χρήστος Ποτόλιας. Μιλώντας χθες στην Πρωινή και ως προς το γνωστό θέμα της πιάτσας ταξί είπε: « Η πιάτσα πρέπει να μείνει εκεί που ήταν (στην πλατεία Καπνεργάτη). Κι οι οδηγοί- ιδιοκτήτες ταξί πρέπει να αγωνιστούν για αυτό».

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ετοιμάζεται για τη γιορτή της Πέμπτης, τη γιορτή της δικαιοσύνης και του Διονυσίου του Αεροπαγίτη. Η θεία λειτουργία θα γίνει στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο συμπολίτης δικηγόρος Μάκης Καλαντζής.

 

Στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και μπροστά από το δάσος των Πεντακοσίων υπάρχει διάβαση πεζών. Εκεί συμβαίνουν συχνά τροχαία υλικών ζημιών. Σταματά το όχημα να δώσει προτεραιότητα στον πεζό, αυτό που ακολουθεί πέφτει πάνω στο σταματημένο. Γνωστές ιστορίες και συνηθισμένα περιστατικά. Πριν τα συναντήσουμε στο προαναφερθέν σημείο τα ζήσαμε στη διάβαση στη Ραψάνη και (στη διάβαση) έμπροσθεν του χώρου στάθμευσης του Διοικητηρίου. Οι κάτοικοι της περιοχής (των Πεντακοσίων) αναφέρουν ότι η διάβαση της πρόσφατης ιστορίας χρειάζεται βάψιμο. Για να την βλέπουν καλύτερα όσοι πρέπει.

 

Επίσκεψη εθιμοτυπική και … «αστραπή» έκανε την Κυριακή στην Καβάλα ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Κώστας Γκιουλέκας. Πρόλαβε μάλιστα και μετά τα γεγονότα στην Καβάλα λόγω της παρουσίας του Αρχιεπίσκοπου, να βρεθεί και στο Δοξάτο της Δράμας. Για άλλες εκδηλώσεις που έγιναν εκεί.

 

Τις προάλλες σχολιάζαμε αρνητικά την … μυστική επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Υφυπουργού Υγείας Βαρτζόπουλου. Τα ίδια έγιναν και από τον νέο διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη. Ήρθε στο Νοσοκομείο αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν άλλον εκτός από αυτούς που πρέπει. Τη διοίκηση του ιδρύματος. Η επίσκεψη του έγινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου ούτε καν μετά την επίσκεψη. Ο κ. Μπογιατζίδης περιόδευσε στις κλινικές όπου μίλησε με νοσηλευτές και γιατρούς.

 

Στις περισσότερες εκλογές οι υποψήφιοι αναζητούνται. Κι επειδή δεν υπάρχουν, τις πιο πολλές φορές εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Του κανόνα αυτού φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Τέλος του μήνα γίνονται εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων. Ο οποίος «μεγάλωσε» και δυνάμωσε το τελευταίο διάστημα. Θα ανανεωθεί άραγε το συμβούλιο του ή δεν θα ενδιαφερθούν άλλοι;

 

Με ανάρτηση του ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης εντοπίζει ένα ακόμη πρόβλημα των συναδέλφων του. Με αφορμή σχετική έρευνα: «Ενώ οι αεροπορικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 8% και οι οδικές κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, η μεγάλη και ακαθόριστη αύξηση της προσφοράς των καταλυμάτων κάθε είδους, ξεπερνά πλέον τη ζήτηση. Η μεγάλη προσφορά υπερκαλύπτει την ζήτηση με συνέπεια την πίεση των τιμών». Ότι αναφέρει σίγουρα ισχύει σε όλο το Νομό μας (και όχι μόνο στη Θάσο).

 

Από πλευράς τουριστικής προβολής της Θάσου, υπάρχουν νέα που ανακοίνωσε με ανάρτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής: «Πρώτη συνάντηση στα Λιμενάρια Θάσου με μεγάλη ομάδα Σέρβων ταξιδιωτικών πρακτόρων σε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στο νησί μας. Η επίσκεψη έγινε επί της ευκαιρίας της έναρξης πτήσης από Βελιγράδι, αρχής γενομένης από το ερχόμενο καλοκαίρι. Μια συνεργασία ιδιωτικών φορέων, Δήμου Θάσου, Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και Περιφέρειας. Ο αεροπορικός τουρισμός αποτελεί στόχο για την Περιφέρεια και για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και το καλό του τόπου μας». Πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε αποστολή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε τουριστική έκθεση στο Παρίσι.

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι πρέπει να είμαστε περισσότεροι !